Ski Fitness: κάψε χειμωνιάτικες θερμίδες!

25.11.2011
Άφησε στην άκρη το πανί της antigravity γιόγκα, παράτησε το στύλο του Pole dancing και έλα να προετοιμαστούμε για την πίστα του σκι, όχι σε κάποιο εξωτερικό χώρο αλλά στο γυμναστήριο.

Άφησε στην άκρη το πανί της antigravity γιόγκα, παράτησε το στύλο του Pole dancing και έλα να προετοιμαστούμε για την πίστα του σκι, όχι σε κάποιο εξωτερικό χώρο αλλά στο γυμναστήριο.

Η νέα τρέλα που κυριαρχεί σε γυμναστήριο της Νέας Υόρκης είναι το να παίρνεις μια δόση σκι λες και βρίσκεσαι στην πιο παγωμένη πλαγιά του πιο διάσημου χιονοδρομικού κέντρου.

Η Στέφανι Λέβινσον (Stephanie Levinson) μας μυεί στο ski fintess, το μάθημα που γίνεται στο γυμναστήριο αλλά που σε προετοιμάζει άριστα για τις πίστες χιονιού. Στο βίντεο που θα βρεις στο τέλος του άρθρου, θα δεις πώς μπορείς να γίνεις εξπέρ στο σκι μέσα από ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και μια γερή καρδιαγγειακή προπόνηση σε συνθήκες χαμηλού βαρομετρικού.

Το ski fitness μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τους επίδοξους σκιέρ αλλά και όσους ασχολούνται με τα υπόλοιπα χειμερινά σπορ όπως είναι το πατινάζ ή το snowboard.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τρία μέρη: Το πρώτο με πυρήνα την ταχύτητα και την ευκινησία, το δεύτερο που αφορά τη δύναμη και την ισορροπία και το τρίτο που έχει να κάνεις με την ευελιξία. Έτσι, προετοιμάζεις τέλεια, τον κορμό, τους γλουτούς και την ισορροπία σου ενώ προπονείσαι πάνω στις κινήσεις που κάνει το σώμα όταν κρατάς τα μπαστούνια του σκι και φοράς τα πέδιλα.


Άλλωστε η φιλοσοφία του ski fitness είναι να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση προτού βγούμε στις πίστες του χιονιού και να έχουμε με τον τρόπο αυτό λιγότερους και λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς.


Κι από θερμίδες που καίμε στα χειμερινά σπορ;; Μπορεί το κρύο να είναι μπόλικο αλλά αξίζει!

Σκι: μια γυναίκα με βάρος 58 κιλών, καίει περί τις 370 θερμίδες σε μια κατάβαση σκι που λογικά διαρκεί γύρω στη μια ωρίτσα.

Πατινάζ: μέσα σε μια ωρίτσα καις περί τις 440 θερμίδες και γυμνάζεις και την τελευταία σπιθαμή του κορμιού σου.

Snοwboard: μπορεί η σανίδα να σε τρομάζει, όμως μπορείς να κάψεις μέχρι και 370 θερμίδες σε μια ώρα και αν αυξήσεις την ένταση, φτάνεις να καις μέχρι και 500 θερμίδες.


Χόκεϊ στον πάγο! Εντάξει δεν είναι δημοφιλές στη χώρα μας αλλά αν βρεθείς να το παίξεις, καις 470 θερμιδούλες και γυμνάζεις τέλεια οπίσθια και πόδια!

Έλκηθρο: Θα σε σοκάρει κι όμως! Μέσα σε 60 λεπτά πάνω στο έλκηθρο ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας, καις 400 θερμιδούλες!


Κατερίνα Πατούλια