Το σεξ στο σκοτάδι βοηθά τη γονιμότητά σου!

21.03.2017
Το φως στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μπορεί να είναι υπαίτιο για τις ανεπιτυχείς προσπάθειές σου να μείνεις έγκυος; Η μήπως για όλα φταίει το τάμπλετ σου ή η συνήθειά σου να σερφάρεις στο ίντερνετ; Λες;

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται νέα επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία οι πιθανότητες σύλληψης αυξάνονται στο σκοτάδι ή έστω στο ημίφως. Καλά τα νέα λοιπόν για τις ντροπαλές. Ας δούμε όμως καλύτερα τι συμβαίνει και γιατί.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές το φως αλλά και η ακτινοβολία από κινητά και τάμπλετ κατά τις νυχτερινές ώρες μπλοκάρει τη γυναικεία γονιμότητα διαταράσσοντας τον αναπαραγωγικό κύκλο. Ιδιαίτερο κίνδυνο μάλιστα διατρέχουν οι γυναίκες μέσης ηλικίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η λύση είναι ένας καλός βραδινός υπνάκος και σωστή διατροφή. Και μπορεί η συμβουλή να σου ακούγεται κάπως περίεργη αλλά ένα στα επτά ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα στην απόκτηση παιδιών με άγνωστη αιτία μιας και δεν υφίσταται οργανικό πρόβλημα.

Αυτό που θεωρούν οι ειδικοί είναι πως η διαταραχή του βιολογικού ρολογιού του σώματος που προκαλείται από το τεχνητό φως έχει βαρύ τίμημα για την υγεία.

Και δεν είναι μόνο η γονιμότητα. Καρκίνος, διαβήτης, κατάθλιψη, παχυσαρκία, όλα σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με το τεχνητό φως τη νύχτα όπως ισχυρίζονται Βρετανοί εμπειρογνόμωνες που τονίζουν πως δεν πρέπει να υποτιμάμε την σύνδεση γονιμότητας και γενικής υγείας.

Ας δούμε τι έδειξε η έρευνα.

Επιστήμονες από ΗΠΑ και Ιαπωνία εξέτασσαν το πώς διαταράσσεται το βιολογικό ρολόι των ποντικών και κατά πόσο επηρεάζεται η γονιμότητά τους. Στα νεαρά ποντίκια δεν υπήρχε καμιά ιδιαίτερη αλλαγή αλλά τα ποσοστά εγκυμοσύνης κατρακύλησαν στην περίπτωση των τρωκτικών μέσης ηλικίας.

Τι να κάνει μια γυναίκα για να ενισχύσει τις πιθανότητες;

Στη σύγχρονη κοινωνία οι γυναίκες αναγκάζονται να αλλάξουν τους βιορυθμούς τους τόσο εξαιτίας της εργασίας σε βάρδιες, του ελλειπούς ύπνου και των ποικίλων υποχρεώσεων. Για να διατηρηθεί η σωστή αναπαραγωγική λειτουργία καλό θα είναι αν προσπαθείς για παιδάκι να τρως σωστά και τακτικά, να αποφεύγεις το στρες και να κοιμάσαι καλά!