Η γυμναστική του καναπέ

29.06.2009
Είσαι τόσο κουρασμένη που δεν σκέφτεσαι καν την προοπτική του να τρέξεις στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά; Βαριέσαι που ζεις και προτιμάς να περνάς άπειρες ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τώρα μπορείς κι εσύ να γυμναστείς από τον καναπές σου, ανάμεσα στα διαφημιστικά μηνύματα. Το πώς θα το μάθεις παρακάτω.

Είσαι τόσο κουρασμένη που δεν σκέφτεσαι καν την προοπτική του να τρέξεις στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά; Βαριέσαι που ζεις και προτιμάς να περνάς άπειρες ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τώρα μπορείς κι εσύ να γυμναστείς από τον καναπές σου, ανάμεσα στα διαφημιστικά μηνύματα. Το πώς θα το μάθεις παρακάτω.

Το σκεπτικό: κάθε δίωρο ή τρίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει περίπου έξι διαλείμματα για διαφημιστικά μηνύματα. Κάθε ένα από αυτά διαρκεί τυπικά 3 λεπτά ή και παραπάνω, τα οποία είναι αρκετά για να γυμνάσεις το κορμάκι σου χωρίς να τρέχεις στο γυμναστήριο. Αυτή η μορφή άσκησης είναι κατάλληλη για όσες βαριούνται να γυμναστούν και θέλουν να τρέξουν τον μεταβολισμό τους. Για κάθε μία από τις παρακάτω ασκήσεις, κάνε 15 επαναλήψεις. Εννοείται πως για να δεις αποτελέσματα, θα πρέπει να κόψεις το ποπ κορν και τα λοιπά σνακ κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

1. Τα πους - απς του καναπέ

Τα τροποποιημένα πους- απς του καναπέ είναι κατάλληλα για την εκγύμναση των κοιλιακών και του στήθους. Ενώ στέκεσαι με το πρόσωπο στραμμένο στον καναπέ, γονατίζεις στο πάτωμα και σταυρώνεις τα πόδια πίσω, στο ύψος των αστραγάλων. Τα χέρια σου στηρίζονται στην άκρη του καναπέ και αρχίζεις να χαμηλώνεις το σώμα και να λυγίζεις τα χέρια προς τα εμπρός, μέχρι να ακουμπήσεις τον καναπέ με το στήθος. Μείνε εκεί για λίγα δευτερόλεπτα και σήκω ξανά.

Για ένα δυναμικό τελείωμα: ένα δίλεπτο αναπηδήσεων (όπως εκείνες που έκανες όταν ήσουν μικρή).

2. Πλάγιοι κοιλιακοί

Ξάπλωσε στον καναπέ στηριζόμενη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού σου. Αφού λυγίσεις τα γόνατα, τοποθέτησε το δεξί χέρι σου πίσω από το κεφάλι ενώ το βλέμμα σου θα πρέπει να είναι στραμμένο προς το ταβάνι. Το αριστερό χέρι σου θα πρέπει να είναι κολλημένο στην μέση. Ενώ σφίγγεις όλη την κοιλιά, ξεκολλάς τον κορμό σου από τον καναπέ, και ανασηκώνεσαι όσο περισσότερο μπορείς προς το πλάι. Αφού ολοκληρώσεις τις 15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρό. Αν ο καναπές σου είναι πολύ μαλακός, πολύ δύσκολα θα ανασηκωθείς και ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις και το πάτωμα.

Για ένα δυναμικό τελείωμα: δοκίμασε τους κλασικούς κοιλιακούς (ενώ κάθεσαι ανάσκελα, ανασηκώνεις τον κορμό, πιέζοντας με την κοιλιά) ενώ ταυτόχρονα και καθώς θα ανασηκώνεσαι, θα δίνεις δυναμικές γροθιές στον αέρα).

3. Βαθιά καθίσματα

Κάθισε στην άκρη του καναπέ, Έπειτα, στήριξε το βάρος στις παλάμες (και όχι τους αγκώνες), λύγισε τα γόνατα σε ακτίνα 90 μοιρών και πίεσε το σώμα σου προς το πάτωμα, ενώ τα πόδια παραμένουν ελαφρά ανοιχτά και λυγισμένα. Ανεβοκατέβασε τους γλουτούς (πρέπει να τους κρατάς σφιχτούς) και κρατώντας την πλάτη ίσια.

Για ένα δυναμικό τελείωμα: κάνε τζόκινγκ γύρω από τον καναπέ.

4. Ίσια κοιλιά καναπεδάτη

Ξάπλωσε στον καναπέ και λύγισε τα γόνατά σου. Τοποθέτησε το ένα πόδι πάνω στο άλλο ενώ τα χέρια σου στηρίζουν το κεφάλι. Ενώ η πλάτη σου παραμένει κολλημένη στον καναπέ, σηκώνεις το κεφάλι, τους ώμους και το πάνω μέρος του κορμού. Μείνε ψηλά μέχρι να νιώσεις ένα έντονο κάψιμο στους κοιλιακούς και χαλάρωσε. Όσο πιο μαλακός είναι ο καναπές, τόσο πιο αργά θα νιώσεις το κάψιμο στην περιοχή των άνω κοιλιακών, η εκγύμναση των οποίων είναι και ο στόχος μας.

Για ένα δυναμικό τελείωμα: Μπουνιές και κλωτσιές εναλλάξ

5. Ψαλιδάκια για αδύνατα ποδαράκια

Ξάπλωσε ανάσκελα στον καναπέ, τοποθετώντας τα χέρια κάτω από τους γλουτούς. Ανασήκωσε τα πόδια (που είναι απλωμένα και όχι λυγισμένα) και κράτησέ τα στον αέρα. Λυγίζοντας ελαφρά τα πόδια, άρχισε να σταυρώνεις τα πόδια. Όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα και κλείσιμο, τόσο καλύτερα γυμνάζεις τα πόδια και καις περισσότερες θερμίδες.

Για ένα δυναμικό τελείωμα: Αναπηδήσεις με σκοινάκι.