Γίνε κορμάρα σαν σταρ του "Dancing"

29.03.2011
Γιατί λοιπόν να μην βάλεις το χορό στη ζωή σου και να φτιάξεις κορμί παραμυθένιο όπως οι σταρς του "DWTS"; Εμείς σου δίνουμε τις βασικές κατευθύνσεις για να το κάνεις επιτυχημένα και με το αδυνατιστικό αποτέλεσμα που προσδοκάς.

Κάποιοι από εμάς, παρακολουθούν το "Dancing with the Stars" για τους επώνυμους συμμετέχοντες. Κάποιοι απλά ενδιαφέρονται να περάσουν 3 ευχάριστες ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Υπάρχουν βέβαια πολλοί και πολλές που πολύ θα ήθελαν να αποκτήσουν το σώμα των χορευτών.

Γιατί λοιπόν να μην βάλεις το χορό στη ζωή σου και να φτιάξεις κορμί παραμυθένιο όπως οι σταρς του "DWTS"; Εμείς σου δίνουμε τις βασικές κατευθύνσεις για να το κάνεις επιτυχημένα και με το αδυνατιστικό αποτέλεσμα που προσδοκάς.

Ποιά είναι τα οφέλη του να γυμνάζεσαι μέσω του χορού:

Αρχικά, το βασικό είναι πως οι χορευτές και οι celebrities του "Dancing" κάνουν πρόβες καθημερινά και με μεγάλη αφοσίωση και επιμονή. Ταυτόχρονα, με το χορό διορθώνεται σημαντικά και η στάση του σώματός σου.

Σκύβεις, κάνεις διατάσεις, λικνίζεσαι και ουσιαστικά γυμνάζεις όλο σου το σώμα χωρίς καν να το καταλάβεις. Το μόνο που μπορεί να σε εμποδίσει είναι κάποιος μικροτραυματισμός αλλά όπως και να έχει, ο χορός έχει τόσα οφέλη και τελικά σμιλεύεις το σώμα σου σε χρόνο ντε τε!

Πώς μπορείς λοιπόν κι εσύ να δεις τα οφέλη του χορού από τη σιγουριά του σπιτιού σου ή και στο γυμναστήριο:

Βρες το χορό που σου αρέσει: το βασικό για να έχεις ενδιαφέρον, πείσμα και όρεξη για την χορευτική δραστηριότητα που θα ξεκινήσεις., Αν για παράδειγμα, μισείς τους λάτιν χορούς, θα πληρώσεις τσάμπα τα μαθήματα στη σχολή ή το γυμναστήριο και τελικά δεν θα εμφανιστείς ποτέ.

Να έχεις επιμονή: αφού βρεις την κλίση πρέπει να ακολουθείς τα μαθήματα σου χωρίς να κάνεις απουσίες για να πας για καφεδάκι με τις κολλητές ή γιατί έπεσε δουλειά στο γραφείο. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, διάλεξε από πριν μια σχολή ή ένα γυμναστήριο που να σου προσφέρει μαθήματα στις ώρες που σε βολεύουν.

Συγκεντρώσου: ο χορός σου δίνει τη δυνατότητα να γυμνάζεσαι χωρίς να σκέφτεσαι πως το κάνεις καταναγκαστικά για να κάψεις θερμίδες. Ταυτόχρονα, και διασκεδάζεις και μαθαίνεις κάτι καινούργιο! Σιγουρέψου ότι προσπαθείς να κάνεις σωστά όλες τις κινήσεις όχι κατ' ανάγκη γρήγορα αλλά με σιγουριά. Χόρεψε λοιπόν σαν να περιμένεις αμέσως μετά να πάρεις βαθμολογία από το Λάτσιο!

Διατήρησε τον ενθουσιασμό σου: αν καθημερινά κάνεις μάμπο ή οριεντάλ, σε λίγο καιρό θα βαρεθείς τις ίδιες κινήσεις. Για να διατηρήσεις το κέφι σου, δοκίμασε μικρά έξυπνα κολπάκια. Εκτός από το να υπάρχει εναλλαγή στους χορούς που μαθαίνεις, μπορείς να εξασκείσαι τα βράδια σε κάποιο μπαρ κλαμπ που θα μπορείς να χορέψεις (κυρίως τους λάτιν χορούς), να κάνεις χορευτικές επιδείξεις στο ταίρι σου (ειδικά αν τα μαθήματα που ακολουθείς είναι pole dancing) ή απλά να να βάλεις στα πόδια βαράκια για να κάνεις το χορό πιο δυναμικό (προσοχή στους τραματισμούς)

Βρες ένα παρτενέρ: ένα φίλος ή μια φίλη που θα μοιραστεί το χορευτικό σου πάθος , θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσετε και που ξέρεις: μπορείτε να φτάσετε μέχρι και κάποιο χορευτικό διαγωνισμό.

Χορός ή κάτι άλλο: αν ο χορός από μόνος του δεν σε ξετρελαίνει, μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα fitness που να έχει σαν βάσει και το χορό και να τον συνδυάζει και με κάποια άλλη μέθοδο άσκησης. Tangolates, Zumba, pole dancing είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σου δίνονται, ενώ το κάθε γυμναστήριο μπορεί να σου προτείνει δυναμικά μουσικοχορευτικά fitness προγράμματα. Ακόμα και η αεροβική με το σωστό δάσκαλο και τη σούπερ γυμναστική μπορεί να σε απογειώσει.

Διαμόρφωσε και τη διατροφή σου: ο χορός απαιτεί να έχεις δύναμη, ενεργητικότητα και αντοχή. Νομίζεις πως η Μελέτη δεν το ξέρει αυτό που όσο περιμένει να βγει τη σκηνή του Dancing πηγαίνει στο μπουφέ και τρώει μικρές νοστιμιές που την γεμίζουν ενέργεια;

Τσέκαρε την πρόοδό σου: ο χορός θα σε κάνει να νιώσεις άμεσα πιο δυνατή. Τα πόδια και ο γλουτοί σου θα είναι τα πρώτα που θα καταλάβεις πως σφίγγουν και σμιλεύουν, ενώ αν συνεχίσεις να κάνεις τα μαθήματά σου με τακτικό ρυθμό, η απώλεια βάρους και το κορμί για μπικίνι πριν το καλοκαίρι είναι εγγυημένα.

Κατερίνα Πατούλια