Το "πρωτόκολλο" που όλες οι μοντέρνες πριγκίπισσες ακολουθούν. Γίνε μια από αυτές

02.02.2017
Από μικρό κορτισάκι έβλεπες τις πριγκίπισσες των παραμυθιών με δέος και θαυμασμό. Κι εδώ που τα λέμε ακόμη το κάνεις κρυφά ή φανερά κι είναι απόλυτα λογικό. Όλες τους έχουν χάρη αλλά και χαρίσματα ζηλευτά, αξιοθάυμαστα. Και μπορεί η αρετή να θεωρείται κάπως ξεπερασμένη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ωστόσο, σου αποδεκνύουμε πως είναι και παραμένει διαχρονική. Αν θέλεις κι εσύ να είσαι μια σύγχρονη προγκίπισσα, σου δείχνουμε τον τρόπο!

1. Οι πριγκίπισσες πάντα φροντίζουν για όλους!

Σκέψου τις περισσότερες πριγκίπισσες των ταινιών της Ντίσνει. Όλες τους εκτός από γλυκιές είναι και πρόθυμες να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον τη ζητήσει ή τη χρειαστεί. Είναι τόσο όμορφο να έχεις θετική επίδραση στους άλλους. Προσπάθησέ το! Ξεκίνα με μικρές πράξεις φιλανθρωπίας και συμπόνοιας.

2. Οι πριγκίπισσες έχουν καλή φυσική κατάσταση

Έχεις δει προγκίπισσα παχιά; Όλες τους έχουν υγιή εικόνα και σωματότυπο που σημαίνει πως ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και ισορροπημένη διατροφή. Γιατί όχι κι εσύ;

3. Οι πριγκίπισσες δεν κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση

Θυμήσου την "Πεντάμορφη και το τέρας" ή την προγκίπισσα που φίλησε τον πρίγκιπα βάτραχο. Δεν έμειναν στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου, ούτε στην κρίση της κοινωνίας για το ποιόν του ατόμου. Έδωσαν βάση στο χαρακτήρα και την ποιότητα του προσώπου, εκτίμησαν τις αρετές και τα ψυχικά χαρίσματα και βγήκαν κερδισμένες.

4. Οι πριγκίπισσες είναι πάντα ειλικρινείς

Το ψέμα είναι από τις χειρότερες και πιο τοξικές πράξεις με τις οποίες δηλητηριάζεις τις σχέσεις σου αλλά και την ίδια την ψυχή σου. Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις σαν ευτυχισμένη "πριγκίπισσα" είναι η ειλικρίνεια, Δεν είναι τυχαίο που όλες τους έχουν μια αφοπλιστική ή αφελή ειλικρίνεια.

5. Οι πριγκίπισσες είναι άτομα εμπιστοσύνης

Προσπάθησε να γίνεις κι εσύ το πιο έμπιστο άτομο οπως οι προγκίπισσες των παραμυθιών και δε θα χάσεις! Ένας αξιόπιστος και σεβαστός φίλος είναι αναντικατάστατος. Γίνε εσύ το άτομο αυτό και φέρσου σαν σωστή προγκίπισσα!

6. Οι πριγκίπισσες πιστεύουν πάντα στον εαυτό τους!

Όσο δύσκολο κι αν είναι ένα εγχείρημα όλες οι πριγκίπισσες των παραμυθιών προσπαθούν και πετυχαίνουν. Δεν είναι πως έχουν άγνοια φόβου. Αυτό που τις παρακινεί και τις οδηγεί είναι η αυτοπεποίθηση, το μεγαλύτερο όπλο σε κάθε αγώνα μεγάλο ή μικρό.

7. Οι πριγκίπισσες προσπαθούν και διορθώνουν τα λάθη τους

Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουμε λάθη! Η διαφορά που κάνει μια γυναίκα "πριγκίπισσα" είναι να μπορεί να τ΄αναγνωρίζει και να τα διορθώνει. Στην ίδια λογική οφείλεις να είσαι σε θέση να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

8. Οι πριγκίπισσες δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους

"Ή όλα ή τίποτα": Αυτό θα μπορούσε να είναι το "μότο" κάθε πριγκίπισσας παραμυθιού. Η ικανοποίηση άλλωστε δεν κρύβεται στη νίκη ή το επίτευγμα αλλά στην προσπάθεια. Η διαδρομή του ταξιδιού είναι αυτή που μετράει κι όχι ο προορισμός. Άλλωστε όπως λέει κι ο μεγάλος μας ποιητής Καβάφης... Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος...

9. Οι πριγκίπισσες είναι πιστές

Φίλοι, οικογένεια, συνεργάτες, στο τέλος της ημέρας όλοι γνωρίζουν πως μπορούν να βασιστούν σε μια "πραγματική πριγκίπισσα". Γιατί να μην είσαι εσύ αυτή;

10. Οι πριγκίπισσες ΔΕΝ τα παρατούν ποτέ

Η προσωπική ανάπτυξη δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και προσωπικό ταξίδι. Αυτό το γνωρίζουν καλά όλες οι πριγκίπισσες. Και οι ίδιες άλλωστε περνούν δια πυρός και σιδήρου, μαθαίνουν από τα στραβοπατήματα και προχωρούν. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο φαντάζει κάτι, σημασία έχει να μην εγκαταλείψεις, να προχωρήσεις με όραμα και στόχο και στο τέλος θα έρθει και η ανταμοιβή.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα