10 super λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί

10.11.2016
Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…

Οι καλύτεροι συνδυασμοί!

ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ!

Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο:

Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα. Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.

Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα:

Εξαιρετικό πρωινό γεύμα. Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.

ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ!

Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια:

Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.

Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα:

Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.

Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού:

Το ίδιο απολαυστικό ζεστό ή δροσερό. Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.

ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ!

Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές:

Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.

Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα:

Κλασικός εποχικός συνδυασμός. Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με περισσότερο κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.

Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά:

Ιδανικό για βραδινό. Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά:

Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός. Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με περισσότερες πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.

Ψάρι + χόρτα:

Σίγουρη επιλογή. Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Επιπλέον, δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή, όπως κάποια σταυρανθή λαχανικά.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 160
Update: Νοέμβριος 2016