5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί -Εσύ;

25.02.2019
5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί -Εσύ;
Μήπως κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις για να ξεκινήσει πιο παραγωγικά η μέρα σου;

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το κοινωνικό στρώμα από το οποίο προέρχονται, έχουν ένα βασικό κοινό: βλέπουν όποιο εμπόδιο βρεθεί στο διάβα τους ως ακόμη μία πρόκληση που χρειάζεται να ξεπεράσουν. Άλλωστε η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας.

Η ικανότητά τους να αφήνουν πίσω τους την όποια αρνητικότητα ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις κακουχίες. Αυτό δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας για αυτό και μερικοί μένουν πίσω.

Διάβασε κι αυτό: 5 συμβουλές για έναν καλό ύπνο και ένα χαρούμενο ξύπνημα

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ιδού πως οι πετυχημένοι άνθρωποι αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και τις πρώτες ώρες της ημέρας. Τροφή για σκέψη, γιατί, τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Πίνουν νερό με λεμόνι
Πιες νερό με λεμόνι μόλις ξυπνήσεις για να ανεβάσεις τα ενεργειακά σου επίπεδα φυσικά και διανοητικά. Με τη βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών στο στομάχι σου, κερδίζεις ενέργεια που διαρκεί μέχρι το τέλος της ημέρας. Πρέπει να το πίνεις νηστική για να εξασφαλίσεις τη πλήρη απορρόφηση. Θα πρέπει επίσης να περιμένεις 15-30 λεπτά αφού το πιεις για να φας το πρωινό σου (ο τέλειος χρόνος για να ασκηθείς λιγάκι). Τα λεμόνια είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Πρόσεξε, να το πίνεις πάντα αραιωμένο επειδή η μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει φθορά στα δόντια σου.

2. Ασκούνται
Ο Richard Branson, ο Tim Cook και ο Bob Iger της Disney ξυπνούν πολύ νωρίς, δηλαδή από τις 6:00 π.μ. για να κάνουν γυμανστική. Και πολλοί ακόμη, δηλαδή! Μια μελέτη που διεξήχθη στο Ινστιτούτο Ερευνών του Ανατολικού Οντάριο διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αθλούνταν δύο φορές την εβδομάδα για 10 εβδομάδες, αισθάνθηκαν πιο ικανοί από κοινωνική, ακαδημαϊκή και αθλητική άποψη. Μια δεύτερη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ βρήκε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν καθημερινά, είχαν περισσότερη ενέργεια και μια πιο θετική στάση για τη ζωή. Το να κινείται το σώμα σου για μόλις 10 λεπτά απελευθερώνει το GABA, έναν νευροδιαβιβαστή που κάνει τον εγκέφαλό σου να αισθάνεται χαλαρωμένος και να κρατάει τον έλεγχο των παρορμήσεων σου. Η άσκηση το πρωί όταν έχεις χρόνο, βελτιώνει τον αυτοέλεγχο και τα επίπεδα ενέργειας σου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δες και αυτό: 10 μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το άγχος

3. Αποσυνδέονται από το ίντερνετ
Ο πρώην CEO των Starbucks, Howard Schultz ξεκινά τη μέρα του με ένα mail που στέλνει στους υπαλλήλους του και μετά από αυτό αποσυνδέεται από το ίντερνετ για να αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του. Όταν ξυπνάς και βυθίζεσαι απευθείας στα mail ή στο Facebook, είναι πολύ πιο πιθανό να μην μπορέσεις να κάνεις focus στις προσωπικές σου ανάγκες και να υποκύψεις στις επιθυμίες των άλλων ανθρώπων. Είναι πολύ πιο σωστό να κρατήσεις αυτές τις πολύτιμες πρώτες στιγμές της ημέρας για να κάνεις κάτι χαλαρωτικό, που θα σε κάνει ήρεμη και αισιόδοξη για όλη την ημέρα σου.

4. Τρώνε ένα υγιεινό πρωινό
Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε καθόλου πρωινό. Αυτοί όμως που τρώνε είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι, έχουν πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τείνουν να μην πεινάνε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτά είναι μόνο στατιστικά στοιχεία για τους ανθρώπους που τρώνε πρωινό. Όταν τρως ένα υγιεινό πρωινό, ο οργανισμός σου ανοίγει για μια παραγωγική ημέρα. Ένα υγιεινό πρωινό σου δίνει ενέργεια, βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σου και σε βοηθά να συγκεντρωθείς πιο έντονα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διάβασε κι αυτό: Πώς να λες "όχι" στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία -Χρειάζεται κι αυτό!

5. Λένε Όχι
Το «Όχι» είναι μια ισχυρή λέξη, η οποία θα προστατεύσει τα πολύτιμα πρωινά σου. Όταν έρθει η ώρα να πεις «όχι», απέφυγε φράσεις όπως «Δεν νομίζω ότι μπορώ» ή «Δεν είμαι βέβαιη». Το να λες «όχι» σε μια νέα δέσμευση τιμά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις σου και ο πρωινός χρόνος σου είναι μια σημαντική δέσμευση. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι όσο περισσότερη δυσκολία έχεις να πεις όχι, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις άγχος, εξάντληση ακόμη και κατάθλιψη.

Πηγή: Forbes