3 συμβουλές από τον προσωπικό γιατρό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για να μένουμε υγιείς και νέοι

23.01.2019
3 συμβουλές από τον προσωπικό γιατρό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για να μένουμε υγιείς και νέοι
Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας είναι 92 ετών αλλά παραμένει υπερ-δραστήρια, όπως βλέπουμε. Αυτό οφείλεται, αρχικά στα, προφανώς, καλά γονίδιά της, αλλά σίγουρα και στο γεγονός ότι συμβουλεύεται τους καλύτερους γιατρούς. Ένας από αυτούς, ο Mosaraf Ali αποκαλύπτει τα μυστικά του. Ευτυχώς για εμάς!

Διάβασε στη συνέχεια μερικά από τα πιο σημαντικά tips που βρήκαμε στο βιβλίο του προσωπικού διατροφολόγου της Bασίλισας Ελισάβετ, στη Διατροφική Βίβλο του Dr. Ali, επάνω στα οποία στηρίζονται οι βασικές αρχές ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τις οποίες ακολουθούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Διάβασε επίσης: 4 μύθοι για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Εάν ζεις με έναν σωστό τρόπο, το 80% των ασθενειών δεν θα σε απασχολήσει καν

Το πιο σημαντικό πράγμα που ο Dr. Ali προσπαθεί να εξηγήσει στο βιβλίο του είναι ότι αν είσαι υγιής, το σώμα σου μπορεί να χειριστεί μόνο του τα περισσότερα από τα προβλήματα που θα προκύψουν. Κρυώματα, κοψίματα, ελαφρές φλεγμονές, τραυματισμοί, ακόμη και κατάγματα, είναι προβλήματα που ένα υγιές σώμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα για να τα αντιμετωπίσει.
O σκοπός μας είναι πάντα να διατηρούμε τον οργανισμό μας υγιή για να μπορέσει να καταπολεμήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις.

Πώς να καταλάβεις πόσο υγιής είσαι;

Ιδού μερικά πράγματα που ο Dr. Ali συνιστά να προσέχεις για να καταλάβεις αν είσαι σε φόρμα ή όχι:

Διάβασε επίσης: Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι με βάση την ηλικία σου

  • Ψυχολογική και σωματική αντοχή: Οι υγιείς άνθρωποι ξυπνούν ανανεωμένοι, περνούν την ημέρα τους ενεργά και κουράζονται μόνο τα βράδια.
  • Μια ίσια πλάτη και όχι καμπουριασμένη: Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μύες, τα νεύρα και τα οστά στο σώμα είναι εντάξει.
  • Υγιεινός ύπνος: Οι υγιείς άνθρωποι κοιμούνται γρήγορα και κοιμούνται καλά.
  • Μια αψεγάδιαστη συνολική εμφάνιση: Σημαίνει ότι η κυκλοφορία του αίματος είναι καλή.
  • Μια καλή όρεξη: Οι υγιείς άνθρωποι δεν αισθάνονται καμία αποστροφή προς το φαγητό και δεν θέλουν να τρώνε πάρα πολύ. Τρώνε κανονικά και με ευχαρίστηση.
  • Οι ρυτίδες, οι κύκλοι κάτω από τα μάτια και άλλα προβλήματα δεν είναι πάντα σημάδια προβλημάτων υγείας. Όλοι μας έχουμε διαφορετικά γονίδια και φυσιολογικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταχύτητα της γήρανσης. Αυτό είναι ορατό αν κοιτάξετε τις Δούκισσες Meghan και Catherine: το γεγονός ότι η Catherine φαίνεται λίγο πιο μεγάλη δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο υγιής.

Συμβουλή: Δώσε προσοχή στα πρώτα σημάδια των προβλημάτων υγείας. Εάν κουράζεσαι γρηγορότερα, κοιμάσαι χειρότερα ή τρως περισσότερο ή λιγότερο από το συνηθισμένο, πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό.

Διάβασε επίσης: Harry και Meghan: Ειδικοί ερμηνεύουν τη γλώσσα του σώματος στη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία τους

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα σου για να ανιχνεύσεις προβλήματα υγείας.

Κι όμως! Η γλώσσα μπορεί να αποκαλύψει το τι συμβαίνει στο σώμα σου και άρα να σε βοηθήσει και σε θέματα υγείας. Ιδού πως:

  • Αν η άκρη της είναι κόκκινη, μπορεί να υποδεικνύει καρδιακά προβλήματα ή να καταναλώνεις πάρα πολλούς υδατάνθρακες όπως σοκολάτα και άλλα γλυκά.
  • Το γκρι χρώμα δείχνει ότι έχεις δυσκοιλιότητα και σημαίνει ότι τα έντερα σου δεν λειτουργούν σωστά.
  • Τα σκούρα κόκκινα στίγματα είναι σημάδι αναιμίας.
  • Το κίτρινο χρώμα μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα που σχετίζονται με το ήπαρ
  • Οι βαθιές γραμμές στη γλώσσα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός έλκους ή γαστρίτιδας.
  • Μια ρυτιδιασμένη γλώσσα με ένα διαφανές στρώμα σάλιου σημαίνει ότι δεν πίνεις νερό.

Συμβουλή: Κοίταζε τη γλώσσα σου κατά περιόδους όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Εάν το χρώμα έχει αλλάξει ή να δεις κάποια πλάκα χρώματος ή γραμμές, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό.