Η μπύρα δυναμώνει το σπέρμα: Μύθος ή αλήθεια;

14.05.2015
Ο άντρας σου πίνει τη μπύρα με τα λίτρα; Μήπως αυτή είναι η αιτία που δεν κάνετε παιδάκι; Τελικά η μπυρίτσα βοηθά στη γονιμοποίηση ή το αντίθετο; Ποιά είναι η αλήθεια;

Έχεις ακούσει πως η μπύρα βοηθά στη σύλληψη ενισχύοντας το σπέρμα του συντρόφου σου και τον έχεις συμβουλέψει να τα πίνει με φίλους πιο συχνά; Μάλλον πρέπει να τον σταματήσεις γιατί η συνήθεια αυτή μάλλον μπλοκάρει τη σύλληψη παρά βοηθά την κατάσταση.

Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως μόλις τέσσερα ποτήρια μπύρα την εβδομάδα επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα και μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψης. Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη σε υγιείς άνδρες, η κατανάλωση περισσοτέρης μπύρας από λίγα ποτήρια την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος κι ως εκ τούτου μειώνει την πιθανότητα να αποκτήσετε παιδάκι.

Όλα έχουν να κάνουν με τις μονάδες του αλκοόλ που καταναλώνονται. Τα προβλήματα εμφανίζονται μετά την κατανάλωση 7,5 μονάδων αλκοόλ την εβδομάδα, όταν ένα μικρό ποτήρι μπύρας τύπου lager έχει περίπου 2,3 μονάδες. Μάλιστα, αρκετές δημοφιλείς μπύρες είναι ακόμη πιο βαριές - όσον αφορά το αλκοόλ που περιέχουν - με αποτέλεσμα ακόμη και τρία ποτήρια να επηρεάζουν.

Με άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι τα συστατικά της μπυρίτσας, όπως για παράδειγμα η βύνη, ο λυκίσμκος, η μαγιά κτλ αλλά το αλκοόλ! Η μαγιά της μπύρας καθώς και το φύτρο σταρίου θεωρούνται υγιεινές τροφές και καλές πηγές σελήνιου που μπορούν να δυναμώσουν το σπέρμα. Αν λοιπόν ο καλός σου δε μπορεί ν΄αποχωριστεί τη μπυρίτσα του υπάρχει και η λύση της μπύρας χωρίς αλκοόλ.