Ελιξίριο υγείας!

27.06.2005
Εκτός από το "νούς υγιής εν σώματι υγιή" υπάρχουν και άλλοι 5, εξίσου σημαντικοί λόγοι, για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε από σήμερα κιόλας! Διατηρεί άριστη τη φυσική κατάσταση. Από τις πρώτες κιόλας μέρες στο γυμναστήριο θα παρατηρήσετε ότι η εικόνα του σώματός σας βελτιώνεται αισθητά. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τόνωση των μυών που κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο σφριγηλό...
Εκτός από το "νούς υγιής εν σώματι υγιή" υπάρχουν και άλλοι 5, εξίσου σημαντικοί λόγοι, για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε από σήμερα κιόλας!

*Διατηρεί άριστη τη φυσική κατάσταση.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες στο γυμναστήριο θα παρατηρήσετε ότι η εικόνα του σώματός σας βελτιώνεται αισθητά. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τόνωση των μυών που κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο σφριγηλό.
*Βελτιώνει το μεταβολισμό.
Η γυμναστική, και ιδιαίτερα η αερόβια προπόνηση, εκτός από το "κάψιμο" των θερμίδων, βοηθά και στη διατήρηση του ιδανικού βάρους. Το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες για ενέργεια, ετσι ώστε, ακόμα κι αν καταναλώντε την ίδια ποσότητα τροφής, λιγότερη απ' αυτή να μετατρέπεται σε λίπος.
*Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και με την εφίδρωση οι τοξίνες απομακρύνονται πιο εύκολα από κάθε κύτταρο, γεγονός που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέροντας προστασία από δεκάδες επικίνδυνους ιούς.
*Καταπολεμά το στρες.
Σύμφωνα με ειδικούς, κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, ορμόνες που προκαλούν ευεξία στον εγκέφαλο και καταπολεμούν το αγχος.
*Βοηθάει τον ύπνο.
Μετά από μία ώρα γυμναστικής, οι βιολογικές λειτουργίες επαναρρυθμίζονται και ο ύπνος έρχεται πιο γλυκά και πιο εύκολα...