Σσσς! Μυστικό...

16.09.2016
Μάθε μερικά κόλπα… αδυνατίσματος!

Να τρως μόλις πεινάσεις και σταμάτησε αμέσως όταν χορτάσεις κατά 80% – όχι περισσότερο! Αυτό είναι το «μυστικό» για να ελέγχεις το σωματικό σου βάρος και να χάνεις περιττά κιλά, χωρίς να κάνεις συνεχώς δίαιτα.

Μισό σάντουιτς, μισές θερμίδες

Για να γλιτώσεις αρκετές θερμίδες από το ψωμί και τη γέμιση του τοστ ή του σάντουιτς, χρησιμοποίησε μόνο μία τετράγωνη φέτα ψωμί, κόψε τη στη μέση, βάλε τη γέμιση που θέλεις στο ένα μισό και σκέπασε με το άλλο μισό.

Το ήξερες;

Τα άτομα που καταναλώνουν δημητριακά ολικής αλέσεως τρεις φορές ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου κατά 50%.

Ναι στις μικρές καυτερές πιπεριές

Οι μικρές καυτερές πιπεριές, τρόφιμο πλούσιο σε καψινοειδή, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης και βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ενώ επίσης μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Σου αρέσει το ρυζόγαλο; Βάλε κανέλα!

Τα υγιή, μη διαβητικά άτομα που προσθέτουν στο ρυζόγαλό τους περίπου 3 γρ. κανέλα σκόνη έχουν λιγότερη αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα τους και παράγουν στη συνέχεια μικρότερη ποσότητα ινσουλίνης, την ορμόνη δηλαδή που μεταφέρει την επιπλέον γλυκόζη στα λιποκύτταρα συγκριτικά με εκείνα τα άτομα που τρώνε την ίδια χρονική στιγμή το ίδιο ακριβώς ρυζόγαλο και στην ίδια ποσότητα, αλλά χωρίς προσθήκη κανέλας.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 173

Update: Σεπτέμβριος 2016.