Πέντε συνήθειες που σε κάνουν αντιπαθητική στους άλλους

27.01.2019
Πέντε συνήθειες που σε κάνουν αντιπαθητική στους άλλους
Τα πράγματα που κάνεις, ή λες επηρεάζουν την εικόνα που δίνεις για τον εαυτό σου στους άλλους.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η συμπάθεια στις κοινωνικές μας συναναστροφές και τις ζωές μας γενικότερα είναι πολύ σημαντική. Οι αρεστοί άνθρωποι τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα στη δουλειά τους, οι άλλοι τους δίνουν περισσότερη προσοχή και σημασία, τους συγχωρούν περισσότερα και τους εμπιστεύονται περισσότερο.

Το πρόβλημα με τη συμπάθεια όμως μπορεί να εντοπιστεί στα μικρότερα πράγματα. Μπορεί να κάνεις πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να σε αντιπαθούν, και παρ'όλο που μία ή δύο φορές μπορεί να μην έχουν και τόση σημασία, αν εξελιχούν σε μια συνήθεια, θα μπορούσαν να σου κοστίσουν πολύτιμες ευκαιρίες. Αυτές είναι οι πέντε συμπεριφορές που πρέπει να αποβάλεις εάν θέλεις να είσαι αρεστή στους άλλους:

Διάβασε επίσης: Εβελίνα Παπούλια «Δεν θα το παίξω ποτέ παιδούλα, την έζησα αυτή την ηλικία. Τώρα πλέον είμαι γυναίκα και μου αρέσει αυτό»

1. Είσαι πολύ υπερβολική

Η ένταση και το πάθος είναι σημαντικά. Οι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν προς τις ισχυρές προσωπικότητες, και αυτό θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ του να είσαι αποτελεσματικός ηγέτης και του να αγνοείσαι όταν παίρνεις μέρος σε συνομιλίες. Δυστυχώς, είναι εύκολο να παρασυρθούμε, και η υπερβολική ένταση ή η σοβαρότητα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να αποστασιοποιηθούν.

Το να είσαι παθιασμένος δεν σημαίνει να είσαι υπερβολικός, στο σημείο που σταματάς να είσαι ευχάριστος. Οι άνθρωποι έλκονται από τους παθιασμένους ανθρώπους λόγω της ενέργειας που εκπέμπουν, γιατί κάνουν τα πράγματα διασκεδαστικά. Όταν είσαι πολύ σοβαρή, μπορείς έυκολα να χαλάσεις την ατμόσφαιρα.

2. Είσαι συνεχώς ταπεινή

Υπάρχει μία πρακτική στις ανθρώπινες συναλλαγές, που ονομάζεται «ταπεινή κομπορρημοσύνη». Χαρακτηρίζει εκείνο το είδος των ανθρώπων, που υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη μετριοφροσύνη τους, επιχειρώντας πρακτικά να αναδείξουν την υπεροχή τους. Κάποτε συμβαίνει αβίαστα. Ωστόσο, όταν γίνεται επιτηδευμένα, απλώς εκνευρίζει τους γύρω. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι συνέβαλλες σε μια επιτυχία. Δεν είναι έπαρση. Το αντίθετο βάζει σε υποψίες για τα πραγματικά σου κίνητρα στη χειρότερη των περιπτώσεων, και για την αυτοεκτίμηση σου στην καλύτερη.

3. Τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου

Όταν βρίσκεσαι σε επαγγελματική συνάντηση, είναι σημαντικό να δώσεις στους συμμετέχοντες την πλήρη προσοχή σου. Τίποτα δεν αλλάζει τον τόνο μιας συνάντησης ή μιας συνομιλίας ταχύτερα από ό, τι το να ελέγχεις το τηλέφωνό σου. Ακόμη και μια γρήγορη ματιά μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους να αισθάνονται ασήμαντοι ή ότι αγνοούνται. Εάν πρέπει να ελέγξεις το τηλέφωνό σου, ενημέρωσε τους άλλους ότι θα το κάνεις, το γιατί θα το κάνεις, και το πόσο σημαντικό είναι.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να κερδίζεις κάθε διαφωνία; Έτσι θα τα καταφέρεις

4. Είσαι στενόμυαλη

Η ανοικτή και καλή επικοινωνία είναι σημαντικότατη για τις καλές κοινωνικές σχέσεις. Οι παραγωγικές συνομιλίες απαιτούν ανοιχτό μυαλό. Δεν πειράζει αν κάποια στιγμή πεις κάτι που είναι λάθος. Υπάρχει πάντα κάτι νέο για να μάθουμε. Πρέπει να είστε ανοιχτή σε νέες ιδέες και απόψεις, γιατί τίποτα δε σκοτώνει μια συζήτηση πιο γρήγορα από ένα κλειστό μυαλό.

5. Κάνεις επίδειξη γνωριμιών

Τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και στις απλές παρέες κάποιος που γνωρίζει κόσμο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ωστόσο, κάποιος που όντως διατηρεί τέτοιου είδους επαφές, δεν χρειάζεται να υπερηφανεύτεται συνεχώς γι’ αυτές. Ένας άνθρωπος που ρίχνει ονόματα στο τραπέζι, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει αντιπαθής ή να δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες για την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του.