Πώς να τρως για να χάνεις κιλά! Το μυστικό!

31.01.2017
Υπάρχει μυστικό γι΄απώλεια κιλών; Μικρές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη δίαιτα. Το μυστικό δεν είναι άλλο από το... φαγητό!

Εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά αλλά έχετε την –κακή!– συνήθεια να ολοκληρώνετε τα γεύματά σας μέσα σε 5-10 λεπτά, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να περιορίσετε τη θερμιδική σας πρόσληψη είναι να αυξήσετε τη χρονική διάρκεια των γευμάτων σας, χωρίς φυσικά να αυξήσετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Όπως έχει αποδειχθεί, τα άτομα που τρώνε πιο αργά χορταίνουν με συνολικά λιγότερο φαγητό και παραμένουν χορτασμένα για περισσότερη ώρα συγκριτικά με αυτά που αδειάζουν το πιάτο τους… εν ριπή οφθαλμού.

Κι ακόμη…

Προσθέστε ακόμα δύο λόγους για να καταναλώνετε πιο αργά το φαγητό σας: καίτε πιο πολλές θερμίδες και χάνετε περισσότερο αποθηκευμένο λίπος! Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που έτρωγαν επιτηδευμένα βραδέως το γεύμα τους σε χρόνο περίπου 40 λεπτών είχαν σημαντικά μεγαλύτερη μεταγευματική θερμογένεση, δηλαδή απώλεια θερμίδων με τη μορφή θερμότητας, συγκριτικά με την κατανάλωση του ίδιου φαγητού από τις ίδιες γυναίκες, αλλά σε χρόνο 10 λεπτών. Περαιτέρω, το γεύμα διάρκειας 40 λεπτών προκάλεσε χρονικά πιο παρατεταμένη καταστολή της όρεξης και αύξησε περισσότερο τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης, μιας πεπτιδικής ορμόνης που εκκρίνεται από τα λιποκύτταρα και βοηθάει τόσο στον καλύτερο μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα όσο και στην απώλεια σωματικού λίπους.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΔΟΥΚΟΣ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 178
Update: Ιανουάριος 2017