Γιόγκα-jogging στο νερό & κάψε θερμίδες χίλιες δυό

12.07.2013
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που κάνεις τις περισσότερες κοπάνες από το γυμναστήριο! Αντί να παχαίνεις στην παραλία, ρίξ΄το στη δυναμική προπόνηση μέσα ή πάνω στο νερό. Έχουμε να σου προτείνουμε 2 διασκεδαστικές μεθόδους άσκησης.

Η SUP Yoga:

H SUP γιόγκα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την παραδοσιακή γιόγκα, με το ατού ότι όλες οι στάσεις λαμβάνουν χώρα πάνω στη σανίδα του σερφ.

Αν ξεκινήσεις εκτός νερού να εφαρμόζεις κινήσεις γιόγκα πάνω στη σανίδα, αποκτάς μεγαλύτερη άνεση και ισορροπία.

Φυσικά, το πολύ κύμα δεν βοηθά την γιόγκα στο νερό αλλά η εκγύμναση του κορμού και η προσπάθεια να μην βρεθείς μέσα στο νερό, κάνουν τα πράγματα πιο ενδιαφέρονται.

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο κατά ποσοστό 80% από νερό και η γιόγκα πάνω σε αυτό, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη φύση, ενώ νιώθεις ότι είσαι πάνω σε ένα πλεούμενο στρώμα γυμναστικής.

Φρόντισε να ξέρεις κολύμπι προτού ανέβεις στη σανίδα, να χρησιμοποιείς αντηλιακό και συγκεκριμένα αντηλιακό με αντίσταση στο νερό. Τα ρούχα σου πρέπει να σε προστατεύουν μεν από τον ήλιο αλλά να είναι και άνετα (μαγιό + λευκό μακρύ t-shirt)!

Το aqua jogging:

Ο συνδυασμός της αντίστασης του νερού και της δροσερής θερμοκρασίας βοηθάει στην καλύτερη καύση θερμίδων. Οπως καταλαβαίνεις το γρήγορο περπάτημα στο νερό αποτελεί μια άκρως καλοκαιρινή μορφή αερόβιας άσκησης.

Και ενεργοποιείς το καρδιοαγγειακό σύστημα και δυναμώνεις τους μυς και αποφεύγεις τους τραυματισμούς - το νερό και η αντίστασή του φροντίζει γι' αυτό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εξοπλιστείς με την ειδική ζώνη- σωσίβιο που σε κρατά σταθερή και επιπλέουσα όσο κάνεις jogging ενώ και τα ειδικά παπούτσια, θα σε βοηθήσουν να πατάς γερά ακόμα και σε πυθμένα με πέτρες.

Μην ξεχνάς στις κινήσεις που κάνεις να σφίγγεις την κοιλιά, να ανεβοκατεβάζεις το ρυθμό περπατήματος (σαν να είσαι σε κανονικό διάδρομο) και να κινείς ταυτόχρονα και τα χέρια σου.