Σούπερ κόλπα για αδύνατα πόδια σαν της Ke$ha

01.07.2013
Αν νομίζεις πως η τραγουδίστρια Ke$ha απέκτησε τόσο αδύνατα πόδια χωρίς να κοπιάσει, κάνεις λάθος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Self, η νεαρή τραγουδίστρια παραδέχεται πως το να σμιλέψει το σώμα της δεν ήταν εύκολη δουλειά:

''Οι άνθρωποι νομίζουν πως κάθομαι όλη μέρα και πίνω ουίσκι. Αν το έκανα αυτό, δεν θα μπορούσα να κάνω τρίμηνη τουρνέ και να δίνω την ψυχή μου στη σκηνή κάθε βράδυ. Το σόου μου απαιτεί μεγάλη ενέργεια, χορεύω και τραγουδάω και τρέχω την ίδια στιγμή. Το να προπονείσαι για μια περιοδεία είναι σαν να προπονείσαι για το μαραθώνιο''.

Παρότι της έχει βγει το όνομα του party animal, η Ke$ha τρέχει, κάνει αναρρίχηση, ανεβαίνει στα βράχια και ακολουθεί σωστή διατροφή.

''Όταν τρέφομαι σωστά και ασκούμαι, αποκτώ έξτρα αυτοπεποίθηση και έρχομαι στα λογικά μου''!

Η νεαρή τραγουδίστρια παραδέχεται πάντως πως δεν διαθέτει τέλειο σώμα και θεωρεί πολύ σημαντικό να μπορείς να αναδείξεις ό,τι έχεις.

''Θέλω να δείχνω τα πόδια μου γιατί προπονούμαι πολύ σκληρά. Οπότε, εμένα δύσκολα θα με δείτε να φοράω παντελόνι. 80% του χρόνου

μου, προσέχω τη διατροφή μου, τρώω φρούτα και λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη. Είναι βαρετό αλλά το σώμα μου το χρειάζεται. Στο υπόλοιπο 20% κάνω ό,τι θέλω. Οπότε, τρώω τόνους σοκολάτας''.


Τα τρια μυστικά της Ke$ha:

Πρόσθεσε ασκήσεις με αντιστάσεις στην προπόνησή σου. Οι ιμάντες TRX είναι ιδανικοί.

Ακόμα, μην υποτιμάς την αξία της προπόνησης με βάρη που κάνει το μεταβολισμό σου να τρέχει. Όσο βελτιώνεις τον όγκο των μυικών σου ομάδων, τόσο βοηθάς το σώμα σου να χρησιμοποιεί τις θερμίδες που καταναλώνεις και να μην αποθηκεύει περιττό λίπος.

Πρόσθεσε διαλλειμματική προπόνηση στο πρόγραμμά σου:

Μόνο έτσι θα βελτιώσεις δραματικά τον μεταβολικό σου ρυθμό, μιας και το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες στα σκληρά αυτά προγράμματα προπόνησης με έντονα ξεσπάσματα ενέργειας.


Κάνε ασκήσεις που χρησιμοποιούν διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Μόνο έτσι θα κάψεις πολλές περισσότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, κάνε βαθιά καθίσματα που γυμνάζουν ταυτόχρονα, πόδια, γλουτούς, κοιλιά, πλάτη και γάμπες. Εναλλακτικά, δοκίμασε πους- απς που γυμνάζουν κοιλιά, μπράτσα, πλάτη και πόδια.