Ηδονική γυμναστική: Μια δοκιμή θα σε πείσει

02.02.2015
Χρειάζεσαι ένα ακόμη κίνητρο για να ξεκινήσεις τη γυμναστική; Μήπως ο... οργασμός μπορεί να σε πείσει; Κι αν νομίζεις πως μιλάμε μεταφορικά γελάστηκες. Όπως δείχνει πανεπιστημαική μελέτη, η γυμναστική μπορεί να ερεθίσει μια γυναίκα και να φέρει σεξουαλική διέγερση.

Κάποιες γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ειδικά με τις ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς ή ακόμη και με το τρέξιμο, όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές Ντέμπι Χέρμπενικ και Ντένις Φορτενμπέρι, από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "journal Sexual and Relationship Therapy" είναι αποκαλυπτική.

Οι ασκήσεις που συνδέονται με τον οργασμό είναι κυρίως όσες γυμνάζουν τους κοιλιακούς αλλά και άλλες όπως η ποδηλασία ή η άρση βαρών. Βέβαια, όπως τονίζεται η εμπειρία δε φάινεται να είναι και η πιο ευχάριστη καθώς φέρνει φέρνει αμηχανία, ειδικά αν η γυμναστική γίνεται σε δημόσιο χώρο και δεδομένου πως ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών δήλωσαν αδυναμία ελέγχου της κατάστασης. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως ο οργασμός δεν είναι απαραίτητα σεξουαλικός και περαιτέρω μελέτη του ζητήματος μπορεί να εξηγήσει τις σωματικές διεργασίες που οδηγούν σε αυτόν και να ενισχύσει τη σεξουλική ζωή των γυναικών.

Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει και το όργανο εκείνο που βοηθά περισσότερο απ΄όλα στην σεξουαλική διέγερση των γυναικών είναι η "captain's chair", η άσκηση εκείνη που κάνεις κοιλιακούς σε όρθια θέση.

Για να καταλήξουν σε συμπέρασμα, οι δύο ερευνήτριες διεξήγαγαν διαδικτυακή έρευνα με ερωτηματολόγια ζητώντας από ενήλικες γυναίκες που έχουν έρθει σε οργασμό κατά την άσκηση να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα. Από αυτές, 124 γυναίκες παραδέχτηκαν πως ήρθαν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ενώ άλλες 246 δήλωσαν πως ένιωσαν έντονη σεξουαλική ευχαρίστηση. Η ηλικία τους κυμαίνεται από 18-63 ετών, με την πλειοψηφία τους να είναι είτε παντρεμένες, είτε σε σχέση. Κατά προσέγγιση 69% αυτών δήλωσαν ετεροφυλόφιλες.

Δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές, ποιοί μηχανισμοί οδηγούν σε σεξουαλική διέγερση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος και να εξεταστεί το κατά πόσο η γυμναστική θα μπορούσε να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Τώρα, ως προς την προστιθέμενη αξία της εν λόγω μελέτης, είναι προφανής: Πλέον οι γυναίκες που έχουν έρθει σε αυτή την κατάσταση, μπορούν να απενοχοποιήσουν το ζήτημα, γνωρίζοντας πως ότι τους συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ασκησης είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν είναι οι μόνες.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές βρήκαν ότι...

* Περίπου το 40% όσων γυναικών βίωσαν οργασμό ή σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια της άσκησης, τουλάχιστον 10 φορές.

* Από όσες γυναίκες ήρθαν σε οργασμό ενώ γυμνάζονταν σε δημόσιο χώρο, ένιωσαν αμήχανα

* Το 20% όσων έφτασαν σε οργασμό, δήλωσαν πως δεν ήταν σε θέση να το ελέγξουν.

* Η πλειοψηφία αυτών δεν είχε ανάλογη σεξουαλική φαντασίωση ή δεν σκεφτόταν κάποιον ερωτικά εκείνη τη στιγμή.

* Περισσότερες από τις μισές (51,4%) είπαν πως έφτασαν σε οργασμό με ασκήσεις κοιλιακών που έκαναν επί τρεις μήνες.

* 26,5% αυτών βίωσαν την εμπειρία κάνοντας βάρη

* 20% συσχετίζει τον οργασμό με τη γιόγκα.

* 15,8% βίωσε οργασμό κάνοντας ποδήλατο

* 13,2% των γυναικών βιώσαν σεξουαλική διέγερση την ώρα που έκαναν διάδρομο.