Τέλειο σεξ με 3 ασκήσεις - PC FITNESS

27.03.2015
Απογείωσε τις σεξουαλικές σου επιδόσεις, βίωσε εντονότερους οργασμούς και κάνε πολλαπλά απολαυστικότερη την ερωτική σου ζωή, γυμνάζοντας με ειδικές ασκήσεις τον PC μυ…

Το μυϊκό μας σύστημα αποτελείται από περίπου εξακόσιους μύες, που ενεργοποιούνται σχεδόν στο σύνολό τους κατά την ερωτική πράξη. Εντούτοις, μόνο ένας συγκεκριμένος μυς είναι ο «μεγάλος πρωταγωνιστής» αφού, λόγω της ιδιαίτερης ανατομικής του θέσης - εκτείνεται από τα γενετικά όργανα μέχρι τον πρωκτό- δραστηριοποιείται πολύ εντονότερα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Ετσι προκαλεί με τις συσπάσεις του τη διέγερση του κόλπου, της κλειτορίδας αλλά και του πέους. Ο μυς αυτός, με τον τόσο κρίσιμο σεξουαλικό ρόλο, ονομάζεται «ηβοκοκκυγικός» ή στα λατινικά «pubococcygeus», από όπου και προέρχεται η συντομογραφία PC με την οποία είναι διεθνώς γνωστός.

Γιατί χρειάζεται γυμναστική ο PC;

Καθώς μεγαλώνουμε, αλλά και από άλλες αιτίες όπως π.χ. μια δύσκολη γέννα, κάποια πτώση σπλάχνων, ένα ατύχημα, μία εγχείρηση, ή εξαιτίας της συσσώρευσης υπερβολικού λίπους στην κοιλιά, ο PC μυς αρχίζει να ατροφεί, να χάνει τη λειτουργική του ικανότητα και να γίνεται λιγότερο αποδοτικός. Αυτό έχει ως συνέπειες στη γυναίκα τη μείωση της διέγερσης, την ελάττωση της αίσθησης κατά την ερωτική επαφή και τη δυσκολία να έρθει σε οργασμό. Αντίστοιχα, στον άνδρα αποτελεί βασικό αίτιο στυτικής δυσλειτουργίας, χαλαρής στύσης, πρόωρης εκσπερμάτισης και μειωμένης απόλαυσης. Όπως, όμως, κάθε μυς, έτσι και ο PC μπορεί με τη συστηματική γυμναστική να διατηρήσει ή να επανακτήσει την αρχική του φόρμα και, σε πολλές περιπτώσεις, να γίνει ακόμη πιο ισχυρός.

Τι πετυχαίνουμε με τις ασκήσεις;

Οι εξειδικευμένες ασκήσεις, γνωστές και ως ασκήσεις Kegels, βελτιώνουν το συνειδητό έλεγχο, τη φυσική κατάσταση και τη λειτουργικότητα του PC μυ. Παράλληλα, αναγκάζουν τον οργανισμό να δημιουργήσει περισσότερα τριχοειδή αγγεία και να αυξήσει την παροχή αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Επιπλέον, μέσα από την τακτική εκγύμναση, ενισχύονται οι νευρικές απολήξεις, αυξάνεται η ευαισθησία τους, και διεγείρονται ευκολότερα.

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσεις:

  • αύξηση της ερωτικής επιθυμίας,
  • περισσότερη ευαισθησία,
  • εντονότερη διέγερση,
  • βελτιωμένη αίσθηση,
  • ισχυρότερους οργασμούς,
  • μεγαλύτερη αντοχή.

Πρόσθετα αποτελέσματα: Οι ασκήσεις για τον PC ενισχύουν επίσης τους ουρητήρες μύες, αυξάνουν τον έλεγχο της κύστης και, ως ένα βαθμό, προστατεύουν από πρόπτωση των γενετικών οργάνων και ακράτεια ούρων.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Ενίσχυσε τον PC μυ με τρεις απλές ασκήσεις και ανακάλυψε νέες διαστάσεις στην ερωτική σου ζωή, που –ίσως- δεν είχες ποτέ πριν φανταστεί.

1. Η βασική άσκηση για αρχάριους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και μόνο με τη συγκεκριμένη άσκηση οι γυναίκες πολλαπλασιάζουν την ηδονή και φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό, ενώ οι άντρες πετυχαίνουν ποιοτικότερη στύση και καλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτισης. Και στα δύο φύλα, η άσκηση βοηθάει στην αύξηση της επιθυμίας και στην παράταση της ενεργούς σεξουαλικής ζωής.

Εκμάθηση: Πηγαίνεις στην τουαλέτα. Ουρείς, αδειάζεις σχεδόν εντελώς την ουροδόχο κύστη και τότε εκπνέεις και σφίγγεις δυνατά τους μύες σου για να σταματήσεις τη ροή ούρων - ο κύριος μυς που θα ενεργοποιηθεί, είναι ο PC. Διατηρείς τη σύσπαση για 2 δευτερόλεπτα περίπου και κατόπιν χαλαρώνεις εκπνέοντας. Επαναλαμβάνεις τις εναλλαγές «σύσπασης-χαλάρωσης» τουλάχιστον 15 φορές. Εάν αισθανθείς πόνο ή οποιαδήποτε ενόχληση, σταματάς αμέσως!

Σημείο προσοχής: Σφίξε τον PC κι όχι τους κοιλιακούς ή τους γλουτιαίους.

Παντού και πάντα: Από τη στιγμή που θα μάθεις καλά την άσκηση αυτή, μπορείς να γυμνάζεις τον PC οποτεδήποτε και οπουδήποτε - στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, στην εργασία, στην παραλία, μέσα στη θάλασσα στο γυμναστήριο, στο σπίτι κάνοντας δουλειές, βλέποντας τηλεόραση, στο κρεβάτι κατά την ανάπαυση, κατά την ατομική υγιεινή, τελικά όπου θέλεις και μάλιστα χωρίς κανείς άλλος να καταλάβει τίποτα!

Προοδευτικότητα: Κάνε την άσκηση καθημερινά, αυξάνοντας σταδιακά το συνολικό αριθμό επαναλήψεων μέχρι και τις 50. Όταν το καταφέρεις με άνεση, κράτα τις συσπάσεις για περισσότερο χρόνο, μέχρι 10 δευτερόλεπτα την καθεμία. Οι μισές από τις συσπάσεις όμως, μπορεί να είναι πιο σύντομες. Για καλύτερα αποτελέσματα κάνε την άσκηση 3-5 φορές ημερησίως, σε διαφορετικές ώρες. Για διατήρηση των αποτελεσμάτων, αρκούν 18-20 συσπάσεις των 6-10 δευτερολέπτων, πρωί και βράδυ.

Συν-ασκήσεις: Από τη στιγμή που τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου γυμνάζετε τακτικά τον PC, έχετε τη δυνατότητα να συγχρονίσετε τις συσπάσεις του κατά τη σεξουαλική πράξη. Με το πέος στον κόλπο, η ελεγχόμενη ρυθμική σύσπαση του PC αυξάνει τη διάμετρο του αντρικού οργάνου, ενισχύει τη στύση του και μεγαλώνει τη διέγερση αμφοτέρων. Ταυτόχρονα, αυξάνει την αισθητικότητα των νευρικών απολήξεων που βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου και ερεθίζει εντονότερα την κλειτορίδα. Και επειδή οι πιθανοί συνδυασμοί είναι άπειροι, αυτό που σας συμβουλεύουμε είναι να πειραματιστείτε σε διάφορες στάσεις, με πλοηγό τη φαντασία σας.

2. Η προχωρημένη άσκηση

Εσωτερικά του χαμηλού τμήματος του PC, βρίσκεται το σημείο G στις γυναίκες και το αντίστοιχο σημείο L στους άντρες. Παρότι αρκετοί ειδικοί δεν παραδέχονται την ύπαρξη τους, κανείς δεν αμφισβητεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη νευρικές απολήξεις που, εάν ερεθιστούν κατάλληλα, μεγιστοποιούν την αίσθηση. Έτσι, τονώνοντας περαιτέρω τον PC, η διέγερση κατά το ερωτικό παιχνίδι μπορεί να φτάσει στα όρια του παροξυσμού και η απόλαυση στο έπακρο.

Πως θα το πετύχεις: Έχοντας τα πόδια ανοικτά και τα γόνατα στραμμένα προς τα έξω, κάνεις βαθύ κάθισμα. Φέρνεις τα χέρια ανάμεσα στα πόδια και κοντά στο σώμα σου και ακουμπάς τις παλάμες στο πάτωμα. Κοίταξε ίσια μπροστά και κάμψε τον κορμό ελαφρώς προς τα μπρος. Χωρίς να μετακινείσαι, σφίξε δυνατά τον PC και σπρώξε τη λεκάνη σου προς τα εμπρός και πάνω. Κράτησε τη σύσπαση για 2-3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλάρωσε εκπνέοντας.

Προοδευτικότητα: Ξεκίνα με 10 επαναλήψεις καθημερινά και σταδιακά φτάσε στις 20 ή περισσότερες. Μπορείς να κάνεις την άσκηση οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται κατά την ερωτική επαφή.

Συν-άσκηση: Αυτός ξαπλωμένος σε ύπτια θέση, παραμένει ακίνητος με το πέος του μέσα στον κόλπο σου. Εσύ, καθώς βρίσκεσαι από πάνω, συμπιέζεις το όργανο του ρυθμικά, σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τον PC μυ σου. Τα αποτελέσματα της συνάσκησης θα ανταμείψουν εσένα και θα ενθουσιάσουν το ταίρι σου…

3. Η τεχνική της εκπνοής

Η σωστή εκπνοή κατά τη διάρκεια του sex, ιδιαίτερα δε κατά τη φάση του οργασμού, ενεργοποιεί άμεσα τον PC μέσω εξαρτημένου αντανακλαστικού και εντείνει όλες τις αισθήσεις. Στις γυναίκες ερεθίζεται η κλειτορίδα, ανοίγει ο κόλπος, υγραίνονται περισσότερο τα εσωτερικά του τοιχώματα, οι γλουτοί χαλαρώνουν και ένα κύμα ευχαρίστησης πλημμυρίζει όλο το σώμα. Στους άντρες προκαλείται αρχικά χαλάρωση και μετά πιο έντονη σύσπαση του PC, αυξάνεται η διέγερση του προστάτη, ενώ το πέος επιμηκύνεται και γίνεται πιο σκληρό.

Πως θα το πετύχεις: Ξαπλώνεις στο πάτωμα. Τοποθετείς την αριστερή σου παλάμη χαμηλά πάνω στην κοιλιά. Εισπνέεις βαθιά από τη μύτη και κατόπιν εκπνέεις αργά από το στόμα, φωνάζοντας -όχι πολύ δυνατά- «ου!». Συνεχίζεις ώσπου ο ήχος να γίνει ένα παρατεταμένο «Ου ου ου…!». Πρέπει να νιώθεις ότι ο αέρας και ο ήχος ξεκινούν από την κοιλιά, τη φουσκώνουν, και ρέουν προς τα κάτω, πλημμυρίζοντας όλη την περιοχή της πυέλου. Επαναλαμβάνεις αρκετές φορές.

Προοδευτικότητα: Επειδή ο κύριος σκοπός είναι η δραστηριοποίηση του PC μέσω της κοιλιακής αναπνοής, καλό είναι να κάνεις την άσκηση τακτικά και από διαφορετικές θέσεις κάθε φορά (όρθια, σε κάθισμα, γονατιστή, «στα τέσσερα» κ.ά.).

Συν-άσκηση: Ενώ κάνεις την αναπνευστική άσκηση, ο σύντροφός σου σού κάνει θωπευτικό μασάζ στην κοιλιά με τις άκρες των δακτύλων του και συγχρόνως συσπά τον PC του. Μετά από λίγο θα νιώσετε και οι δύο ισχυρή διέγερση και έντονη επιθυμία, οπότε εκμεταλλευτείτε το αναλόγως…

Η γυμναστική του PC είναι απολαυστική, εύκολη, δεν έχει περιορισμούς ηλικίας, φυσικής κατάστασης ή σωματικού βάρους και δεν απαιτεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Κι όσο για τα αποτελέσματα, θα τα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα στην… (ερωτική) πράξη. Μην το πολυσκέφτεσαι και μην το καθυστερείς. Ξεκίνα τώρα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία τεύχος 99.

Επικαιροποίηση: Μάρτιος 2015.