5 συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

31.01.2019
5 συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις
Σχεδόν 3 στις 4 νεαρές γυναίκες αποφεύγουν να πηγαίνουν σε γυναικολόγο επειδή η εξέταση τους προκαλεί αμηχανία. Αν τώρα διαβάζεις αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι το αναπαραγωγικό σου σύστημα είναι μια θαυματουργή δύναμη της φύσης και ποτέ δεν πρέπει να ντρέπεσαι να συζητάς για την υγεία του.

Και πολλές φορές υπάρχουν θέματα που αγνοούνται μέχρι που γίνονται σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάθισε, χαλάρωσε, διάβασε τη λίστα παρακάτω και θυμήσου ότι η υγεία συνεπώς και η ευτυχία σου, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η λίστα έχει σκοπό να κινήσει το ενδιαφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη γνώμη ενός ειδικού, τον οποίο θα πρέπει να επισκέπτεσαι τακτικά -και ειδικότερα όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Διάβασε επίσης: 3 συμβουλές από τον προσωπικό γιατρό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για να μένουμε υγιείς και νέοι

1. Κηλίδες αίματος
Ο εντοπισμός σταγόνων αίματος ορίζεται ως ελαφρά αιμορραγία εκτός του εμμηνορροϊκού σου κύκλου. Μπορεί να προκληθεί από κύστεις των ωοθηκών ή αν παρακάμψεις τα χάπια αντισύλληψης ή ακόμα και από άγχος.
Είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια των αγχωτικών περιόδων της ζωής σου. Κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν όπως ένα ζεστό μπάνιο, ένα μασάζ και να θυμάσαι ότι η υγεία σου είναι πιο σημαντική από ένα επαγγελματικό meeting. Εάν δεν προέρχεται από άγχος, σκέψου μήπως συμβαίνει κάτι με τις ορμόνες σου και μίλα με έναν γυναικολόγο εάν το πρόβλημα συνεχιστεί.

2. Ο κίνδυνος κολπίτιδας
Η κολπίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονής που μπορεί να προκαλέσει κνησμό, οσμή, έκκριση υγρών και πόνο. Ακούγεται δυσάρεστο και πράγματι είναι. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και τα καλά νέα είναι ότι δεν οφείλεται πάντα σε μολυσματικό παράγοντα.
Τα ταμπόν, τα σαπούνια και τα λιπαντικά μπορούν να προκαλέσουν μη λοιμώδη κολπίτιδα. Για αυτό βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς φυσικά, αρωματικά προϊόντα και πλένεσαι απαλά με νερό και φυσικά σαπούνια. Εάν αισθάνεσαι ότι έχεις μολυσματική μορφή κολπίτιδας, επισκέψου το γιατρό σου το συντομότερο δυνατό.

Διάβασε και αυτό: Χημικές δίαιτες: Τελικά σε αδυνατίζουν ή μπαίνεις σε ταλαιπωρία άδικα;

3. Δυσφορία λόγω ξηρότητας
Κάθε γυναίκα ξέρει ότι ένας ξηρός κόλπος μπορεί να καταστρέψει τις καλύτερες ημέρες. Αυτή η ενοχλητική ξηρότητα προκαλείται από μια ορμονική ανισορροπία, πιθανώς λόγω της εμμηνόπαυσης, του τοκετού ή του θηλασμού.
Ευτυχώς, η λύση είναι απλή. Τα φυσικά λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση της ξηρότητας, απλά φρόντισε πρώτα να ελέγξεις τα συστατικά τους.

4. Ο κίνδυνος κύστεων
Μην ανησυχείς, οι κύστες συνήθως απομακρύνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι κύστες στα γυναικολογικά όργανα εμφανίζονται στο εξωτερικό δέρμα, ενώ οι κολπικές κύστεις εμφανίζονται στο εσωτερικό κολπικό τοίχωμα.
Το καλύτερο φάρμακο είναι η εμβύθιση για 15 λεπτά σε ζεστό νερό. Αλλά, εάν μια κύστη μολυνθεί και σου προκαλεί πόνο, πρέπει να αναζητήσεις θεραπεία και μην ξεχάσεις να συμβουλευτείς το γιατρό σου.
Όπως αποδεικνύεται, τα σφιχτά εσώρουχα μπορούν να προκαλέσουν τριβή και θερμότητα, που στη συνέχεια καλλιεργούν μια υπερανάπτυξη βακτηρίων και μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Θυμήσου το λοιπόν αυτό την επόμενη φορά που θα δεις ένα χαριτωμένο ζευγάρι εσωρούχων στη βιτρίνα - η υγεία σου είναι πιο σημαντική από τη μόδα. Να ελέγχεις πάντα το ύφασμα του εσώρουχου σου! Όλα τα προβλήματά θα μπορούσαν να αρχίσουν λόγω της κακής ποιότητας των συνθετικών εσωρούχων σου.

Αυτό το διάβασες; Πέντε συνήθειες που σε κάνουν αντιπαθητική στους άλλους

5. Η άσχημη μυρωδιά και η σχέση της με το φαγητό που τρως
Όχι, δεν θα μυρίζεις σαν πατάτα απλά επειδή έφαγες μερικές πατάτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μυρωδιά συγκεκριμένων σημείων του σώματός σου μπορεί συχνά να επηρεαστεί από αυτό που τρως. Έτσι, δεν θα είσαι τρελή την επόμενη φορά που θα καταλάβεις ότι μυρίζεις σαν ανανά ή κανέλα αλλά το κακό φαγητό μπορεί σίγουρα να προκαλέσει ξινή μυρωδιά.