Τοπ καλοκαιρινά σπορ που αξίζει να δοκιμάσεις

26.07.2012
Τα καλύτερα και πιο ασφαλή καλοκαιρινά σπορ είναι τα παρακάτω: δοκίμασέ τα!

Περπάτημα: Η φυσικότερη μορφή άσκησης


Μπορεί να γίνει παντού, δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική επιδεξιότητα, δεν επιβαρύνει το σκελετό, όταν γίνεται σωστά, γυμνάζει εξαιρετικά τα πόδια, βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαναπνευστικού συστήματος, «φρεσκάρει» το μυαλό, εκτονώνει το άγχος, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να ξεκινήσετε γυμναστική, εάν για χρόνια κάνετε καθιστική ζωή.

Φτιάξε καλλίγραμμα πόδια:

Περπάτησε στη βρεγμένη αμμουδιά ή πάνω στη στεγνή άμμο με ρυθμό ανάλογο της φυσικής σου κατάστασης. Αύξησε περαιτέρω τη δυσκολία περπατώντας μέσα στο νερό ή συνδυάζοντας το περπάτημα με λίγο πιο έντονες κινήσεις των χεριών.

Κολύμπι: Ο «βασιλιάς» των θαλάσσιων σπορ

Μια από τις καλύτερες μεθόδους θεραπευτικής γυμναστικής, που ενδείκνυται για όλους. Έχει μοναδικά πλεονεκτήματα: οι κραδασμοί είναι πρακτικώς αμελητέοι, η άνωση «ελαττώνει» το σωματικό βάρος, το σώμα διατηρείται πιο δροσερό, η υδροστατική πίεση ανακουφίζει το κυκλοφορικό και το μυϊκό σύστημα.

Καταπολέμησε τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα:

Κολύμπησε με σανίδα επίπλευσης και βατραχοπέδιλα για 5-10 λεπτά, έχοντας το σώμα σου σε διάφορες θέσεις. Τα βατραχοπέδιλα προσφέρουν επιπλέον αντίσταση, ενώ η σανίδα επίπλευσης σου επιτρέπει να γυμνάσεις πληρέστερα πόδια και γλουτούς.

Υδρογυμναστική: Ο ταχύτερος τρόπος μυϊκής τόνωσης

Το νερό είναι το πληρέστερο «όργανο γυμναστικής» για ασκήσεις τόνωσης και ενδυνάμωσης: σε κάθε ολοκληρωμένη επανάληψη γυμνάζονται όλοι οι ανταγωνιστές μύες, γιατί η αντίσταση του νερού παρέχεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η αίσθηση της βαρύτητας λόγω της άνωσης, οι ασκήσεις γίνονται πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερο εύρος κίνησης, επομένως και πιο αποτελεσματικά.

Αύξησε την αντίσταση, κάψτε πολλές θερμίδες:

Φόρεσε στα χέρια κολυμβητικά γάντια με ελαστικές μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα για να κάνεις δυναμικές ασκήσεις στήθους, πλάτης, ώμων και μπράτσων. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε για τις ασκήσεις μια μικρή αδιάβροχη μπάλα, τη σανίδα επίπλευσης ή βάλε στα χέρια τα βατραχοπέδιλα.