Tα 'μαθες για τη Mind diet;

30.01.2017
Μια νέα δίαιτα βοηθάει τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες. Μάθε ολα όσα θέλεις να ξέρεις γι΄αυτήν και "ακόνισε" το μυαλό σου.

Τι είναι η Mind Diet & πού βοηθάει;

Μια νέα δίαιτα, τη MIND diet, δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγου ύστερα από 5 χρόνια κλινικών ερευνών.

Η συγκεκριμένη δίαιτα, που συνδυάζει στοιχεία από τη δίαιτα DASH (χρησιμοποιείται κυρίως για τον έλεγχο της υπέρτασης) και στοιχεία διατροφής μεσογειακού τύπου, απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θέλουν να προστατεύσουν και να διατηρήσουν πιο νεανικές τις εγκεφαλικές τους λειτουργίες, ιδίως δε τη μνήμη τους.

Τι περιλαμβάνει;

Η δίαιτα MIND προτείνει να καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον τρεις μερίδες προϊόντων ολικής αλέσεως, πολλά λαχανικά (ιδίως πράσινα φυλλώδη), διάφορα είδη βατόμουρων, μια μερίδα ξηρών καρπών ως σνακ και 1 ποτηράκι κρασί με κάποιο γεύμα, ενώ πρέπει να τρώτε συχνά όσπρια, τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως ψάρια και πουλερικά αντί κόκκινου κρέατος. Εκτός από τα κόκκινα κρέατα, πρέπει να αποφεύγετε επίσης, ή να περιορίσετε σημαντικά, βούτυρο, μαργαρίνες, τυριά, γλυκά, τηγανητά και φαγητά τύπου fast food.

Γιατί να την κάνω;

Κι αν αναρωτιέστε τι θα πετύχετε εφαρμόζοντας όλα αυτά, οι δημιουργοί της δίαιτας παραθέτουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους: οι βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου όσων την ακολούθησαν πιστά για μία πενταετία ήταν μέχρι και 7,5 χρόνια «νεανικότερες» σε σχέση με την ηλικία τους!


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 177
Update: Ιανουάριος 2017