Μπέκινσεϊλ: γυμναστική για σέξι πόδια & μπούστο

03.02.2012
Έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κέιτ Μπέκινσεϊλ στο ρόλο της Σελίν στη νέα συνέχεια της ταινίας "Underworld: Awakening".

Η νεαρή ηθοποιός που εμφανίζεται στη διάρκεια της ταινίας με το στρες βινίλ κοστούμι της, γνώριζε καλά τις απαιτήσεις του ρόλου της, ειδικά σε επίπεδο fitness. Για να δείχνει άψογη λοιπόν, φρόντισε να προσλάβει την καλύτερη προπονήτρια, την ξακουστή Ραμόνα Μπραγκάνζα. (Ramona Braganza).

Η Μπραγκάνζα εξήγησε ποιά τακτική ακολούθησε στη γυμναστική της Κέιτ:

"Η Σελίν, ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει η Κέιτ, είναι ένα όμορφο βαμπίρ, με υπερφυσικές ικανότητες. Κάνει απίθανα άλματα και κινήσεις πολεμικών τεχνών γι΄αυτό και ήταν σημαντικό, ο κορμός της να είναι γυμνασμένος".

Μιλώντας στο περιοδικό "Health & Fitness" η προπονήτρια της Κέιτ συμπλήρωσε:

"Για να σμιλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τα άκρα της Κέιτ και να ενδυναμώσουν τον κορμό της, ακολούθησαν τη μέθοδο 3-2-1, με πολλές καρδιαγγειακές ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης και δυναμικά προγράμματα fitness που σκοπό είχαν να τρέξουν και το μεταβολισμό της".

Η καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού της ηθοποιού, ήταν άλλωστε πολύ σημαντική αφού τα περισσότερα γυρίσματα της νέας ταινίας της Κέιτ, ήταν εξωτερικά και έγιναν σε χαμηλό βαρομετρικό.

Η γυμναστική της Κέιτ:

Η καστανή ηθοποιός ξεκινούσε τη γυμναστική της με διατάσεις γιόγκα όπως η στάση του χαιρετισμού στον ήλιο ή η στάση του σκύλου που κοιτάει προς τα κάτω. Με τον τρόπο αυτό ενδυνάμωνε την κυκλοφορία του αίματος στις βασικές μυικές ομάδες.

Έπειτα, ακολουθούσαν 45-60 λεπτά μυικής ενδυνάμωσης ενώ η Κέιτ ολοκλήρωνε το πρόγραμμά της με αγαπημένες της καρδιαγγειακές ασκήσεις.

Η Ραμόνα που είναι προπονήτρια και της Τζέσικα Άλμπα τόνισε πως το σημαντικό στοιχείο στο αποτέλεσμα που πέτυχε με την 38χρονη σταρ, ήταν η ηθική της και η δέσμευσή της στο πρόγραμμα που ακολούθησαν.

''Η Κέιτ δουλεύει σκληρά κάθε δευτερόλεπτο που θα βρεθεί στο γυμναστήριο. Στόχος της ήταν να γυμναστεί όλο το σώμα της με έμφαση στα πόδια και τους γλουτούς της. Κάποιες φορές την ρωτούσα αν νιώθει να την πονά κάποια άσκηση γιατί η Κέιτ ποτέ δεν παραπονιέται. Λατρεύω να δουλεύω με την Κέιτ. Είναι συγκεντρωμένη και έχει μια πολύ γυμνασμένη πλάτη και κορμό από την επί χρόνια ενασχόλησή της με τη γιόγκα''.

Η διατροφή της Μπέκινσεϊλ:

Δεν ήταν μόνο η διατροφή που σμίλεψε το σώμα της νεαρής ηθοποιού. Η Κέιτ φρόντισε να καταναλώνει μικρά γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Άλλωστε, όταν δουλεύεις τόσο σκληρά και με τόσο περίεργα ωράρια, το σώμα σου πρέπει να τρέφεται σωστά. Οι τροφές που προτίμησε η Κέιτ ήταν στα πλαίσια της δίαιτας Ζώνης με τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη σε κάθε γεύμα για να μην ξεφεύγουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και για να καίει το σώμα περισσότερο λίπος.

Πρωινό: αυγά με βρόμη

Μεσημεριανό: λαχανικά με κοτόπουλο

Δείπνο: ψάρι με λαχανικά

Πάντως, τους γλυκούς πειρασμούς της, η Μπέκινσεϊλ δεν τους απόφυγε. Η ίδια τονίζει:

"Δεν θέλω να μοιάσω στη Ζιζέλ. Δεν θα ήθελα να γίνω από εκείνους τους ανθρώπους που δεν δοκιμάζουν ούτε από την τούρτα των γενεθλίων τους".

Τι προτείνει η Ραμόνα και σε σένα που θέλεις να μοιάσεις στην Κέιτ:

  • Δώσε ποικιλία στη γυμναστική σου: η Κέιτ κάνει γιόγκα για να διατηρείται ευλύγιστη και να έχει δυνατό κορμό ενώ οι καρδιαγγειακές ασκήσεις διατηρούν τα επίπεδα των καύσεών της σε υψηλό επίπεδο, ενώ κάνει και βάρη για να κρατά τους μυς της άπαχους μεν αλλά όχι αδύναμους.

  • Θέσε ένα στόχο: η Κέιτ έχει επιλέξει να διατηρείται σε φόρμα για να κερδίζει καλύτερους και πιο απαιτητικούς ρόλους. Αυτό είναι το κίνητρό της. Βρες το δικό σου.

  • Γυμνάσου κάνοντας κάτι που αγαπάς: η Κέιτ λατρεύει τη γιόγκα και την αναρρίχηση και δεν σταματά να τα εξασκεί.

  • Κοιμήσου αρκετά: όταν κοιμάσαι, το σώμα παράγει την αυξητική ορμόνη που βοηθά τους μυς να επουλώσουν τυχόν τραυματισμούς τους ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης, της οθόνης του στρες που κάνει το σώμα σου να αποζητά περισσότερα λιπαρά.

Κατερίνα Π.