Σέξι καλλίγραμμα πόδια με σούπερ πρόγραμμα άσκησης

01.11.2014
Ποιά είναι η καλύτερη γυμναστική για να να λεπτύνεις τα πόδια & γιατί να πεις επιτέλους ΝΑΙ στην άσκηση; Σου δίνουμε το πρόγραμμα άσκησης για τέλεια καλλίγραμα πόδια!

Το τρέξιμο σε στίβο γηπέδου ή σε ομαλό έδαφος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσεις την αντοχή σου, να χάσεις λίπος και να λεπτύνεις τα πόδια σου.

Μάλιστα, αν είασαι αδύνατη, ένας λόγος παραπάνω αφού το πιθανότερο είναι ότι ο «ανεπιθύμητος όγκος» στους μηρούς να οφείλεται είτε σε κληρονομικότητα, είτε σε αυξημένου μυϊκό ιστό παρά σε περιττό λίπος. Επομένως οι εστιασμένες ασκήσεις ποδιών δεν ενδείκνυνται, ιδίως αυτές που γίνονται με βάρη, γιατί μπορεί να καταλήξεις με ακόμα πιο ογκώδεις μηρούς.

Αντίθετα, μπορείς να ωφεληθείς γυμνάζοντας τα πόδια σου είτε με αερόβιες ασκήσεις, π.χ. περπάτημα με γρήγορο ρυθμό, είτε με κάποιο άθλημα που απαιτεί συνεχή κίνηση, π.χ. κολύμβηση ή τένις, είτε απλώς χορεύοντας. Επιπλέον θα πρέπει να κάνεις τακτικά διατάσεις των ποδιών - οι διατάσεις «μακραίνουν» τους μυς και τους προσδίδουν καλύτερο σχήμα, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει να δείχνουν οι μηροί σας λεπτότεροι

Για να πετύχεις καλά αποτελέσματα σε λίγο χρόνο, δοκίμασε το παρακάτω πρόγραμμα:

1. Βάδειν χαλαρό για 400 μέτρα (1 γύρος του στίβου)

2. Τρέξιμομε αργό ρυθμό 800 μέτρα (2 γύροι του στίβου).

3. Βαδειν χαλαρό για 400 μέτρα (1 γύρος).

4. Τρέξιμο με μέτριο ρυθμό 400 μέτρα (1 γύρος).

5. Βαδειν για 200 μέτρα (½ γύρος).

6. Τρέξιμο με μέτριο ρυθμό για 200 μέτρα (½ γύρος) - βαδειν για 200 μέτρα και το επαναλαμβάνεις 3-6 φορές.

7. Κλείνεις το πρόγραμμά σας με διατάσεις.

Γιατί να πεις ΝΑΙ στην άσκηση

Η άσκηση ρίχνει την πίεση

Η αερόβια άσκηση με χαμηλή έως μέτρια ένταση βοηθά στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης, ανεξάρτητα από την ηλικία, το σωματικό βάρος ή τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης του ατόμου πριν ξεκινήσει να ασκείται.

To καλύτερο δυναμωτικό!

Η σωματική άσκηση αποτελεί το καλύτερο «δυναμωτικό» του εγκεφάλου και ίσως το πιο ισχυρό «εργαλείο» που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την καλή λειτουργία του. Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η σωματική άσκηση ενεργοποιεί όλες τις λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να αναζωογονούνται οι νευρώνες και να δημιουργούνται περισσότερες συνάψεις. Επιπλέον, προκαλεί χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο, οι οποίες μας προστατεύουν από το στρες, μας κάνουν χαρούμενους και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Φρένο στην οστεοπόρωση

15 λεπτά τρέξιμο με χαλαρό ρυθμό επί 3 φορές εβδομαδιαίως μπορεί να ελαττώσει τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης έως και κατά 40%. Επιπλέον, η μετρίας εντάσεως προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη ελαττώνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος του ισχίου σε όλες τις ηλικίες.

Εχεις άγχος; Κάνε αναπνευστικές ασκήσεις!

Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν να ελέγξετε καλύτερα το άγχος και να αποσυμπιέσετε το σώμα σας από την περιττή ένταση. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μια μικρή μπάλα κάτω από την κοιλιά σας. Πάρτε μια αργή, βαθιά ανάσα, νιώθοντας ότι «φουσκώνετε την μπάλα». Κρατήστε την αναπνοή σας για 3-5 δευτερόλεπτα -όχι παραπάνω!- και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά από τη μύτη. Χωρίς χρονοτριβή επαναλάβετε 8-10 φορές. Όταν η άσκηση αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 ώρες, τότε δρα προληπτικά κατά του άγχους, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και προσφέρει άμεση αναζωογόνηση, ενώ επίσης ελαττώνει την επιθυμία για τσιμπολόγημα - δοκιμάστε την όταν πεινάτε και δεν πρέπει να φάτε!

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη

Οι μέλλουσες μητέρες που αθλούνται τακτικά κατά την εγκυμοσύνη, π.χ. περπατώντας συστηματικά τουλάχιστον τρεις φορές εβδομαδιαίως, περιορίζουν μέχρι και κατά 50% τον κίνδυνο να υποστούν επείγουσα καισαρική λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, έχουν καλύτερη διάθεση, ευκολότερο τοκετό, λιγότερες επιπλοκές και συντομότερο χρόνο αποκατάστασης μετά τη γέννα.

Κι όμως ισχύει!

Ένα κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική περιορίζει τις φλεγμονές, βελτιώνει την ικανότητα αποκατάστασης και μειώνει την κόπωση κατά 15-25%.