15 μικρά μυστικά ευτυχίας που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά!

27.06.2018
15 μικρά μυστικά ευτυχίας που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά!
Γιατί όποιες κι αν είναι η συνθήκες, η ευτυχία είναι απόφαση!

Καλοκαίρι αλλά βρέχει; Ελεύθερος χρόνος αλλά λείπει το χρήμα; Καλή καριέρα αλλά μοναξιά; Στη ζωή μας πάντα θα υπάρχει κάτι "στραβό", μη ικανοποιητικό ή απλά ψυχοφθόρο! Σύμφωνα ωστόσο με τους ειδικούς, η ευτυχία δεν ισοδυναμεί με την απουσία του οποιουδήποτε προβλήματος: η ευτυχία ειναι μια απόφαση που μπορείς να παίρνεις κάθε μέρα!

#1 Ασχολήσου μονάχα με όσα μπορείς να κάνεις ή να αλλαξείς εσύ, άφησε πίσω σου όλα οσα δεν μπορείς να ελέγξεις.

#2 Ζήσε στο Τώρα. Αντί να νοσταλγείς το παρελθόν, να αγχώνεσαι για το μέλλον ή να στεναχωριέσαι για ό,τι ήδη έγινε, μείνε στη στιγμή και εκτίμησέ την αφού μονάχα αυτή υπάρχει.

#3 Θυμήσου ότι ήδη έχεις περάσει δύσκολες στιγμές. Και τις έχεις ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο! Το ίδιο θα συμβεί και με ο,τι αντιμετωπίζεις τώρα.

#4 Μείνε κοντά στους φίλους και την οικογένειά σου. Μην απομονώνεσαι για πολύ καιρό, ανοίξου και θα δεις πώς θα αλλάξεις η διάθεσή σου.

#5 Επικεντρώσου στη θετική πλευρά κάθε κατάστασης! Πάντα υπάρχει μία όσο εύκολο κι αν είναι να βάζουμε την ταμπέλα του "κακού". Κάθε ημέρα κρύβει ένα δώρο!

#6 Εξάσκησε τη συμπόνοια σου. Άκου τις ιστορίες των ανθρώπων γύρω σου, ζήσε με ενσυναίσθηση χωρίς να επιβαρύνεσαι από τους άλλους και πρόσφερε τη βοήθειά σου όπου χρειάζεται.

#7 Βάλε φίλτρο σε ό,τι διαβάζεις, ό,τι ακούς και ό,τι βλέπεις. Ο αρνητισμός είναι παντού εκεί έξω και ενώ βασίζεται σε κάποιες αλήθειες, δεν βοηθάει στην επιλυσή κανενός ζητήματος. Γέμισε τα feed σου στα social media με θετικές δηλώσεις και εικόνες που θα εμπνέουν αντί να σου προκαλούν φόβο.

#8 Προσπάθησε πολύ ώστε να μην κρίνεις. Ή έστω να το μειώσεις. Θυμήσου ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σύμφωνα με τους περιορισμούς και τις δυνατότητές μας, με τη φάση που βρισκόμαστε, με τη γνώση που έχουμε.

#9 Δείξε ευγνωμοσύνη! Πολύ συχνά ξεχνάμε όλα τα καλά που υπάρχουν στη ζωή μας. Φτιάξε μία λίστα με τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων και ανάτρεξε σε αυτήν συχνά!

#10 Διασκέδασε με το σώμα σου! Περπάτα, τρέξε, χόρεψε, κάνε γιόγκα. Επίλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και ύμνησε το υπέροχο αυτό εργαλείο που σου δόθηκε!

#11 Δοκίμασε το διαλογισμό. Υπάρχουν πλέον δεκάδες δωρεάν εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις αυτή την ευεργετική συνήθεια. Και αν πιστεύεις πως δεν έχεις χρόνο, 15 λεπτά κάθε μέρα αρκούν για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα!

#12 Ζήτησε βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Είτε πρόκειται για τη συνάρμολόγηση της νέας σου βιβλιοθήκης είτε για την διαχείριση των αρνητικών σου συναισθημάτων, μην διστάσεις να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη ζητώντας βοήθεια από έναν ειδικό.

#13 Μίλα όμορφα στον εαυτό σου! Γιατί πάντα σε ακούει... Προσπάθησε να εντοπίσεις πόσο συχνά σκέφτεσαι ή μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου και δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις αρνητικές λέξεις με ενθαρρυντικές!

#14 Σταμάτα να θες να ελέγχεις το αποτέλεσμα από το κάθετι και επικεντρώσου στο πώς νιώθεις κάθε στιγμή. Θέσε κάθε μέρα ένα συναισθηματικό στόχο (μπορεί πχ να θέλεις να νιώσεις χαρούμενη, ανέμελη ή δημιουργική) και γράψε μια μικρή φράση που ενισχύει αυτό τον σκοπό. Επανάλαβέ την στον εαυτό σου κάθε φορά που το χρειάζεσαι.

#15 Γίνε συγκεκριμένη με τους στόχους σου: γράψε αναλυτικά πώς φαντάζεσαι το τέλειο μέλλον. Θέσε σαφείς στόχους και αφοσιώσου σε αυτούς.