Πώς ν'αδυνατίσεις με τα μυστικά της τεμπέλας

23.02.2012
Το γυμναστήριο ποτέ δεν το συμπάθησες. Η Μενεγάκη αποτέλεσε πρότυπό σου, αφού έχει παραδεχτεί πολλές φορές πως δε της αρέσει να γυμνάζεται.

Ευτυχώς για εσένα, υπάρχει ο προπονητής της Χάιντι Κλουμ και της Αν Χάθαγουεϊ, Ντέιβιντ Κιρτς (David Kirsch) που υπόσχεται να βοηθήσει να κρατηθούν αδύνατα και ωραία, ακόμα και τα πιο τεμπέλικα κορίτσια.

Βήμα πρώτο: θέσε ευκολοκατάκτητους στόχους
Ξεκίνα την προσπάθεια να μπεις σε ένα σωστό fitness πρόγραμμα με βατούς στόχους. Όταν βλέπουμε τη σιλουέτα μας να χαλάει, βάζουμε στόχους που δύσκολα πιάνονται. Αντί να πεις όμως, ''θα χάσω 15 κιλά'', τόλμησε να σκεφτείς ''θα χωρέσω και πάλι στο περσινό μου ή προπέρσινο τζιν παντελόνι''.

Εννοείται πως βασικό είναι να θέσεις έναν βατό στόχο και για το ρυθμό που θα ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Μην ξεκινάς λέγοντας πως ''θα γυμνάζομαι κάθε μέρα ακόμα και τις Κυριακές'' αλλά προτίμησε να πεις πως κάθε εβδομάδα θα ανεβάζεις το μέσο χρόνο γυμναστικής σου κατά πέντε λεπτά.

Βήμα δεύτερο = κάθε κίνηση αποτελεί μορφή γυμναστικής

Δεν χρειάζεται να πας σήμερα και να πληρώσεις ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο, τη στιγμή που ξέρεις και ξέρουμε πως θα πατήσεις το πολύ δέκα φορές. Βάλε την άσκηση, την όποια άσκηση στη ζωή σου. ΄Όταν ξυπνάς από το πρωί, κάνε δέκα κοιλιακούς, πριν πέσεις για ύπνο, κάνε διατάσεις, στο διάλειμμα από τη δουλειά, κάνε 20 βαθιά καθίσματα, ξεχνάς το ασανσέρ (τουλάχιστον στο ανέβασμα).

Ακόμα και οι απλές ασκήσεις Κέγκελ αποτελούν μια ένδειξη μη τεμπελιάς, αφού ασκούν την πύελό σου και την κάνουν πιο σφιχτή. Φτιάξε το πρόγραμμα άσκησης που επιθυμείς και φρόντιζε να προσθέτεις μερικές ασκήσεις ακόμα κάθε μέρα.

Βήμα Τρίτο: Βρες χρόνο για άσκηση!

Ναι, νιώθεις πάντα πως δεν μπορείς να βρεις ούτε πέντε λεπτά στο μπίζιλο πρόγραμμά σου για άσκηση. Βρε τι μας λες. Ακόμα και τα τεμπέλικα κορίτσια μπορούν να ξεκλέψουν πέντε λεπτά στο κλαμπ για να σηκωθούν να χορέψουν. Ακόμα και το σεξ, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για καύση θερμίδων και τούτο το γνωρίζει καλά κάθε τεμπέλικο κορίτσι.

Επίσης, μην ξεκινάς σκεπτόμενη τι πρέπει να κάνεις και γιατί δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς. Αντ' αυτού, σκέψου τι μπορείς να ακυρώσεις ή να κάνεις γρηγορότερα, ώστε να βρεις έστω και πέντε λεπτά για να ασκηθείς.

Μείνε συγκεντρωμένη

Το βασικό λάθος που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε, είναι πως δεν συγκεντρωνόμαστε στην άσκηση αυτή καθ' αυτή. Η τεμπέλα ξέρει πως ακόμα και τα 10 λεπτά που θα διαθέσει στην γυμναστική, πρέπει να είναι γεμάτα.

Οπότε, όταν γυμνάζεσαι, μείωσε το χρόνο των διαλειμμάτων στον απολύτως απαραίτητο:

Μην μιλάς στο τηλέφωνο

Μην κάνεις γκόσιπ με φίλες ή τον αγαπημένο σου.

Μην διαβάζεις περιοδικά.

Κα.Π