Ασκήσεις για μπρατσάκια Οσκαρικά (Νο2)

09.04.2010
Καλοκαίρι έρχεται και θέλεις με πάθος να βάλεις τα φουστανάκια με τον ένα ώμο, τα τιραντάκια με το λεπτό κόψιμο ακόμα και τα στράπλες μπλουζάκια που αφήνουν ακάλυπτους ώμους και μπράτσα. Έλα όμως που τα μπρατσάκια σου δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα των σταρ του Χόλιγουντ που τα ξεγυμνώνουν και δεν χορταίνεις να βλέπεις γυμνασμένους ώμους και μπράτσα από ατσάλι. Κλέψε τα μυστικά για μπράτσα Οσκαρικά και βάλε το έξωμο μπλουζάκι που πάντα επιθυμούσες. Η προπονήτρια μερικών από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, Τζάνεϊ Χόλιντει (Janey Holliday) προτείνει μαγικές ασκήσεις για να μεταμορφώσεις την εικόνα των χεριών σου:

Καλοκαίρι έρχεται και θέλεις με πάθος να βάλεις τα φουστανάκια με τον ένα ώμο, τα τιραντάκια με το λεπτό κόψιμο ακόμα και τα στράπλες μπλουζάκια που αφήνουν ακάλυπτους ώμους και μπράτσα. Έλα όμως που τα μπρατσάκια σου δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα των σταρ του Χόλιγουντ που τα ξεγυμνώνουν και δεν χορταίνεις να βλέπεις γυμνασμένους ώμους και μπράτσα από ατσάλι. Κλέψε τα μυστικά για μπράτσα Οσκαρικά και βάλε το έξωμο μπλουζάκι που πάντα επιθυμούσες.

Η προπονήτρια μερικών από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, Τζάνεϊ Χόλιντει (Janey Holliday) προτείνει μαγικές ασκήσεις για να μεταμορφώσεις την εικόνα των χεριών σου:

5. Διατήρησε με έξυπνο τρόπο τα μπρατσάκια: παρόλο που η εμφάνιση των χεριών και η διατήρηση ισχυρών μυών στα μπράτσα είναι πολύ σημαντική, για να πετύχεις να διατηρήσεις χέρια και ώμους τονωμένα είναι σημαντικό να γυμνάζεις και να κρατάς σε άριστη φόρμα όλο τον κορμό. Γι' αυτό και πρέπει να συνδιάζεις ασκήσεις για διάφορα σημεία του πάνω μέρους του σώματός σου. Για παράδειγμα, κάνε πιέσεις για το στήθος, τους ώμους, τους δικέφαλους και τρικέφαλους.

6. Για να δεις αποτέλεσμα, πρέπει να πονέσεις: όπως και με κάθε είδους ασκήσεις, έτσι και με την τόνωση των χεριών μην ξεχνάς πως αν δεν πονέσεις δεν θα δεις αποτέλεσμα. Ειδικά σε περίπτωση που τα χέρια σου είναι εντελώς αγύμναστα, θα δυσκολεύεσαι ακόμα και με λίγα κιλά ή σετ. Εκεί αποτυγχάνουν και οι περισσότερες γυναίκες. Νομίζουν ότι με την πρώτη δυσκολία που αισθάνονται κατά την άσκηση, κάνουν τα πάντα σωστά και σύντομα περιμένουν να δουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς, για εσένα, αν δεν νιώσεις τα χέρια να καίνε μέχρι εκεί που λυγίζεις από πόνο. Οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ έχουν στο πλευρό τους έμπειρους προπονητές που τις πιέζουν να φτάσουν στα άκρα και προσέχουν να αποτρέπουν τους τυχόν τραυματισμούς που θα προκύψουν. Εσύ φρόντισε να μην μπερδέψεις τον πραγματικό πόνο από κάποιο τράβηγμα, θλάση ή τραυματισμό στη μέση και τα χέρια με την υπερπροσπάθεια.

Ένα τυπικό πρόγραμμα της Σκάρλετ Γιόχανσον για τα χέρια περιλαμβάνει 45 γεμάτα λεπτά πυγμαχίας, 30 λεπτά ασκήσεων για το στήθος και τους τρικέφαλους. Την επόμενη ημέρα η Σκάρλετ κάνει 45 λεπτά ελεύθερης κολύμβησης και 45 λεπτά προγράμματος ασκήσεων για τους δικέφαλους και την πλάτη μέσα στο νερό. Η τρίτη ημέρα είναι κενή και την τέταρτη επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα της πρώτης με περισσότερες επαναλήψεις και μέτρηση της προόδου. Μην νομίζεις ότι τα κορμιά που βλέπεις στο κόκκινο χαλί, γίνονται χωρίς ιδρώτα και κόπο.

7. Διώξε το λίπος από τα μπράτσα: το να χάσεις το λίπος που περιβάλει τα μπράτσα, είναι το κλειδί για χέρια τονωμένα και σέξι. Το λίπος στην περιοχή εξαφανίζεται με δύο τρόπους: καίγοντας το με καρδιαγγειακές ασκήσεις σε έντονο ρυθμό ή να προσέξεις τη διατροφή σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιδίδεσαι καθημερινά σε δυναμικό βάδισμα, τρέξιμο, αεροβικές ασκήσεις για τουλάχιστον 45 λεπτά. Ταυτόχρονα, φτιάξε και τη διατροφή σου. Οι επώνυμες κυρίες όπως η Σκάρλετ, έχουν ειδικοί σεφ κατ' οίκον που ετοιμάζουν το φαγητό τους. Εσύ μπορείς πολύ απλά να κόψεις το έτοιμο φαγητό, την πολλή ζάχαρη, τους περιττούς υδατάνθρακες, και τα κακά λίπη. Ταυτόχρονα, αύξησε την κατανάλωση ψαριού, ωμών λαχανικών, ακόρεστων λιπιδίων όπως το παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο και ξηρούς ανάλατους καρπούς.

8. Απολέπιση για σέξι μπράτσα: γνωρίζεις καλά πως η απολέπιση και οι μαλάξεις στους γλουτούς, τα ψωμάκια και την κοιλίτσα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, φέρνει νέο αίμα και θρεπτικά στοιχεία στα εκεί κύτταρα και βοηθά να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την όψη της επιδερμίδας σου. Οι ίδιες αρχές ισχύουν και για τα χέρια σου. Μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση σε μπράτσα και ώμους και φυσικά να τονώσεις την κυκλοφορία με μασάζ σε μπράτσα και ώμους. Έτσι η επιδερμίδα σου θα λάμπει και το πάνω μέρος του κορμιού σου θα δείχνει πιο σέξι από ποτέ.