Πεσμένη λίμπιντο: Μήπως φταίει το ποδήλατο σου;

16.05.2012
Το ποδήλατο έγινε μόδα αλλά πως θα σου φαινόταν αν άκουγες πως μπορεί να φταίει για τη μειωμένη σεξουαλική σου διάθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα έρευνα, οι γυναίκες που κάνουν συχνά ποδήλατο υποφέρουν από μειωμένη αίσθηση στην περιοχή της πυέλου.

Η έρευνα έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ (Yale University) και υποστηρίζει πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες είναι πιθανό να έχουν μειωμένη ευχαρίστηση στο σεξ, ειδικά αν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται σε χαμηλό ύψος σε σχέση με εκείνο της σέλας.

Όπως φαίνεται, όταν το βάρος πέφτει στο τιμόνι, η πίεση που ασκείται στα νεύρα της μικρής σου περιοχής δημιουργεί νευροπάθειες.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ''Journal Of Sexual Medicine'' και στηρίχθηκαν στην ανάλυση της ρουτίνας 48 γυναικών που διένυαν περί τα 10 μίλια με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα για διάστημα ενός μήνα. να μήνα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες να τοποθετήσουν το ποδήλατό τους σε ένα σταθερό μηχάνημα κι εκεί η κάθε μια μιλούσε για την αίσθηση που είχε: πόνο, τσούξιμο ή οποιαδήποτε άλλη αίσθηση της άφηνε η ποδηλασία.

Η αίσθηση στην πυελική χώρα των γυναικών μετρήθηκε από έναν ερευνητή που χρησιμοποίησε έναν χάρτη πίεσης. Η αίσθηση στα γυναικεία γεννητικά όργανα μετρήθηκε με τη βοήθεια μικροαισθητήρων και στηριζόμενοι πάνω σε μετρήσεις του απαραίτητου βιοθεσιόμετρου.

Όπως τονίστηκε, όταν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται πιο χαμηλά από τη σέλα, αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στο περινέο και μειώνεται η αίσθηση πρόσθιο κολπικό τοίχωμα καθώς και στην αριστερή πλευρά των χειλιών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Η εν λόγω έρευνα, ακολουθεί μια προηγούμενη του 2006 από το ίδιο πανεπιστήμιο, η οποία είχε κάνει μια πρώτη σύνδεση ανάμεσα στην μειωμένη γυναικεία λίμπιντο και στη χρήση του ποδηλάτου. Όσον αφορά το ανδρικό φύλο, πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη χρόνια χρήση ποδηλάτου με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.