Έξυπνα μυστικά & μείνε σε φόρμα!

09.03.2015
Μικρά έξυονα μυστικά fitness για να διατηρείς τη γραμμή σου, να εκτινάξεις την απόδοσή σου και να προασπίσεις την υγεία σου! Μάθε περισσότερα

LET’S DANCE

Οι πιο γρήγοροι και έντονοι χοροί φέρνουν παρόμοιες σωματικές βελτιώσεις με το αερόμπικ και το τζόκινγκ! Αλλά και οι πιο αργοί είναι εξίσου αποδοτικοί ως γυμναστική με το περπάτημα!

30΄ καθημερινής σωματικής άσκησης ελαττώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων έως και 50%

ΚΙ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ!
Κράμπες; Πιες ζωμό!

Αν όταν γυμνάζεσαι έχεις την τάση να παθαίνεις μυϊκές κράμπες ή να ζαλίζεσαι, πιες αλατισμένο ζωμό λαχανικών (κονσομέ), καλά στραγγισμένο. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε χυμό λεμονιού και κατανάλωσε 1 ποτήρι ζωμού μισή ώρα πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική. Συνέχισε με ακόμα ½-1 ποτήρι, πίνοντας μερικές γουλιές κάθε περίπου 15 λεπτά άσκησης. Παράλληλα, μην αμελείς να πίνεις και νερό.

ΕΞΥΠΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Μάθε κι αυτό!

Εκτίναξε την απόδοση
Το ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις έως και 15% περισσότερες επαναλήψεις εάν είσαι καλά ενυδατωμένη; Αντίθετα, ακόμα και μια μικρή έλλειψη νερού μπορεί να μειώσει την απόδοσή σου κατά 2-5%

Το ήξερες;
Όταν τρέχετε με μέτριο ρυθμό καίτε περισσότερες θερμίδες από λίπη, ενώ όταν κάνετε βάρη καίτε περισσότερες θερμίδες από το γλυκογόνο (υδατάνθρακες) των μυών.

ΑΠΛΟ
Δυνάμωσε τα οστά!

Οι υψηλής πρόσκρουσης δραστηριότητες, όπως άλματα, σχοινάκι και τρέξιμο, ενισχύουν και δυναμώνουν τα οστά περισσότερο συγκριτικά με άλλα είδη άσκησης που δεν εμπεριέχουν κραδασμούς!

ΕΞΥΠΝΟ
Μέτρα αντιστροφα

Την επόμενη φορά που θα κάνεις κάποια δύσκολη άσκηση, αντί να μετράς τις επαναλήψεις της ανοδικά (1, 2, 3…), μέτρα τες αντίστροφα (10, 9, 8…). Ο τρόπος αυτός θα σε βοηθήσει να εκτελέσεις κάπως πιο εύκολα τις τελευταίες και πιο δύσκολες επαναλήψεις.