7 λόγοι για να κάνεις μοναχικό ταξίδι

03.06.2016
Έστω και μια φορά στη ζωή σου αξίζει να ταξιδέψεις μόνη; Αναρωτιέσαι το γιατί; Σου δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να σε πείσουμε να το τολμήσεις

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Φοβάσαι να ταξιδέψεις μόνη σου; Νιώθεις πως το ρίσκο είναι μεγάλο αλλά θα ήθελες κάποια στιγμή να μπορέσεις να το τολμήσεις; Η αλήθεια είναι πως το μοναχικό ταξίδι είναι μεγάλη απόφαση, ειδικά αν έχεις μάθει να περιτριγυρίζεσαι από κόσμο ή αν φοβάσαι τη μοναξιά. Κι όμως έχει πολλά να σου προσφέρει ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μοναχικό όσο νομίζεις.

Παρακάτω συγκεντρώνουμε μερικούς καλούς λόγους να να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου να ταξιδέψεις solo!

Ταξίδι ολομόναχη; 7 καλοί λόγοι για να το τολμήσεις

Ταξίδι ολομόναχη;

7 καλοί λόγοι για να το τολμήσεις

1. Μαθαίνεις να είσαι ανεξάρτητη

Πού θα πας; Τι θα δεις; Ποιό θα είναι το πρόγραμμα; Όλα είναι δικές σου αποφάσεις. Στο μαναχικό ταξίδι είσαι κύριος του εαυτό σου. Δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, να ρωτάς κανέναν, δε συμβιβάζεσαι! Μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις και φαντάζεσαι!

2. Δεν μπορείς να τσακωθείς με τον εαυτό σου

Πόσες φορές πήγες διακοπές με φίλους ή ακόμη και τον σύντροφό σου και η κατάσταση εκτροχιάστηκε; Άλλα θέλει ο ένας, άλλα ο άλλος και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται. Όντας μόνη σου γλιτώνεις απ΄όλα αυτά.

3. Κάθε εμπειρία είναι πιο έντονη

Έχεις ακούσει άτομα που ταξιδεύουν μόνοι να μιλούν για τις εμπειρίες τους; Το μαναχικό ταξίδι είναι μια εμπειρία από μόνο του. Απερίσπαστη από κουβεντούλες θα μπορέσεις να "ρουφήξεις" σαν σφουγγάρι κάθε εικόνα και κάθε εμπειρία, θα ζήσεις έντονα και σίγουρα θα αποζημιωθείς με αξέχαστες μνήμες.

4. Είσαι ταξιδιώτης, όχι τουρίστας

Κι όμως σκέψου, οι δύο λέξεις στην πραγματικότητα αναφέρονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Τον τουρίστα τον έχουμε συνδεδεμένο με καρτποστάλ, μουσεία, τουριστικά μέρη κτλ. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ταξιδιώτες, εσωκλείουμε κάθε εμπειρία και επαφή με νέους πολιτισμούς. Ο τουρίστας περνά και βλέπει επιφανειακά, ο ταξιδιώτης ζει και γεμίζει εμπειρίες! Ταξιδεύοντας μονάχη, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ζήσεις την εμπειρία του ταξιδιώτη.

5. Ακολουθείς τους δικούς σου ρυθμούς

Ταξιδευοντας μονάχη μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή με το ρυθμό που θέλεις. Βγάζεις όσες φωτογραφίες θέλεις, πίνεις το καφεδάκι σου διαβάζοντας εφημερίδα για όση ώρα θέλεις ενώ μπορείς για παράδειγμα να παραμείνεις σε ένα χωριουδάκι ή μέρος που σου έκανε κλικ παρατείνοντας τις διακοπές σου. Όλα είναι στο χέρι σου.

6. Η κοινωνικοποίηση είναι στο χέρι σου

Θέλεις να είσαι απόμακρη ή σνομπ; Θέλεις να πιάνεις κουβέντα με τους ντόπιους ή τους λοιπούς τουρίστες; Η επιλογή είναι στο χέρι σου. Δεν είσαι υποχρεωμένη να χαμογελάς, να μιλάς και να είσαι φιλική και προσιτή αλλά αν θέλεις να το κάνεις, είσαι ελέυθερη δίχως τη γκρίνια φίλων ή του αγαπημένου σου.

7. Σου λείπουν οι αγαπημένοι σου & συνειδητοποιείς πόσο τους έχεις ανάγκη

Μπορεί στα solo ταξίδια να γεμίζεις εμπειρίες, να απολαμβάνεις τα τοπία σε όλο τους το μεγαλείο και να ζεις έντονα την κάθε στιγμή, παράλληλα όμως βιώνεις έντονα και τη μοναξιά συνειδητοποιώντας πόσο σου λείπει ο αγαπημένος σου, οι φίλοι ή η οικογένεια. Ακόμη κι αυτό το συναίσθημα αξίζει να το ζήσεις!

Εσύ έχεις ταξιδέψει ποτέ μόνη; Αν ναι πώς ήταν η εμπειρία; Θα το ξαναέκανες; Ποιός θεωρείς πως είναι ο καταλληλότερος προορισμός για μοναχικούς ταξιδιώτες; Γράψε μας τη γνώμη σου!