7 συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερη

03.10.2018
7 συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερη
Κι όμως, υπάρχουν μερικές ασχολίες που μπορούν να ακονίσουν τον μυαλό σου. Αν σε ενδιαφέρει, διάλεξε ανάμεσα από αυτές που παραθέτουμε πιο κάτω.

Το διάβασμα
Όχι απαραίτητα κάποιο "σοβαρό" ή δύσκολο βιβλίο, αλλά ακόμη και ένα κόμικ, ένα περιοδικό ή μια ανθολογία μπορεί να οξύνει τη φαντασία μας, καθώς όταν διαβάζουμε κάτι, το μυαλό μας κάνει άλματα, βγάζει συμπεράσματα και χρησιμοποιεί δικές του διατυπώσεις, που σημαίνει ότι ενεργοποιείται και λειτουργεί στο... φουλ.

H εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου
Δε χρειάζεται να εντρυφήσεις και γίνεις ο επόμενος Μπετόβεν. Λίγη καθημερινή προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής αρκεί για να βελτιώσεις τη μνήμη σου, σύμφωνα με μελέτη του Harvard του 2003.

Διάβασε επίσης: 3 τάσεις για ευεξία και τέλεια οργάνωση - Οι μόνες που αξίζουν την προσοχή σου τη νέα σεζόν

Διαλογισμός
Καλό είναι να μην αποφεύγεις πάντοτε τις κακές σκέψεις αλλά να προσπαθείς να τις αντιμετωπίσεις σαν να ήταν πρόβλημα κάποιου άλλου και όχι δικό σου. Πρόκειται για μία ενέργεια πολύ τονωτική για τον εγκέφαλο, ο οποίος αναγκάζεται να ακολουθήσει άλλα μονοπάτια για να εργαστεί πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

Πνευματική γυμναστική
Μπορείς απλώς να προσπαθήσεις να θυμηθείς τους στίχους των αγαπημένων σου τραγουδιών, ή να κάνεις λίστα με τις δέκα αγαπημένες σου ταινίες, ή μερικά βιβλία ενός γνωστού συγγραφέα. Πρόκειται για μια διαδικασία που κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και σε διασκεδάζει κιόλας!

Σωματική Γυμναστική
Όπως και με τα προηγούμενα, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι υπερβολικό. Είναι γεγονός πως όταν κινούμαστε αυξάνεται την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται επίσης η εγκεφαλική λειτουργία.

Εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να συγκρατήσεις λίγες λέξεις κάθε μέρα, ή να μάθεις ξενόγλωσσα τραγούδια, κάνεις μεγάλο καλό στο μυαλό σου.

Αυτό το διάβασες; Το κλειδί για απόλυτη ευτυχία δεν είναι αυτό που νομίζεις

Σημειώσεις και μουτζούρες
Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε υπενθυμίσεις ή λίστες για ψώνια. Οι σημειώσεις οποιασδήποτε φύσης, από στιχάκια μέχρι απλά σκίτσα μπορούν να "ξεκλειδώσουν" σημεία του εγκεφάλου σου που δεν είχες ανακαλύψει μέχρι τώρα.