Ποιά κυτταρίτιδα; Η επίπεδη κοιλιά μας καίει!

27.02.2012
Aγοράζουμε χιλιάδες προϊόντα που υποτίθεται πως εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα, κάνουμε δίαιτες που στόχο έχουν να απομακρύνουν τον φλοιό πορτοκαλιού από τα ψωμάκια μας.

Τι θα έλεγες όμως, αν μάθαινες πως ο διακαής πόθος κάθε γυναίκας είναι η επίτευξη επίπεδης κοιλιάς και όχι τα οπίσθια χωρίς κυτταρίτιδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Έρευνας Ικανοποίησης που πραγματοποίησε η Reebok. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 γυναίκες ηλικίας 18-39 ετών σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις* για 2 εβδομάδε και έδωσαν απαντήσεις για όλα εκείνα που τις κάνουν να αισθάνονται ικανοποιημένες και λύνουν πολλές απορίες για το τι είναι τελικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες.

Ποιά Καρντάσιαν και ποια Τζένιφερ Λόπεζ! Αν νομίζεις πως τα τροφαντά οπίσθια είναι ζητούμενο, μάθε πως οι περισσότερες γυναίκες σε ποσοστό 80% θα προτιμούσαν να έχουν μικρά οπίσθια παρά μεγάλα!

Μήπως είσαι και τεμπέλα; 66% των γυναικών υποστηρίζουν ότι το να είναι fit είναι σημαντικό αλλά μόνο το 41% θέλουν να δουλέψουν σκληρά για να είναι υγιείς και fit!

Κι άφησε τη Ντέμι Μουρ να αδυνατίζει: Όχι, δεν θα τα κάναμε όλα για να αποτήσουμε αναλογίες μοντέλου. Όπως φαίνεται, για τις Ευρωπαίες στόχος είναι η καλή υγεία σε ποσοστό (!) 91% ενώ μόνο το 9% είπε πως θα προτιμούσε μια αδύνατη σιλουέτα έστω κι αν έπρεπε να θυσιαστεί η συνολική υγεία.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις:

  • 71% των γυναικών που ερωτήθηκαν λένε ότι το να νιώθουν υγιείς τους προσφέρει ικανοποίηση

  • 65% είπαν ότι θα προτιμούσαν να είναι γυμνασμένες (toned) παρά αδύνατες (35%)

  • 39% περπατούν για 30 λεπτά με 1 ώρα τη μέρα

  • 80% των γυναικών θα προτιμούσαν να έχουν μικρά οπίσθια παρά μεγάλα

  • 64% επιλέγουν να έχουν επίπεδο στομάχι, παρά καθόλου κυτταρίτιδα 36%

  • 19% των γυναικών είναι ικανοποιημένες με την εμφάνισή τους

  • 83% των γυναικών λένε ότι αν ήταν πιο fit θα ήταν περισσότερο ικανοποιημένες

  • Το περπάτημα είναι το πιο δημοφιλές είδος άσκησης, μπροστά από το γυμναστήριο, την κολύμβηση και τα μαθήματα χορού

Εν το μεταξύ, σε άλλη πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Ethnicity & Disease Journal, αποκαλύπτεται και η γεμάτη ψέματα γυναικεία φύση, ειδικά σε ό,τι αφορά το βάρος μας.

Όπως φαίνεται, οι περισσότερες γυναίκες λένε ψέματα σχετικά με το βάρος τους (ποσοστό 68%) ενώ στην ίδια έρευνα έγινε φανερό πως οι περισσότερες γυναίκες υποτιμούν τον δείκτη μάζας σώματός τους, πιστεύοντας πως βρίσκονται σε ασφαλή όρια κι ας συμβαίνει το αντίθετο!

*Η έρευνα της Reebok πραγματοποιήθηκε online τον Ιανουάριο του 2012 σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες – Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία – σε δείγμα 500 γυναικών ανά χώρα , ηλικίας 18-39 ετών.