Τα 5 σούπερ ζευγάρια τροφών για γερό οργανισμό!

01.04.2016
Καθεμία από τις παρακάτω τροφές είναι ευεργετικές για τον οργανισμό. Όταν όμως συνδυάζονται μεταξύ τους, τα θετικά τους αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται.

Ιδού πώς:

Νιφάδες βρώμης + αμύγδαλα = μείωση χοληστερίνης

Η βρώμη είναι καλή πηγή υδατανθράκων αργής απορρόφησης και φυτικών ινών, ενώ τα αμύγδαλα ακόρεστων λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και βιταμινών Β.

Ξινόγαλο + ακτινίδιο = καλή λειτουργία εντέρου

Τα προβιοτικά (ζωντανά φιλικά μικρόβια) από το ξινόγαλο και τα πρεβιοτικά (άπεπτες φυτικές ίνες) από το ακτινίδιο βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του εντέρου και διευκολύνουν τις τροφές που καταναλώνουμε να περάσουν πιο εύκολα την πεπτική οδό.

Σπανάκι + κόκκινη πιπεριά = ισχυρό ανοσοποιητικό

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε διάφορα φυτοθρεπτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Η κόκκινη πιπεριά είναι φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος («ασπιρίνης») και επιπλέον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C.

Σταφίδες + καρύδια = καρδιαγγειακή υγεία

Οι σταφίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και κάλιο, που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ τα καρύδια σε ω-3 λιπαρά οξέα και μαγνήσιο.

Τσάι + χυμός λεμονιού = αντιοξειδωτική προστασία

Προσθέτοντας λεμόνι στο τσάι το εμπλουτίζουμε με βιταμίνη C, αυξάνουμε την αντιοξειδωτική ισχύ του ροφήματος και δημιουργούμε δυνατή ασπίδα προστασίας έναντι των ελεύθερων ριζών.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 129

Update: Απρίλιος 2016.