Ρεκόρ αισθητικών επεμβάσεων στις ηλικίες πάνω από 50 - Ιδού η εξήγηση

27.06.2019
Ρεκόρ αισθητικών επεμβάσεων στις ηλικίες πάνω από 50 - Ιδού η εξήγηση
Οι γυναίκες πάνω από 50 κάνουν περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις από ποτέ και ξέρουμε το γιατί.

Μία εξήγηση για την εξέλιξη ατή είναι είναι η ταυτόχρονη ανοδική τάση στο online dating και η χρήση των social media.

Μια νέα μελέτη από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) δείχνει μια αύξηση περίπου 50.000 συνολικών επεμβάσεων σε Αμερικανίδες ηλικίας 55 ετών και άνω μεταξύ του 2017 και 2018.

Η Anne Taylor, πλαστικός χειρουργός στο Columbus στο Maryland, δήλωσε στο Medical Express: «Έχω σίγουρα παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946 και 1964, κλείνουν ραντεβού για να διερευνήσουν τις διαδικασίες που μπορούν να τις βοηθήσουν να φανούν τόσο νέες όσο νιώθουν».

Οι συγκεκριμένες διαδικασίες κυμαίνονται από χειρουργικές επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση (αύξηση 4%), η προσθετική του μαστού (αύξηση 4%) και η μεταμόσχευση μαλλιών (αύξηση 18%) στις μικρότερες διορθώσεις ανήκουν το Botox (αύξηση 3%) και η αύξηση των χειλιών (αύξηση 5%).

Έτοιμη για μια selfie;

Και δεν είναι μόνο τα dating app που πιέζουν τους ηλικιωμένους Αμερικανούς να κάνουν επεμβάσεις. Τα τηλέφωνα με την κάμερα και τα post σε sites όπως το Instagram συμβάλλουν επίσης.

Σύμφωνα με την Taylor, «Δεν ψάχνουν απαραιτήτως να γυρίσουν πίσω το ρολόι στα είκοσι τους, αλλά απλώς να κάνουν κάποιες μικρές αλλαγές για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Για παράδειγμα, πολλοί ασθενείς μου, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το λαιμό ή το διπλοσάγονο τους, ειδικά όταν πρόκειται να κοιτάξουν προς τα κάτω για να βγάλουν μια φωτογραφία ή να κάνουν μια βίντεο κλήση στα τηλέφωνά τους.

Μια έρευνα του 2018 στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 29% των ερωτηθέντων, ηλικίας 55 ετών και άνω είχε βγει με κάποιον ή κάποια που συναντήθηκαν σε κάποια online υπηρεσία για ραντεβού. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 35% των ηλικιωμένων που ερωτήθηκαν πώς βρίσκουν το ταίρι τους, απάντησε ότι το βρίσκουν σε site για ραντεβού γνωριμιών.

Οι άνθρωποι μπορεί να μεγαλώνουν, αλλά δεν σταματούν να νοιάζονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνονται.

Σύμφωνα με την Taylor, «Οι ασθενείς μου είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Επιτυχημένοι άντρες και γυναίκες θέλουν απλά να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να δουν τον άνθρωπο που αισθάνονται ότι έχουν μέσα τους».