Μοναδικό! Κούρα απώλειας λίπους

16.05.2016
Βελτίωσε άμεσα τη σωματική σου κατάσταση με ειδική γυμναστική και υποθερμιδική διατροφή. Με το συνδυαστικό πρόγραμμα των 28 ημερών μπορείς να ξεφορτωθείς μέχρι 4 κιλά λίπους, να χάσεις αρκετούς πόντους από την κοιλιά, την περιφέρεια και τους μηρούς, να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τη μυϊκή χαλάρωση και να «φτιάξεις» το σώμα σου τουλάχιστον 10% καλύτερο…

Οι ποσότητες τροφής που δεν χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, αποθηκεύονται ως λίπος. Στο γυναικείο σώμα, το παραπανίσιο λίπος «επικάθεται» κυρίως στα ψωμάκια, στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά και στο πίσω μέρος των χεριών. Η κοιλίτσα, το σωσιβιάκι γύρω από τη μέση, τα πλαδαρά οπίσθια και οι χαλαροί μηροί οφείλονται σχεδόν πάντα στη μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους.

Τι σημαίνει μείον 4 κιλά λίπους;

Το επιθυμητό ποσοστό λίπους για μία γυναίκα από 22-25%. Κατά κανόνα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, τα ποσοστά αυτά εξασφαλίζουν ένα λεπτό, σφριγηλό και καλλίγραμμο κορμί, χωρίς ιδιαίτερα εμφανείς μυς. Αντίθετα, μεγαλύτερα ποσοστά λίπους, κάνουν το σώμα να δείχνει χαλαρό, παχύ, ογκώδες και με περισσότερες «καμπύλες». Για παράδειγμα, μία γυναίκα με σωματικό βάρος 70 κιλών και ποσοστό λίπους 30%, έχει περίπου 21 κιλά λίπους. Αν, όμως, η συγκεκριμένη γυναίκα χάσει 4 κιλά λιπώδους μάζας, το βάρος της θα μειωθεί κάτω από τα 66 κιλά και το ποσοστό λίπους της στο 25% ή λιγότερο!

28 ημέρες είναι αρκετές: Η μαθηματική απόδειξη

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, μία γυναίκα με ημερήσια θερμιδική ανάγκη 2.000 θερμίδων ημερησίως:

  • Το διαιτολόγιο παρέχει κατά μέσο όρο 1.225 θερμίδες ημερησίως. Οπότε, στη συγκεκριμένη γυναίκα, δημιουργεί μέσο ημερήσιο έλλειμμα 775 θερμίδων.
  • Με τη γυμναστική, δαπανούνται καθημερινά περίπου 300 επιπλέον θερμίδες.
  • Το συνολικό μέσο ημερήσιο έλλειμμα θερμίδων από το διαιτολόγιο (1) και τη γυμναστική (2) ανέρχεται στις 1.075 θερμίδες.
  • 4 κιλά λίπους ισούται με συνολικό έλλειμμα περίπου 30.000 θερμίδων, αφού κάθε κιλό λίπους περιέχει 10-15% νερό.

Διαιρώντας το απαιτούμενο έλλειμμα (4) με το ημερήσιο πραγματικό έλλειμμα (3) βρίσκουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα χάσει τα 4 κιλά λίπους σε 28 ημέρες. Αν συνυπολογίσουμε την απώλεια των περιττών υγρών, τότε η συνολική απώλεια βάρους μπορεί να ξεπεράσει τα 5, 6 ή περισσότερα κιλά!

Εσύ πόσο χρόνο χρειάζεσαι;

Πολλαπλασίασε το σωματικό σου βάρος επί το 28 αν κάνεις καθιστική ζωή ή επί 30 αν έχεις μέτριες σωματικές δραστηριότητες. Ο αριθμός που θα βρεις είναι ο ενδεικτικός μέσος όρος των ημερήσιων θερμίδων που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το σωματικό σου βάρος. Στη συνέχεια, συμβουλεύσου τον παρακάτω πίνακα, για να βρεις ποιο είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που θα χρειαστείς για να χάσεις 4 κιλά λίπους, συνδυάζοντας το διαιτολόγιο και τη γυμναστική που σου προτείνουμε.

Θερμιδική ανάγκη

(kcal)

Μέγιστος χρόνος απώλειας 4 κιλών λίπους*

(ημέρες)

1500 52
1600 44 συνήθης χρόνος για γυναίκες κάτω των 60
1800 34 συνήθης χρόνος για γυναίκες κάτω των 65
2000 28 τυπικός μέσος όρος
2200 24 συνήθης χρόνος για γυναίκες άνω των 70
2400 20 συνήθης χρόνος για γυναίκες άνω των 80
2600 18 συνήθης χρόνος για γυναίκες άνω των 90
Περισσότερες από 2800 Λιγότερο από 15 ημέρες!

* Απώλεια 4 κιλών λίπους αντιστοιχεί σε απώλεια 5, 6 ή περισσοτέρων κιλών σωματικού βάρους!

Γιατί ο συνδυασμός διατροφής κι άσκησης έχει τα καλύτερα αποτελέσματα;

Με την υποθερμιδική διατροφή: Δημιουργείται έλλειμμα θερμίδων. Το σώμα σου αναγκάζεται να καταφύγει στα αποθέματα λίπους για να καλύψει τις ενεργειακές του απαιτήσεις και έτσι χάνεις κιλά.

Με την αερόβια άσκηση: Αυξάνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις και επιταχύνεται ο μεταβολισμός. Καίγονται περισσότερες θερμίδες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Με την κυκλική προπόνηση: Διατηρείται ή αυξάνεται η άπαχη μάζα (μυς, μάζα οστών, κ.λπ.). Το σώμα αποκτάει καλύτερο σχήμα και η συνολική δαπάνη θερμίδων αυξάνεται σημαντικά. Καις, δηλαδή, περισσότερες θερμίδες από πριν όταν κάθεσαι και ακόμα περισσότερες όταν γυμνάζεσαι!

Με το συνδυασμό όλων: Πετυχαίνεις πολλαπλάσια αποτελέσματα από ό,τι εάν έκανες το καθένα μόνο του!

Δες το πρόγραμμα λιποδιασπαστικής διατροφής εδώ.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 53

Update: Μάιος 2016.