Fitness tips για έξυπνα κορίτσια

02.03.2015
Μικρά αλλά σημαντικά που πρέπειε να ξέρεις για την άσκηση αλλά και το... smart fitness!

* Ανέβα στη σέλα & μεταμόρφωσε το σώμα σου

Το ποδήλατο είναι άποψη και στάση ζωής από την οποία μπορείτε να αποκομίσετε ψυχικά και σωματικά οφέλη, αναγκαία για τη μάχη που δίνετε με τη σκληρή πραγματικότητα. Αυτή πεζή κι εσύ στο ποδήλατο…

* Smart Fitness: 5 λεπτά σε μεταμορφώνουν!

Κάνοντας συνεχόμενα πηδηματάκια για 5 λεπτά γυμνάζετε εξαιρετικά τις γάμπες σας, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος, καίτε τουλάχιστον 40 θερμίδες και παράλληλα «δυναμώνετε» τα οστά σας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Αν επιπλέον συνδυάσετε τα πηδηματάκια με διάφορες κινήσεις των ποδιών, π.χ. άνοιγμα - κλείσιμο (διάσταση), εναλλαγές στήριξης, προβολές κ.ά., τότε θα δραστηριοποιήσετε όλους τους μυς στο κάτω μέρος του σώματος και θα πετύχετε μια πρώτης τάξης σύσφιξη μηρών και οπισθίων.

* Προσοχή στην καρδιά: Οι παλμοί έχουν σημασία

H έντονη σωματική άσκηση αναγκάζει την καρδιά να δουλέψει ταχύτερα και προκαλεί αύξηση των ανά λεπτό παλμών της. Οι παλμοί διατηρούνται ανεβασμένοι για όσο χρόνο διαρκεί η γυμναστική και μετά, με το χαλάρωμα και την ανάπαυση, πέφτουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Αν όμως μέσα σε 10-15΄ από το πέρας της γυμναστικής οι παλμοί σας δεν έχουν κατέβει στο φυσιολογικό, παρουσιάζετε αίσθημα παλμών ή αρρυθμίες, τότε χρειάζεστε καρδιολογική εξέταση για τη διερεύνηση των αιτιών.

* Πώς θα πετύχεις ταχύτερη μυική μυϊκή τόνωση

Για να πετύχετε γρηγορότερα αποτελέσματα όταν κάνετε κάποια άσκηση ενδυνάμωσης, εκτελέστε 1 σετ των 8-10 επαναλήψεων, μειώστε αμέσως την αντίσταση και, χωρίς να μεσολαβήσει διάλειμμα ξεκούρασης, συνεχίστε κάνοντας 3-5 επιπλέον επαναλήψεις ή μέχρι να αισθανθείτε ένα ελαφρύ «κάψιμο» στους μυς. Ο συνδυασμός αυτός κινητοποιεί μεγαλύτερο αριθμό μυϊκών ινών και εξαναγκάζει τους μυς να δουλέψουν πιο έντονα, επομένως και πιο αποδοτικά.