Γυμνάζεσαι; Μάθε κι αυτό!

24.03.2015
Τσέκαρε τις γνώσεις σου πριν μπεις στο γυμναστήριο...

ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ: Η αερόβια άσκηση με χαμηλή έως μέτρια ένταση βοηθά στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης, ανεξάρτητα από την ηλικία, το σωματικό βάρος ή τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης του ατόμου πριν ξεκινήσει να ασκείται.

ΠΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ; Γυμνάσου τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα. Έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις ενοχλήσεις σε πλάτη, ώμους και αυχένα σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασκούνται καθόλου.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΑ ΟΣΤΑ: Οι υψηλής πρόσκρουσης δραστηριότητες, όπως άλματα, σχοινάκι και τρέξιμο, ενισχύουν και δυναμώνουν τα οστά περισσότερο συγκριτικά με άλλα είδη άσκησης που δεν εμπεριέχουν κραδασμούς.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Οι ασκήσεις πάνω σε ελαστικές επιφάνειες ισορροπίας αυξάνουν την ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών μέχρι και κατά το διπλάσιο συγκριτικά με τις συνήθεις ασκήσεις.

ΕΚΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ: Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις έως και 15% περισσότερες επαναλήψεις εάν είσαι καλά ενυδατωμένη; Αντίθετα, ακόμα και η μικρή έλλειψη νερού μπορεί να μειώσει την απόδοσή σου κατά 2-5%.