Έτσι θα λήξεις κάθε καλοκαιρινό καυγά πριν καν ξεκινήσει!

01.08.2018
Έτσι θα λήξεις κάθε καλοκαιρινό καυγά πριν καν ξεκινήσει!
Είτε περνάς το καλοκαίρι με τον αγαπημένο σου, με την οικογένειά σου ή με τους φίλους σου, ένα είναι το σίγουρο: θα έχεις και εσύ κάποτε βιώσει την "σκοτεινή" πλευρά του καλοκαιριού που δεν είναι άλλη από τους καυγάδες με τα αγαπημένα σου άτομα.

Απλές ερωτήσεις όπως "τι να φάμε;" και "τι να κάνουμε;" καταλήγουν σε διαφωνίες, μούτρα και αμήχανες... σιωπές. Και ενώ ακούγεται ανόητο, είναι όμως κατανοητό. Φορτισμένοι από έναν έντονο και κουραστικό χειμώνα, όλοι έχουν τις δικές τους προσδοκίες από την περίοδο των διακοπών και η αγωνία να τις εκπληρώσουν τους ωθεί πιο εύκολα σε διενέξεις ακόμα και για τα πιο απλά, καθημερινά θέματα.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να λύσεις γρήγορα και... αναίμακτα όποια ένταση προκύψει. Δες παρακάτω 7 έξυπνα tips για να αποφύγεις τους πιο συχνούς καυγάδες των διακοπών.

#1 Ο καυγάς για τα οικονομικά

Με όποιον κι αν απολαμβάνεις φέτος τις διακοπές σου, είναι πολύ πιθανό να έχετε διαφορετικό budget. Πώς μπορείς να κάνεις διαφορετικά... πορτοφόλια να λειτουργήσουν με παρόμοιο τρόπο;

Κάνε ένα πλάνο. Ενημέρωσε για το δικό σου budget και ενημερώσου για των υπολοίπων έτσι ώστε να αποφασίσετε από κοινού για τα βασικά έξοδα (διαμονή, μετακινήσεις). Θυμήσου ότι δεν χρειάζεται όλοι να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινά, φρόντισε όμως να έχεις τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο με budget παρόμοιο με το δικό σου, για παρέα. Όρισε με τον σύντροφό σου ένα ποσό που, από κοινού, θα ξοδέψετε για την διασκέδασή σας.

#2 Ο καυγάς για το πρόγραμμα

Είναι ίσως και ο πιο συνηθισμένος. Κάποιος ανέλαβε να κλείσει ξενοδοχείο, κάποιος τα εισιτήρια και τελικά το ξενοδοχείο δεν είναι όπως το περίμενες και τα δρομολόγια είναι τις πιο δύσκολες ώρες.

Λάβε υπόψιν σου τις ανάγκες όλων όταν κλείνεις μετακίνηση ή διαμονή. Πριν να κάνεις την τελική κράτηση ενημέρωσε όλα τα μέλη των διακοπών για την πρώτη σου επιλογή και έχε 1-2 εναλλακτικές σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι οκ με αυτήν. Σχετικά με το καθημερινό σας πρόγραμμα, θυμήσου ότι είναι οκ να απολαύσετε και κάποιες στιγμές χώρια. Όπου βλέπεις πως υπάρχει πίεση, απλά κάνε ένα βήμα πίσω.

As if we needed another reason to enjoy a delicious slice! 🍕@uonewyork @caitpoli @delaneypoli #UOHome #NationalPizzaDay

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Urban Outfitters Home (@urbanoutfittershome) στις 9 Φεβ, 2018 στις 11:47 πμ PST

#3 Ο καυγάς για τις προσδοκίες

Ο ένας θέλει να επισκεφτεί όλα τα μπαράκια του νησιού, ο άλλος να βρίσκεται σε μία παραλία από το πρωί ως τη δύση του ήλιου, εσύ πάλι θέλεις να εξερευνήσεις τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του τόπου. Πώς θα βρεθεί η μέση λύση;

Και πάλι, το βασικότερό σου όπλο είναι η επικοινωνία. Κάνε μία συζήτηση πριν να οργανώσεις τις διακοπές σου και μάθε όσα περισσότερα μπορείς για τις προσδοκίες των άλλων. Δήλωσε και τις δικές σου επιθυμίες: τι θα ήθελες να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου, πώς να περνάς τα βράδια σου, τι ώρα περίπου ξυπνάς. Ιδίως αν μιλάμε για τον σύντροφό σου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και οι δύο αυτές τις λεπτομέρειες. Κάνε μια έρευνα, πρότεινε δραστηριότητες που θα απολαύσετε αμφότεροι, επίτρεψε να υπάρχει ένα διάλειμμα στον 24/7 χρόνο σας μαζί και θα περάσετε και οι δύο υπέροχα!

#4 Ο καυγάς για την κακή διάθεση

Όλοι το περνάμε αλλά δύσκολα το επιτρέπουμε στους άλλους. Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που απλά ο συνταξιδιώτης σου έχει κακή διάθεση. Πώς θα το αντιμετωπίσεις;

Καταρχήν εξερεύνησε το ενδεχόμενο να προέρχεται η κακή διάθεση από... πείνα. Πριν μας κρίνεις αυστηρά, θυμήσου πως οι επιστήμονες έχουν πλέον αποφανθεί: η πείνα που ασυνείδητα νιώθουμε είναι ο πιο συχνός παράγοντας καθημερινής έντασης. Αν ωστόσο προτείνεις ένα λαχταριστό σνακ ή γεύμα και δεν βρεις ανταπόκριση, κάνε αυτό που θα ήθελες να σου κάνουν και σένα: δώσε χρόνο και χώρο στο άλλο άτομο να χαλαρώσει και να επιστρέψει δριμύτερος στην καλοκαιρινή σου παρέα.