Διατροφικό μενού για εσένα που γυμνάζεσαι πολύ

29.11.2013
Aν γυμνάζεσαι έντονα όπως η Ελεονώρα Μελέτη, αυτό είναι το μενού σου. Η παρουσιάστρια αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες στο περιοδικό People τη διατροφή που ακολουθεί το διάστημα που προπονείται εντατικά. Κλέψε ιδέες.

Τις περιόδους που γυμνάζεται έντονα, η Ελεονώρα φροντίζει να τρώει καλά, επειδή ο οργανισμός της υπερεκκρίνει ινσουλίνη 
και δεν πρέπει να μένει πολλή ώρα νηστική, γιατί πέφτει το ζάχαρό της. Έτσι έχει πάντα μαζί της ξηρούς καρπούς ή κάποιο φρούτο που μπορεί να καταναλώσει και ανάμεσα στις προπονήσεις.

Μικρά διατροφικά τιπς by Ελεονώρα:

-"Δεν τρώω ποτέ τηγανητά και βούτυρα, δεν μου αρέσουν. Επίσης, στο σπίτι μου δεν μπαίνει ποτέ ψωμί – είναι μια συνήθεια που πήρα από τη μαμά μου. Στο ψυγείο μου υπάρχουν μόνο φέτες του τοστ με μαύρο ψωμί που καταναλώνονται βασανιστικά αργά!", παραδέχεται στο People.

-"Είμαι emotional eater. Το φαγητό είναι για μένα διέξοδος και καταφύγιο, όταν είμαι πολύ καλά ή καθόλου καλά. Στα συρτάρια μου στη δουλειά έχω σοκολάτες, αλλά θα φάω δύο πλακάκια. Κι αν πάω σινεμά, θα πάρω ποπκόρν".

"Έχω να φάω σουβλάκι, πίτσα και χάμπουργκερ πάνω από 2 χρόνια".

" Πειραματίζομαι με νέες γεύσεις. Θα φτιάξω σούπα με σπόρο κινόα, θα δοκιμάσω μακαρόνια από αλεύρι ζέας, θα προτιμήσω ένα παστέλι από ορό τυρογάλακτος".

H δίαιτά της Eλεονώρας Μελέτη

Πρωινό (πριν την άσκηση)

4 ασπράδια αυγού με τυρί κότατζ ή ξηρούς καρπούς με αποξηραμένα φρούτα ή μπανάνα με μέλι και καρύδια ή ταχίνι με ψωμί και μέλι

Μεσημεριανό

Τρεις φορές την εβδομάδα φροντίζει να τρώει υδατάνθρακα. Μία φορά την εβδομάδα τρώει μακαρόνια, μία ρύζι και μία γλυκοπατάτα. Μια φορά επίσης θα φάει μαγειρευτό φαγητό (πάντα μαγειρεμένο ελαφρά, χωρίς βούτυρα και τσιγαρισμένα λάδια)

Βραδινό

Κοτόπουλο, ψάρι ή κρέας μαγειρεμένο στο φούρνο ή στο τηγάνι (χωρίς λάδι) και σαλάτα. Είναι πιστή στο στεγνό φαγητό χωρίς λάδια και σάλτσες.

Γλυκό

Αποξηραμένα φρούτα, μπανάνα, μέλι, ταχίνι είναι υγιεινά και αγαπημένα της.