Dynamic Υoga για δυναμικά κορίτσια

22.09.2009
Μέσα σε κάθε νέα γυναίκα κρύβεται μια δυνατή αθλήτρια. Και πίσω από κάθε δυνατή αθλήτρια κρύβεται η σειρά αθλητικών προϊόντων DYNAMIC YOGA TRAINING της ΝIKE.

ADVERTORIAL

Μέσα σε κάθε νέα γυναίκα κρύβεται μια δυνατή αθλήτρια. Και πίσω από κάθε δυνατή αθλήτρια κρύβεται η σειρά αθλητικών προϊόντων DYNAMIC YOGA TRAINING της ΝIKE. H δυναμική γιόγκα δεν αποτελεί πια μια μόδα της εποχής αλλά διαδραματίζει κρίσιμης σημασίας ρόλο στα προγράμματα προπόνησης ορισμένων από τους πιο ασυγκράτητα δυναμικούς αθλητές που υπάρχουν.

Ζήσε κι εσύ την εμπειρία της yoga με τη βοήθεια του προγράμματος Dynamic Training Yoga και των προϊόντων που σχεδιάστηκαν για να παρέχουν την υποστήριξη που απαιτείται σε όλες τις αθλήτριες αλλά και σε σένα, το γνήσιο YoGirl.

H Υοga σώζει... σώμα και πνεύμα

Πριν από μερικά χρόνια η γιόγκα απευθυνόταν περισσότερο στους δασκάλους του Zen παρά στους αθλητές! Όχι πλέον. Η γιόγκα έχει εξελιχθεί και αποτελεί κομμάτι της προπόνησης μεγάλων αθλητών όπως ο LeBron James, οι Hope Solo, Maria Sharapova και Tom Brady. Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η γιόγκα ενισχύει την αντοχή, τη δύναμη και την κινητικότητα των μυών, μειώνει τους τραυματισμούς και επιταχύνει την ίαση. Έπειτα, βοηθά το σώμα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, βελτιώνοντας την ευελιξία και αυξάνοντας τη δύναμη. Στα πλαίσια ενός προγράμματος προπόνησης μπορεί να κάνει τους καλύτερους αθλητές ακόμα πιο καλούς.

Το λένε και οι ειδικοί: όπως υποστηρίζει και ο Bradford Scott, Προπονητής σε Προγράμματα Ενίσχυσης της Δύναμης και της Φυσικής Κατάστασης των CSCS και NCAA:

"Η γιόγκα είναι πολύ ευεργετική για τους αθλητές όταν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ενίσχυσης της δύναμης και της φυσικής κατάστασης που ακολουθούν, ενώ βοηθά στο άνοιγμα των κύριων αρθρώσεων του σώματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενεργητική μέθοδος ίαση. Ταυτόχρονα, βοηθά στην ανάπτυξη της συναίσθησης του σώματος, στη σταθεροποίηση του κορμού και στην αύξηση της ευελιξίας."

Ξέχνα
όλη εκείνη την ιδέα περί "δασκάλου του Zen στη θέση του λωτού". Η γιόγκα σήμερα είναι διασκεδαστική και σε προκαλεί να καταβάλλεις προσπάθεια και να ασχοληθείς μαζί της διαδραστικά. Δεν είναι ποτέ βαρετή και περίπλοκη. Δεν είναι καθόλου παραδοσιακή και είναι κατάλληλη για αθλητές όλων των ειδών και επιπέδων.

Βρες το πρόγραμμα yoga που σου ταιριάζει: μέσα από το NIKE TRAINING CLUB και το πρόγραμμα DYNAMIC YOGA TRAINING που προτείνει.

Το Nike Training Club είναι ένα καινοτομικό σύνολο προγραμμάτων προπόνησης, το οποίο μπορείς να βρεις στο Nikewomen.com.

Το Nike Dynamic Training, αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα του Nike Training Club, που σου επιτρέπει να προσαρμόσεις την προπόνηση ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητές σου, χρησιμοποιώντας 86 διαφορετικές ασκήσεις που εστιάζονται στους πέντε βασικούς τομείς βελτίωσης της φυσικής κατάστασης: καρδιοτονωτικές ασκήσεις, ασκήσεις για τον κορμό, ασκήσεις αύξησης της αντοχής, ασκήσεις ευελιξίας και ασκήσεις ισορροπίας.
Τώρα πλέον διαθέτει και ένα νέο κεφάλαιο: το
Nike Dynamic Yoga Training, μια προσέγγιση της γιόγκα, εμπνευσμένη από τα σπορ και σχεδιασμένη να σε κάνει πιο δυνατή αθλήτρια.
Συμπεριλαμβάνοντας το Nike Dynamic Yoga στο πρόγραμμα της προπόνησής σου, θα ωφεληθείς αποκτώντας:
Α. Μακρύτερους και ισχυρότερους μύες Β. Καλύτερο έλεγχο του σώματος και της αναπνοής Γ. Δυνατότερο κορμό.

Το Nike Dynamic Yoga εστιάζεται στους πέντε βασικούς τομείς άθλησης και οιι ασκήσεις περιλαμβάνουν μια δυναμική και διαδραστική προθέρμανση σχεδιασμένη για τη σωστή αύξηση των παλμών της καρδιάς σου. Μετά ξεκινούν οι κινήσεις χρησιμοποιώντας την αποκλειστική αλληλουχία του Nike Dynamic Yoga, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετάβαση από τις γνωστές ασκήσεις άθλησης στις παραδοσιακές στάσεις της γιόγκα.
Μπες στο πνεύμα με μια επίσκεψη στο Nikewomen.com, όπου μπορείς να δεις τη σειρά των κινήσεων που έχουν διάρκεια δύο λεπτών. Υπάρχουν οκτώ αλληλουχίες κινήσεων σε κάθε ένα από τα πέντε τμήματα που αποτελούν το πρόγραμμα. Μπορείςνα τις παρακολουθήσεις όλες ή να κάνεις λήψη (download) των σχετικών αρχείων στον υπολογιστή σου. Επίσης μπορείς να τις συνδυάσεις και να τις προσαρμόσεις για να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό πρόγραμμα.

Σε σίγουρα χέρια: επικεφαλής του προγράμματος είναι η διάσημη εκπαιδεύτρια της γιόγκα Leah Kim, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη και την πρακτική της γιόγκα. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που έμενε στην περιοχή του Λος Άντζελες, μελέτησε τη γιόγκα μαζί με πολλούς διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους όπως οι Bryan Kest και Erich Shiffmann και δίδαξε σε πολλά τακτικά προγράμματα σε εργαστήρια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης όπως το Santa Monica Power Yoga και το Equinox Fitness. Μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ το 2007 και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα πλήρους απασχόλησης στο Pure Yoga, την πιο γνωστή αλυσίδα εργαστηρίων μελέτης και άσκησης γιόγκα στην Ασία.

Κάθε YoGirl θέλει τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ: η σειρά ενδυμάτων και αξεσουάρ της Nike για τη γιόγκα είναι σχεδιασμένη για να σεδιατηρεί άνετη και κομψή καθώς εξασκείσαι στις στάσεις του πολεμιστή και στις στάσεις χαιρετισμού του ήλιου. Τα ενδύματα είναι κατασκευασμένα από υφάσματα σχεδιασμένα να μεγιστοποιούν τις επιδόσεις και την άνεση. Το βαμβακερό ύφασμα Nike Dri-FIT, η σύνθεση του οποίου περιλαμβάνει spandex και πολυεστέρα, απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα και εξασφαλίζει τέλεια άνεση και εφαρμογή.
Όπως λέει και η
Mystika Jones, Σχεδιάστρια Γυναικείων Προϊόντων Προπόνησης της Nike:

"Σχεδιάσαμε αυτή τη σειρά έχοντας στο μυαλό μας μια νεαρή, ενεργητική αθλήτρια. Τα σχέδια έχουν μια αισιόδοξη, νεανική αίσθηση και αντιπροσωπεύουν πραγματικά μια εξέλιξη στα ενδύματα για γιόγκα." Τα κυριότερα σχέδια της σειράς για μαθητευόμενα γιόγκι θα τα βρεις αναλυτικά στο κομμάτι του style του womeonly.