9 αλήθειες που δεν ήξερες για τη γονιμότητα

30.11.2016
Εάν προσπαθείς να συλλάβεις ή σκέφτεσαι να κάνεις σύντομα παιδάκι, πιθανότα θέλεις να γνωρίχεις τα πάντα γύρω από τη γονιμότητα. Υπάρχουν αρκετές αντικρουόμενες πληροφορίες για το τι ισχύει και τι όχι καθώς και πώς μπορεί μια γυναίκα να κάνει για να συλλάβει γρήγορα. Σε παλαιότερο άρθρο μας αναφερθήκαμε στις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου γρήγορα, να αποκτήσεις δηλαδή ένα παιδάκι. Σήμερα, σου παρουσιάζουμε 9 αλήθειες που ίσως δε γνώριζες για τη γονιμότητα. Ιδού...

1. Μην περιμένεις μέχρι την ωορρηξία.

Μπορεί να είναι πολύ αργά

Εάν έχεις βάλει χρονοδιάγραμμα και κάνεις έρωτα μόνο τις ημέρες που έχεις υπολογίσει πως έχεις ωορρηξία, μάλλον χάνεις ευκαιρίες. Για μεγαλύτερες πιθανότητες απόλαυσε τον έρωτα με το σύντροφό σου, χωρίς άγχος και διαγράμματα, τις ημέρες πριν την ωορρηξία αλλά και κατά τη διάρκειά της κι αυτό γιατί το σπέρμα έχει διάρκεια ζωής κάποιων ημερών και μπορεί να δράσει και εκ των υστέρων...

2. Η πιθανότητα να συλλάβεις κάθε μήνα είναι το πολύ 25%

Μην είσαι ανυπόμονη

Προσπαθείτε με το σύντροφό σου εδώ και μερικούς μήνες για παιδάκι χωρίς επιτυχία; Μην αγχώνεσαι! Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και θα αναφέρουμε και στην πορεία, η σύλληψη δε γίνεται πάντα στο πι και φι ενώ το καμπανάκι χτυπά πάντα μετά τον πρώτο χρόνο προσπαθειών. Μόνο μία στις τέσσερις γυναίκες που αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδάκι θα συλλάβει τον πρώτο μήνα κι αν δεν είσαι εσύ αυτή δε σημαίνει πως δε μπορείς ν΄αποκτήσεις παιδί. Πάνω απ΄όλα ψυχραιμία.

3. Τα πλήρη γαλακτοκομικά κάνουν καλό

Δε θα παχύνεις με ένα πλήρες γιαουρτάκι

Πολλές γυναίκες επιλέγουν τρόφιμα και γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά για να ελέγξουν το βάρος τους. Αν, ωστόσο, προσπαθείς να συλλάβεις άσε το γάλα και τα γιαουρτάκια 0% και προτίμησε τα πλήρη κι αυτό για να μη μπλοκάρεις τα επίπεδα των ορμονών σου.

4. Πάρε του άνετα εσώρουχα

Κι ας μην είναι τόσο σέξι

Αν ο καλός σου φοράει στενά εσώρουχα ή στενά μποξεράκια, πιθανότατα αυτή η συνήθειά τυου να παρεμποδίζει την παραγωγή του σπέρματός. Τα στενά εσώρουχα είναι πιαθανό να αυξηθεί η θερμοκρασία εκεί κάτω και έστω και μια μικρή άυξηση της έστω κατά ένα βαθμό μπορεί να μειώσει την παραγωγή σπέρματος.

5. Η στοματική υγιεινή είναι υψίστης σημασίας

Αντιμετώπισε την ουλίτιδα

Τι σχέση έχει η στοματική υγιεινή με τη γονιμότητα; Μεγάλη! Τα ούλα μας μπορούν να γίνουν "μονοπάτι" βακτηρίων που από τη στοματική κοιλότητα περνούν στο αίμα. Στους άνδρες κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλει σε χαμηλής ποιότητας σπέρμα, με μικρό αριθμό σπερματοζωαρίων ενώ σε εμάς τις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει αποβολή, πρόωρο τοκετό ή και ελλιποβαρές βρέφος. Γι΄αυτό προσοχή στα δόντια για λευκό χαμόγελο και γονιμότητα στο φουλ!

6. Η ωορρηξία σε κάνει extra σεξι!

Κι όποιος αντέξει

Δε θα πρέπει να ανησυχείς για το πώς θα πείσεις τον καλό σου να κάνετε έρωτα τις ημέρες που έχεις ωορρξηία. Όπως έχει αποδειχτείς, τις ημέρες αυτές οι γυναίκες γινόμαστε ιδιαίτερα ελκυστικές. Πώς θα μπορέσει λοιπόν ν΄αντισταθεί σε τέτοια γοητεία;

7. Το στρες δεν κάνει καλό

Το άγχος μειώνει τις πιθανότητές σύλληψης

Το στρες κάνει κακό ψυχή και σώματι, ακόμη και στη γονιμότητα. Μελέτες, άλλωστε, έχουν δείξει πως οι γυναίκες που συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διώχνουν το στρες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο να συλλάβουν γρήγορα. Πάρε λοιπόν το χαλάκι της γίογκα και ξεκίνα με το χαιρετισμό στον ήλιο.

8. Η όσφρηση οξύνεται στην ωορρηξία

Γίνεσαι σωστό λαγωνικό

Έχεις παρατηρήσει πως κάποιες ημέρες του μήνα η όσφρησή σου λειτουργεί ρολόι; Όπως έχει αποδειχθεί η οσφρηση οξύνεται κατά την ωορρηξία. Αν λοιπόν δεν έχεις σταθερό κύκλο, η όσφρηση μπορεί να είναι κι αυτή ένδειξη ωορρηξίας. Είσαι σκέτο λαγωνικό και μπορείς να αντιληφθείς μυρωδιές που κανένας άλλος δε μπορεί; Μάλλον είσαι στις γόνιμες ημέρες...

9. Το πορνό κάνει το σπέρμα πιο ισχυρό

Απίστευτο;

Όποια κι αν είναι η προσωπική σου άποψη για το ζήτημα, οι μελέτες είναι αποκαλυπτικές: βλεποντας ταινίες πορνό αυξάνεται η γονιμότητα. Νομίζω πως οι άνδρες θα το βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον.