Γίνε νοικοκυρά κι απόκτησε σέξι μέση & κοιλιά!

05.06.2012
Ναι λοιπόν! 15 ολόκληρα εκατοστά έχει μεγαλώσει η γυναικεία μέση σε σχέση με την δεκαετία του 50. Τούτο υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα και δεν είναι τυχαίο πως οι γυναίκες εκείνης της εποχής ήταν φιγουρίνια επειδή έκαναν όλες τις δουλειές του νοικοκυριού μόνες και δίχως πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε ρόλο βοηθού.

Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν τέλεια γυμναστική αφού γυμνάζεις τους μυς όλου του σώματος και καις άπειρες θερμίδες. Για να φτιάξουμε λοιπόν ένα πρόγραμμα ζηλευτό για κορμί μαγικό μόνο για νοικοκυρούλες.

1. Τρίψε τρίψε το πάτωμα:

Πέφτεις στα γόνατα και σφίγγεις την κοιλιά και τους γλουτούς. Με ένα παραδοσιακό πανί σφουγγαρίσματος ξεκινάς να τρίβεις το πάτωμα για να κάνεις το τέλειο παρκέ. Προσοχή: στο τρίψιμο χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια ή χρησιμοποίησε το πιο αδύναμο χέρι για να το ενισχύσεις. Τρίβοντας σε διαγώνια στάση, γυμνάζεις άψογα τους πλάγιους κοιλιακούς. Κατά διαστήματα, τεντώσου ενώ απόφυγε την καμπούρα για να μην καταπονήσεις τη μέση σου.

Σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, μπορείς να κάψεις και 200 θερμίδες σε μια ώρα με το παραδοσιακό παρκέ. Η τόνωση των κοιλιακών και χεριών θα σε καταπλήξει.

Σε μια ώρα και ένα τέταρτο καις περί τις 262 θερμίδες!

2. Βάλε σκούπα:

Ξεκινάς σε όρθια θέση, σφίγγεις την κοιλιά για να στηρίξεις την μέση. Σκουπίζεις κάθε δωμάτιο κι έπειτα σταματάς για να κάνεις 20 βαθιά καθίσματα (στέκεσαι με τα πόδια ανοιχτά, τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα και χαμηλώνεις το σώμα σου, σαν να προσπαθείς να καθίσεις σε μια καρέκλα) και έπειτα 10 διατασούλες (φέρνεις το ένα πόδι μπροστά και χαμηλώνεις το γόνατο του πίσω ποδιού ακουμπώντας σχεδόν το έδαφος). Τις δύο ασκησούλες τις πραγματοποιείς και για τα δύο πόδια.

Προσοχή: μην ξεχνάς να κρατάς σφιχτή την κοιλιά. Οι θερμίδες που καις σε μια ώρα δεν ξεπερνούν τις 90 αλλά με τις ενδιάμεσες ασκήσεις, η τόνωση που αποκτάς είναι ασύλληπτη.

3. Φαράσι, παραδοσιακή σκούπα και φύγαμε:

Τώρα το καλοκαιράκι που δεν έχουμε στρωμένα χαλιά, η παραδοσιακή σκούπα μπορεί να γίνει ο σύντροφός σου για δυνατά χέρια. Σκουπίζεις, μαζεύεις τη σκόνη με το φαράσι και ανάμεσα σε κάθε δωμάτιο κάνεις 15 πους απ (στα γόνατα αν δεν μπορείς κανονικά) και 15 πιέσεις δικεφάλων (κάθεσαι σε μια γερή ξύλινη καρέκλα,τοποθετείς τα χέρια στις άκρες του καθίσματος και βυθίζεις το σώμα βάζοντας δύναμη στα χέρια- δες και την φωτογραφία Νο2 ). Σε κάθε σκούπισμα, ρούφηξε την κοιλιά σου και νιώσε το σώμα σου να μακραίνει.

Το σκούπισμα με τον παραδοσιακό τρόπο είναι πολύ δυναμικό και μέσα σε μισή ώρα μόνο μπορείς να κάψεις μέχρι και 92 θερμίδες. Στο σκύψιμο για να μαζέψεις τη σκόνη με το φαράσι, κράτησε την κοιλιά όσο πιο σφιχτή μπορείς.

4. Θα το γυαλίσουμε το έπιπλο

Καρέκλα καρέκλα, πολυθρόνα, πολυθρόνα, έπιπλο, έπιπλο θα το γυαλίσουμε το σπίτι. Πιάνεις το πανί με το καθαριστικό και ξεκινάς γυαλίζοντας κάθε έπιπλο, κατόπιν ακολουθούν 20 αναπηδήσεις και ένα λεπτό τρεξίματος μέσα στο σπίτι ή επιτόπιο. Οι σφυγμοί της καρδιάς ανεβαίνουν και ο μεταβολικός σου ρυθμός αυξάνει!

Η τραπεζαρία με τις έξι καρέκλες αποτελούν άριστη μικρή γυμναστική- ακόμα κι όταν δεν έχεις χρόνο για να γυαλίσεις όλα τα έπιπλα. Αν διαθέτεις και ξύλινη σκάλα, θα κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες. Σε 51 λεπτά μπορείς να κάψεις μέχρι και 105 θερμίδες.

5. Άλλαξε σεντόνια:

Σφίγγεις την κοιλιά και αλλάζεις το κατωσέντονο. Κάνει 2 λεπτά επιτόπιο τζόκινγκ ή τρέξιμο και αλλάζεις και το πανωσέντονο. Σε 12 λεπτά θα κάψεις 34 θερμίδες! Κι αν τινάξεις και τις κουβέρτες να αεριστούν, θα τονώσεις τα μπράτσα σου!

6. Καθάρισε τα τζάμια – καθρέπτες

Ανάμεσα σε κάθε τζάμι ή μπαλκονόπορτα που καθαρίζεις, ξαπλώνεις ανάσκελα και κάνεις 20 πιέσεις κοιλιακών (ξεκολλάς την πλάτη από το έδαφος και σηκώνεις το αντίστροφο γόνατο μέχρι να πλησιάσουν) και 10 ραχιαίους (ξαπλώνεις μπρούμυτα με το μέτωπο στο έδαφος και σηκώνεις τον κορμό. Ο λαιμός δεν πρέπει να πιέζεται, γι' αυτό μην σηκώνεις το βλέμμα προς τα επάνω αλλά μόνο μπροστά) Σε 52 λεπτά, θα κάψεις τουλάχιστον 125 θερμίδες.

7. Επιχείρηση καθαρό μπάνιο:

Για να καθαρίσεις σωστά την μπανιέρα, κάθισε πάω στα γόνατά σου (βάλε ένα μαξιλαράκι από κάτω), ανασήκωσε τους γλουτούς και στηρίξου στα χέρια όσο καθαρίζεις. Στα σημεία που δεν φτάνεις, τέντωσε τον κορμό και σφίξε την κοιλιά. Όταν νιώσεις τα χέρια να κουράζονται, χαλάρωσε και ακούμπησε τους γλουτούς στα πόδια. Μόλις ξεκουραστείς, ανασηκώσου πάλι.

Στα σημεία που πρέπει να είσαι όρθια (νιπτήρες, λεκάνες) μην ξεχνάς να κρατάς τα πόδια ελαφρά λυγισμένα και να σφίγγεις κοιλιά και γλουτούς. Σε 44 λεπτά θα κάψεις 84 θερμίδες.

Κα. Π