Ασπρόμαυρη λήψη για profile photo στα social media; Να τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

07.02.2019
Ασπρόμαυρη λήψη για profile photo στα social media; Να τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου
Οι φωτογραφίες που επιλέγουμε για το προφίλ μας στα social media έχουν πολλά να αποκαλύψουν για τον χαρακτήρα μας.

Πολλοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό, ωστόσο έρευνα του «University of Pennsylvania» ήρθε να παρουσιάσει τα δικά της ευρήματα, δίνοντας βάση στις black & white λήψεις.

Διαβάστε επίσης: Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτού του είδους η τελετή γάμου οδηγεί στα περισσότερα διαζύγια

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που προτιμάς τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες για το προφίλ σου; Σου αρέσουν περισσότερο οι λήψεις χωρίς χρώμα, θεωρώντας που έχουν κάτι πιο «ιδιαίτερο» από εκείνες που επιλέγουν όλοι; Αυτά που έχουν να πουν οι επιστήμονες σε αφορούν!

Όπως υποστήριξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, οι οποίοι μελέτησαν δείγματα διάφορων προφίλ στο Twitter, οι άνθρωποι που έχουν μια έφεση στις ασπρόμαυρες λήψεις, χαρακτηρίζονται ως… νευρωτικοί. Επιπλέον, οι ειδικοί υποστήριξαν πως όσοι επιλέγουν το αντίθετο του πολύχρωμου παρουσιάζουν τάσεις απαισιοδοξίας και υπέρμετρης ευαισθησίας.

Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά που πρέπει να μας ανησυχήσουν.

Διάβασε και αυτό: 5 έξυπνα κόλπα για το μπάνιο που θα σου αλλάξουν τη ζωή [photos]

Το black & white έχει συνδεθεί με τη δραματική πλευρά του ανθρώπου, πράγμα που σημαίνει πως βάσει ψυχολογίας οι ασπρόμαυρες λήψεις προδίδουν πιο «σκοτεινές» περιόδους της ζωής μας.

Εμείς από τη μεριά μας δεν αμφισβητούμε τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε πως υπάρχει και η καλλιτεχνική πλευρά τον ασπρόμαυρων λήψεων!