5 συμβουλές για να προστατέψεις την υγεία σου χωρίς ψυχαναγκασμούς

03.01.2019
5 συμβουλές για να προστατέψεις την υγεία σου χωρίς ψυχαναγκασμούς
Οι στόχοι υγείας δεν πρέπει να αφορούν πάντα αριθμούς. Γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πιεστείς και το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι να μην καταφέρεις αυτά που θα ήθελες να κάνεις.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που ελπίζουμε να σε βοηθήσουν να ελέγξεις τη συνολική σου υγεία το 2019.

Εάν σκέφτεσαι ήδη ποιες ανθυγιεινές λιχουδιές θα πετάξεις στα σκουπίδια την Πρωτοχρονιά, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά και να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας, πολύ συχνά πέφτουμε με τα μούτρα σε δίαιτες που είναι της μόδας και τελικά φτάνει ο Φεβρουάριος και είμαστε μέσα στην απογοήτευση.

Ενώ μια υγιεινή διατροφή και παράλληλα η άσκηση είναι σημαντικές, γιατί να μην ακολουθήσεις μια νέα στρατηγική και να πάρεις την απόφαση να βελτιώσεις την υγεία σου ολιστικά; Διάβασε μερικές μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν μαρούλια, στερητικές δίαιτες και εξαντλητικές ασκήσεις.

Διάβασε επίσης: #totalwhitelook: 6 ιδέες για να το φορέσεις σωστά και μέσα στον χειμώνα

1. Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ψυχικής σου υγείας

Μην αγνοήσεις την ψυχική σου ευεξία το 2019. Εάν υποψιάζεσαι ότι μπορεί να πάσχεις από κατάθλιψη, γενική αγχώδη διαταραχή ή οποιαδήποτε άλλη ψυχική διαταραχή, μίλα. Βρες έναν ψυχολόγο κοντά σου ή επισκέψου τα δημόσια ιατρεία των νοσοκομείων και πες το πρόβλημα σου. Εκείνοι θα σου βρουν τη λύση.

2. Κάνε όλα τα ιατρικά σου check-up στις αρχές του έτους

Aσθένειες όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού αν ανιχνευθούν σύντομα μπορούν και να καταπολεμηθούν. «Όσο νωρίτερα εντοπίζουμε τα πιθανά προβλήματα υγείας, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα», λέει η Dr Simone Shelly. Αυτές τις εξετάσεις μπορείς επίσης να τις πραγματοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό το είδες; Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Ιδού 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

3. Εστίασε σε μια πιο υγιή εικόνα του σώματος σου

Τώρα που ξεκινά το 2019 είναι η ώρα να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου, ακόμα κι αν εξακολουθείς να έχεις κιλά που πρέπει να χάσεις. Ενώ ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να βλάψει την υγεία σου, η μη αποδοχή του εαυτού σου ή του σώματός σου μπορεί να έχει σημαντικές και ίσως χειρότερες συνέπειες. Κάνε ένα ταξίδι για να νιώσεις όμορφα. Δες το σώμα σου με μια λειτουργική προσέγγιση και όχι αισθητική. Πες: «Είμαι τόσο ευγνώμων που τα πόδια μου μπορούν να με κάνουν να περπατάω», αντί για «εύχομαι να έχω πιο αδύνατα πόδια».

4. Άσε τις μοδάτες - στερητικές δίαιτες του 2018

Χρειάζεσαι κάτι πιο πειστικό; Σταμάτα να λες στον εαυτό σου τι δεν επιτρέπεται να φας και απλά αντικατέστησε τα επεξεργασμένα, ανθυγιεινά τρόφιμα με πιο υγιεινές, πλούσιες επιλογές, αντί να του απαγορεύσεις τα κεράσματα της Πρωτοχρονιάς.

Διάβασε επίσης: Το 10ήμερο διατροφικό πρόγραμμα για να επανέλθει ο μεταβολισμός σου μετά τις γιορτές

5. Αφιέρωσε χρόνο για διαλογισμό (γιόγκα, ή διάβασμα)

Η ουσία του θέματος είναι ότι πρέπει να βρίσκεις χρόνο για να χαλαρώνεις. Είτε κάνοντας έναν απλό διαλογισμό είτε γιόγκα στο σπίτι, ένα περίπατο στην παραλία ή απλά διαβάζοντας μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο κάθε βράδυ. Και όταν είσαι έτοιμη όρισε έναν λειτουργικό στόχο. Πες στον εαυτό σου: «Θέλω να καταφέρω να τρέξω 10χλμ τον Μάρτιο» ή «θέλω να κάνω γυμναστική για να νιώσω πιο ενεργητική τα πρωινά» αντί να πεις «χρειάζομαι να χάσω κιλά μέχρι τον Φεβρουάριο», για παράδειγμα.

Το ζήτημα είναι να μη πιέζεις τον εαυτό σου. Θέσε τους στόχους σου και όταν είσαι έτοιμη ξεκίνα χαλαρά να τους κατακτήσεις.