Αχ, αυτός ο πονοκέφαλος!

26.03.2015
Αντιμετώπισε τον πονοκέφαλο με φυσικό τρόπο.

Ο πονοκέφαλος εμφανίζεται πάντα όταν δεν τον περιμένουμε, ακόμα και στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Σταδιακά δυναμώνει, σε σημείο πολλές φορές να μην μπορούμε να εκτελέσουμε ακόμα και τις πιο απλές εργασίες. Ποια είναι η πρώτη μας κίνηση; Μα φυσικά το πιο απλό! Να πάρουμε ένα κοινό παυσίπονο. Μήπως όμως πριν φτάσουμε έως εκεί έχουμε και άλλες επιλογές;

Εάν έχεις πονοκέφαλο...

...απομάκρυνε το κινητό σου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι έχουν το κινητό πολύ κοντά στο πρόσωπό τους όταν γράφουν, διαβάζουν, παίζουν παιχνίδια ή σερφάρουν στο Ίντερνετ, επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα μάτια τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο.

Αν αυτό δεν πιάσει...

...πιες νερό. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «The Journal of Nutrition». Ένα ποτήρι νερό μπορεί να σε κάνει αμέσως να αισθανθείς καλύτερα.

Αν πάλι δεν πιάσει...

...κάνε ένα διάλειμμα. Αν νιώθεις ένα αίσθημα πίεσης, σαν ένα στεφάνι να πιέζει περιμετρικά το κρανίο, τότε μπορεί να έχεις τον λεγόμενο πονοκέφαλο τάσεως, ο οποίος είναι ο πιο συνηθισμένος και προκαλείται εξαιτίας του στρες. Για να ανακουφιστείς, δοκίμασε να χαλαρώσεις σε έναν ήσυχο χώρο. Με τις άκρες των δαχτύλων σου, κάνε μασάζ στο μέτωπό σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Πάρε πέντε αργές, βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα. Επανάλαβε ύστερα από λίγο αν χρειαστεί.

Δεν είδες βελτίωση;...

...δοκίμασε ένα ρόφημα με τζίντζερ. Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μας ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο. Φτιάξε ένα ρόφημα με φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ ή εναλλακτικά χαμομήλι που το έχεις αφήσει για λίγο σε βραστό νερό και πιες το. Αν παρ’ όλες τις προσπάθειές σου δεν νιώθεις ανακούφιση, τότε πάρε ένα παυσίπονο, όμως μην το παρακάνεις, γιατί μπορεί να έχεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί, εξυπακούεται ότι πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

*Οι πληροφορίες είναι ενημερωτικές και δεν υποκαθιστούν τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες ή τις προσωπικές συμβουλές των ιατρών.