Παιδί μετά τα 40; Γιατί οι σταρ μπορούν κι εσύ δυσκολεύεσαι

27.03.2017
Ολοένα και περισσότερες γυναίκες της ελληνικής και ξένης σόουμπιζ γίνονται μανούλες μετά τα 40 δίνοντας ελπίδες σε ολοένα και περισσότερες γυναίκες για την απόκτηση ενός παιδιού.

Το πρόβλημα είναι όμως το εξής: το γεγονός πως αρκετές από αυτές αποκρύπτουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η σύλληψη και η εγκυμοσύνη δεν προέκυψε φυσιολογικά αλλά με εξωσωματική ή δωρεά ωαρίων. Ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει - δεν το παραδέχονται δημόσια με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις κι απογοήτευση σε γυναίκες μετά τα 40 που προσπαθούν και δςε βλέπουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια ενώ συνεχώς ακούμε τα ευχάριστα για διασημότητες που αποκτούν παιδάκια σε μεγάλη ηλικία δε γνωρίζουμε πραγματικά ποιές εγκυμοσύνες προέκυψαν φυσιολογικά και ποιές όχι. Όπως επίσης δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιές celebrities ενώ θα ήθελαν παιδί κια μπήκαν σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν κατάφεραν να το αποκτήσουν.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Stuart Lavery, διευθυντής εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου, δήλωσε ότι οι γυναίκες θα συγκλονίζονταν από από τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν κατά τη διάσκεψη της Λισαβόνας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας.

Υπάρχουν βέβαια και οι celebrities μιλούσαν ανοιχτά για τη θεραπεία γονιμότητας ή τις προσπάθειες που τις οδήγησαν στο επιθυμητό.

Το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο μετά από πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι μετά τα 44 είναι σχεδόν 20 φορές δυσκολότερο για να μια γυναίκα να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης από ότι μέχρι τα 39 με 40 έτη. Η ραγδαία επιτάχυνση του βιολογικού ρολογιού οδηγεί σε περιορισμένη πιθανότητα μόλις 1,3% για επιτυχία, κάτι που δε συμβαίνει στα 38 ή στα 39 έτη μιας γυναίκας όπου τα ποσοστά επιτυχίας είναι στο 23,6%.

Τα στοιχεία της μελέτης προέρχονται από διαχρονική έρευνα σε ισπανική κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης με την εξέταση 4.195 γυναικών σε 12 χρόνια, κάποιες από τις οποίες έκαναν πολλαπλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Κι επειδή τα εύσημα πρέπει να δίνονται ας πούμε ΜΠΡΑΒΟ σε κυρίες της σόουμπιζ που έχουν αποκαλύψει την πάσα αλήθεια!

Ας θυμηθούμε μερικά παραδείγματα:

  • Το 2ο παιδάκι της Νικόλ Κιντμαν με τον Κιθ Ούρμπαν γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας
  • Η Μαράια Κάρει σε ηλικία 41 ετών έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδάκια της - αγόρι και κορίτσι -με εξωσωματική.
  • Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ απέκτησαν δίδυμα με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  • Με εξωσωματικές έκανε τα παιδάκια της και η Σελιν Ντιόν
  • Την διαδικασία της παρένθετης μητέρας ακολούθησε και η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της.
  • Η Κόρτνει Κοξ - που γνωρίσαμε ως Μόνικα στα Φιλαράκια - ταλαιπωρήθηκε με καθέξιν αποβολές και τελικά κατέφυγε στην εξωσωματική για να γεννήσει στα 40 της χρόναι την κορούλα της.