Βατόμουρα και... τέρμα οι ρυτίδες!

02.09.2016
Φάε βατόμουρα και… δες τις ρυτίδες σου να εξαφανίζονται.

Η καθημερινή κατανάλωση ενός φλιτζανιού βατόμουρων, φρούτων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως τα φλαβονοειδή, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, να επιβραδύνει το ρυθμό γήρανσης του δέρματος και να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων ή να απαλύνει όσες έχουν ήδη εμφανιστεί.

Τα βατόμουρα (φρέσκα, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα) είναι προτιμότερο να τρώγονται σκέτα ως σνακ ή σε συνδυασμό με ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Μπορείς επίσης να τα προσθέσεις μέσα σε γιαούρτι, νιφάδες βρόμης, δημητριακά πρωινού, φρουτοσαλάτες, σαλάτες ωμών λαχανικών αλλά και σε μαγειρεμένα φαγητά, όπως σούπες, ρύζι ή κινόα.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 152

Update: Σεπτέμβριος 2016.