Η γυμναστική της σανίδας για κορμί του ονείρου

15.12.2011
Καλέ ποιό πιλάτες; Η πιο πρόσφατη fitness τρέλα περιλαμωάνει μια σανίδα μόν, πάνω στην οποία κάνεις θαύματα με το σώμα σου.

Καλέ ποιό πιλάτες; Η πιο πρόσφατη fitness τρέλα περιλαμωάνει μια σανίδα μόν, πάνω στην οποία κάνεις θαύματα με το σώμα σου.

Η γυμναστική της σανίδας, στηρίζεται στην επίτευξη ισορροπίας, όσο προσπαθείς να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις που σου δείχνει ο ειδικός. Το αποκαλούμενο "Beaming" γίνεται σε ομαδικά μαθήματα στις ΗΠΑ και την Βρετανία και για να μην τρομάξεις, η σανίδα εεφάπτεται στο έδαφος και είναι λίγο στενότερο από ένα τυπικό στεπ.

Η πραγματική δοκιμασία του προγράμματος, είναι να καταφέρεις να κάνεις τις απλές και πιο σύνθετες ασκησούλες, χωρίς να βγεις εκτός σανίδας. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεις τον κορμό σου και το κυριότερο: αποκτάς γρήγορα επίπεδη και σέξι κοιλιά. Ταυτόχρονα, βελτιώνεις την ισορροπία σου και τονώνεις τα πόδια σου και δεν μπορείς να κλέψεις αφού όλο το σώμα σου στα εκατοστά της σανίδας, δουλεύει σκληρά.

Για να κάνεις το πρόγραμμα σωστά, πρέπει να βγάλει τα παπούτσια σου για να δουλεύουν όλοι οι μυς πιο έντονα.

Το Beaming, προσφέρει και όλα τα οφέλη του πιλάτες και είναι πιο δύσκολο από όσο δείχνει. Όλοι πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο είναι να είσαι όρθια και να προσπαθείς να κρατήσεις την ισορροπία στεκόμενη για παράδειγμα στο ένα πόδι. Η γυμναστική της σανίδας, μας αποκαλύπτει πόσο απαιτητικό είναι το να βρίσκεις την ισορροπία σου ακόμα κι όταν στηρίζεσαι στα χέρια ή στα πόδια σου

Όταν είσαι πάνω στη σανίδα, πρέπει να είσαι απόλυτα προσηλωμένη και όσο βελτιώνεται η ισορροπία σου, τόσο καλύτερα νιώθεις. Οι ασκήσεις που γίνονται είναι κάποια κλασικά καθίσματα, κινήσεις της γιόγκα και του πιλάτες και κάποιες ασκήσεις για ενδυνάμωση των ποδιών.

Η γυμναστική της σανίδας έκανε τα πρώτα της βήματα το 2008, ειδικά στην Καλιφόρνια και την Νέα Υόρκη και είναι αγαπημένη μέθοδος άσκησης των Άνιστον, Κέλι Ρόουλαντ και Ντριου Μπάριμορ. Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν μέσα σε 12 εβδομάδες βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει! Από τη στιγμή που πάρεις θάρρος, μπορείς να ισορροπείς κρατώντας και βάρη στα χέρια ή στα πόδια.

Προσοχή: οι προπονητές του beaming προτείνουν να μην έρθεις στο μάθημα αν είσαι ακόμα ζαλισμένη από μερικά κοκτέιλ! Όσο πιο ζαλισμένη είσαι, τόσο λιγότερη ισορροπία θα δείξεις! Πάρε μια ιδέα και στο μικρό βίντεο που ακολουθεί:

Κατερίνα Π.