Μυστικά αδυνατίσματος από τη Νία Βαρντάλος

01.06.2009
Η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος μιλά για τα μυστικά αδυνατίσματος που ακολούθησε και οδήγησαν στην απώλεια των πολλών περιττών κιλών που την βάραιναν και στην υιοθέτηση ενός υγιούς σώματος. Ακολούθησέ τα και θα χάσεις... κιλά.

Η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος μιλά για τα μυστικά αδυνατίσματος που ακολούθησε και οδήγησαν στην απώλεια των πολλών περιττών κιλών που την βάραιναν και στην υιοθέτηση ενός υγιούς σώματος. Ακολούθησέ τα και θα χάσεις... κιλά.

Το πρόβλημα βάρους που αντιμετώπισε η Νία Βαρντάλος σχετίζεται με την θεραπεία γονιμότητας που ακολούθησε η ίδια (όπως και πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο) πριν από μερικά χρόνια. Η Βαρντάλος εν μέσω της θεραπείας υπήρξε απρόσεκτη, πήρε αρκετό βάρος ενώ αντιμετώπισε και πρόβλημα διαβήτη. Όπως εξομολογήθηκε και η ίδια, την εποχή εκείνη αγνόησε τις συμβουλές του γιατρού της που της είχε προτείνει παράλληλη παρακολούθηση και από έναν διατροφολόγο. Έτσι έφτιαξε το δικό της πρόγραμμα αδυνατίσματος. Μερικά από τα μυστικά που προτείνει και λειτούργησαν και για την ίδια είναι τα εξής:

*Πες ναι σε τρία κύρια γεύματα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε συνδυασμό με τέσσερα σνακς που θα καταναλώσεις μέσα στην ημέρα

*Πες ναι σε γεύματα που συνδυάζουν την πρωτεΐνη με τους υδατάνθρακες.

*Το καλοκαιράκι είναι εδώ και η Νία προτείνει να πεις ναι σε μεγάλες και μακρινές βόλτες με τα πόδια. Η ίδια δεν είναι άνθρωπος που μπορεί να ακολουθήσει δύσκολες και περίπλοκες μεθόδους άσκησης όπως το πιλάτες, γι' αυτό και δεν έχει προσλάβει κάποιο προσωπικό προπονητή. Όπως εξομολογείται και η ίδια, οι περίπατοι την βοηθούν να "καθαρίζει" το μυαλό της.

*Όσον αφορά το ζύγισμα, προτιμά να ανεβαίνει στη ζυγαριά μια φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο, για να μην έχει εμμονή με αυτό και για να νιώθει υγιής και γεμάτη ευεξία.

*Έπειτα, η Βαρντάλος προτείνει να δοκιμάζεις τα ρούχα σου για να παίρνεις ένα κίνητρο να συνεχίζεις τη δίαιτα. Όσο πιο πολύ αδυνατίζεις, τόσο ακόμα και τα πιο παλιά ρούχα θα σου κάνουν και εκεί θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να εκτοξεύεται στα ύψη. Όπως λέει και η ίδια η Νία: ''Μου αρέσει να στέκομαι γυμνή μπροστά στην ντουλάπα και να δοκιμάζω ρούχα. Δεν είναι τόσο τα κιλά αλλά το πώς αισθάνομαι. Γεμάτη περισσότερη ενέργεια κάθε ημέρα''.

*Ακόμα ένα μυστικό της ήταν η έλλειψη πίεσης και άγχους. Ποτέ δεν την προβλημάτισε η εμφάνιση που θα έχει πάνω στο κόκκινο χαλί όπως συμβαίνει με πολλές σταρ αλλά αντιμετώπισε την προσπάθεια απώλειας των κιλών σαν ένα ζήτημα υγείας και μόνο.

*Τέλος, μεγάλη βοήθεια στη μάχη του αδυνατίσματος της προσέφερε και ο σκύλος της που ακούει στο όνομα Μάνυ. Πρόκειται για ένα εξάχρονο λαμπραντόρ.ΌΠως εξομολογείται η Βαρντάλος, εκείνη και ο Μάνυ έχασαν κιλά παρέα αφού και ο σκύλος της ήταν λιγάκι υπέρβαρος. Έτσι, περπατούσαν μαζί για ώρες, έπαιζαν, έτρεχαν και έχανα πόντους και κιλά.