Φτιάξε κορμάρα για το φόρεμα του ρεβεγιόν

22.12.2014
Αφού αποφάσισες ν' ακολουθήσεις τη διατροφή για να χάσεις τουλάχιστον 5 κιλά μέχρι τις γιορτές, το μόνο που μένει είναι να προσαρμόσεις και το πρόγραμμα γυμναστικής σου αναλόγως. Ακολούθησε το παρακάτω προτεινόμενο σχέδιο εκγύμνασης για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς αλλά και για να "μπεις" στο στενό κόκκινο φόρεμα για το ρεβεγιόν.

Αφού αποφάσισες ν' ακολουθήσεις τη διατροφή για να χάσεις τουλάχιστον 5 κιλά μέχρι τις γιορτές, το μόνο που μένει είναι να προσαρμόσεις και το πρόγραμμα γυμναστικής σου αναλόγως. Ακολούθησε το παρακάτω προτεινόμενο σχέδιο εκγύμνασης για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς αλλά και για να "μπεις" στο στενό κόκκινο φόρεμα για το ρεβεγιόν.

Το κλειδί βρίσκεται στις καρδιαγγειακές ασκήσεις: μπορεί να κάνεις 1000 κοιλιακούς καθημερινά, αλλά αν δεν βάλεις στο παιχνίδι και τις καρδιαγγειακές ασκήσεις που καίνε το λίπος, απλά θα έχεις μερικούς σφιχτούς κοιλιακούς, καλυμμένους κάτω από ένα ωραίο στρώμα πάχους στην κοιλίτσα.

Από τώρα και μέχρι το ρεβεγιόν, περπάτησε τουλάχιστον για μια ώρα μέσα στην εβδομάδα. Αν θέλεις μπορείς να σπάσεις την ώρα σε 15λεπτες ή μισάωρες βόλτες. Σιγουρέψου ότι περπατάς με ρυθμό, γρήγορα και με τα χέρια να κινούνται μπρος πίσω. Αν το περπάτημα σου φαίνεται βαρετό, ξεκίνα τις βόλτες στα μαγαζιά αλλά ξέχνα τις κυλιόμενες σκάλες των εμπορικών καταστημάτων.

Δες την αεροβικά και στο σπίτι: επειδή όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, το κρύο αυξάνει, δες πώς μπορείς να κάνεις αεροβικές ασκήσεις αποτελεσματικά από το σπίτι.

Α. Αεροβικά με χορό: βάλε στη διαπασών τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικα χορευτικά τραγούδια (όχι το μικρό τυμπανιστή) και χόρεψε με την ψυχή σου για ένα μισάωρο τουλάχιστον, με δίλεπτα διαλείμματα για να εφοδιαστείς με νερό.

Β: Αεροβικά στολίζοντας: δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι το να αναλάβεις το στολισμό του σπιτιού για τις γιορτές, θα ωφελήσει και σένα ως νοικοκυρά αλλά και τη σιλουέτα σου. Πιάσε τα στολίδια, στρώσε τα "καλά" χαλιά τα λαμπιόνια και τα γιορτινά σεμέν και ξεκίνα να διακοσμείς. Σίγουρα, θα ανέβεις σκαλοπάτια, θα τρέξεις, θα τονώσεις χέρια και πόδια και θα ξεσκουριάσεις με την όλη διαδικασία. Επιπλέον, στο τέλος θα αισθανθείς μια τρομερή ικανοποίηση για το κατόρθωμά σου!

Γ. Κι αν χιονίσει; Άσε τον καλό σου να βλέπει αθλητικά δίπλα στο τζάκι, ντύσου καλά και βγες να φτυαρίσεις το χιόνι από την αυλή σου. Αν πάλι το λέει η καρδιά και τα μπράτσα σου, μπορείς να κόψεις τα λεπτά ξύλα για το τζάκι μόνη σου. Τα τονωμένα μπράτσα από τις δύο αυτές εργασίες, θα σου δώσουν την αυτοπεποίθηση να φορέσεις το στράπλες φόρεμα που έχει πιάσει αράχνες στην ντουλάπα.

Οι ασκήσεις για το φόρεμα που θα προτιμήσεις στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς:

1. Φόρεμα με διαφάνειες που αφήνει ακάλυπτη την κοιλίτσα: εκγύμναση κοιλιακών

Θέση 1η: στην αρχική φάση αυτής της άσκησης, τοποθέτησε τις παλάμες κάτω από τη μέση και λύγισε τα γόνατα, ενώ τα πέλματα ακουμπάνε στο στρώμα. Tο ένα πόδι έρχεται λυγισμένο προς το στήθος. Aυτή η κίνηση δημιουργεί μια μικρή προθέρμανση στους κοιλιακούς χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τη μέση.H κίνηση γίνεται εναλλάξ.

Θέση 2η Στην επόμενη φάση της ίδιας άσκησης το λυγισμένο πόδι τεντώνει μπροστά και ε σηκώνεται ελαφρώς από το στρώμα για λίγα δευτερόλεπτα. Aυτή η κίνηση γυμνάζει τους κάτω κοιλιακούς. H άσκηση πρέπει να γίνεται αργά και με συγχρονισμό εισπνοής - εκπνοής. Κάνε ένα σετ των 15 επαναλήψεων.

2. Φόρεμα με έξωμο ή ασύμμετρο με τον ένα ώμο ακάλυπτο ή στράπλες: θα κάνουμε πους απς!

Θέση 1η : ακούμπησε τα γόνατα στο έδαφος, τα χέρια τεντωμένα μπροστά, το άνοιγμα των χεριών στο ύψος των ώμων και κράτα την κοιλιά σφιχτή.

Θέση 2η Στην επόμενη θέση χαμηλώνουμε το κέντρο βάρους του σώματός μας, λυγίζοντας τους αγκώνες ενώ συνεχίζουμε να κοιτάζουμε μπροστά. Όλο το βάρος τοποθετείται στα χέρια γυμνάζοντας έτσι και το στήθος. Προτείνουμε ένα σετ των 15 επαναλήψεων.

3. Φόρεμα μίνι και στενό: δώσε βάση σε προσαγωγούς και τετρακέφαλο

Θέση 1η Στην αρχική θέση αυτής της άσκησης κάθεσαι στο πάτωμα με λυγισμένα τα γόνατα, ενώ τα πέλματα ακουμπάνε μεταξύ τους. Tα χέρια ακουμπάνε στο εσωτερικό των ποδιών.

Θέση 2η Στη δεύτερη φάση της ίδιας άσκησης όλος ο κορμός έρχεται μπροστά, ενώ οι παλάμες βρίσκονται στις άκρες των ποδιών και με τους αγκώνες πιέζουμε τους προσαγωγούς. Κάνε ένα σετ των 15 επαναλήψεων.

Θέση 3η: Λύγισε το ένα πόδι προς τα πίσω και με το χέρι σου κράτησε τη φτέρνα. Αυτός είναι ο τρόπος για να πετύχεις τη διάταση του τετρακέφαλου, του βασικού μυ για την εκγύμναση των ποδιών. Κάνε τις διατάσεις εναλλάξ και για τα δύο πόδια για να κλείσεις το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Κατερίνα Πατούλια