Ο έρωτας περνάει απ’το στομάχι βάσει ζωδίου- Νο 2

22.07.2011
Το φαγητό είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής που δε μπορείς να αρνηθείς όπως και ο έρωτας. Πώς συνδέονται έρωτας και φαγητό;

Το φαγητό είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής που δε μπορείς να αρνηθείς όπως και ο έρωτας. Πώς συνδέονται έρωτας και φαγητό; Μα φυσικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι και τ’άστρα είναι εδώ για να σου δείξουν πώς θα καταφέρεις να τον τρελάνεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Ζυγός: μια ισορροπημένη διατροφή είναι εκείνη που πρέπει να ακολουθεί ο καλός σου για να μην έχει στομαχικές διαταραχές που πολύ συχνά τον ενοχλούν κατά καιρούς. Ένα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα πετνανόστιμο γεύμα θα τον κάνει να σε παρακαλάει να του ξαναμαγειρέψεις!

Η συνταγή που θα τον κάνει να λιώσει: για να ξεκινήσεις μια σαλάτα με μήλο και αμύγδαλα θα του χαρίσουν τέλεια γεύση και παράλληλα θα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία που χρειάζεται για μια ισορροπημένη διατροφή! Οι γαρίδες με μουστάρδα είναι από τις καλύτερες επιλογές ενώ ένα μιλσέικ με φρέσκα φρούτα για το τέλος θα τον "ρίξει" ενώ θα αφήσει μια γλυκιά γεύση στο στόμα του χωρίς όμως να τον βαρύνει!

Σκορπιός: το πιο μυστηριώδες ζώδιο του ζωδιακού, οφείλει να έχει και ένα μυστηριώδες πιάτο μπροστά του για να του κινηθεί η περιέργεια. Το φαγητό που θα τον κάνει να λιώσει: μια σαλάτα μεξικάνικη με "φωλιά" είναι ότι πρέπει για να κουρνιάσει στη δική σου τη φωλίτσα, αυτή της αγκαλιάς σου! Τα γεμιστά καλαμάρια για κυρίως γεύμα εκτός του ότι είναι πολύ επίκαιρα θα του κινήσουν την περιέργεια καθώς θα τα περιεργάζεται και ένα νέο παιχνίδι μυστηρίου θα τον φέρει όλο και πιο κοντά σου ενώ η σαμπάνια είναι το ποτό εκείνο που θα τον κάνει να αποκαλυφθεί καθώς ανοίγει (περίτεχνα) το μπουκάλι και ακούγεται το "μπαμ" από το φελλό.

Τοξότης:η νοστιμιά είναι αυτή που ψάχνει ο Τοξότης που έχεις δίπλα σου και αυτή πρόκειται να του προσφέρεις! Τα γαλακτοκομικά πρέπει να έχουν σημαντική θέση στη διατροφή τους και καλά θα κάνεις να το συνυπολογίσιες και αυτό.

Η συνταγή που θα τον κάνει να λιώσει: τα μπουρεκάκαι μελιτζάνας με παρμεζάνα θα α»ανοίξουν» την όρεξη και τα μπιφτέκια με γραβιέρα θα τον ξετρελάνουν, ενώ το γλυκό που θα τον αποτελειώσει είναι η μους από κεράσι που θα χαρίσει στον ουρανίσκο του την ευχαρίστηση που περιμένει!

Αιγόκερως: αν ο αγαπημένος σου ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου τότε μπορεί να είναι πολύ ακριβής με τη διατροφή του και να θέλει να έχει ένα ωραίο κορμί πολλές όμως φορές ξεφεύγει. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή του ενώ καλά θα κάνεις να δώσεις στις σαλάτες όλη σου τη μαεστρία!

Η συνταγή που θα τον κάνει να λιώσει: η σαλάτα με φακές είναι ότι πρέπει για να τον γεμίσεις πρασινάδα και βιταμίνες ενώ το κυρίως γεύμα για να είναι ισορροπημένο και πλούσιο σε φυτικές ίνες μπορείς να τον εντυπωσιάσεις με σουβλάκια λαχανικών ενώ το γλυκό σου μπορεί να είναι ένα παγωτό με γεύση φρούτων που θα λατρέψει!

Υδροχόος: οι διατροφικές συνήθειες των Υδροχόων επηρεάζονται πάρα πολύ από την ψυχολογία τους. Για παράδειγμα αν ο αγαπημένος σου έχει στρες μπορεί να ανοίγει διάπλατα το ψυγείο ενώ αν έχει στεναχώρια να κάνει απεργία πείνας πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο σταθερό στις διατροφικές του συνήθειες και πρέπει να το λάβεις και αυτό υπόψη σου. Η αγάπη του για τους εκτός συνόρων πολιτισμούς σημαίνει ότι μια αδυναμία για "ξένες" κουζίνες την έχει και εσύ πρέπει να το εκμεταλλευτείς!

Η συνταγή που θα τον κάνει να λιώσει: για αρχή μια σαλάτα με παξιμάδι και φέτα θα ανοίξει την όρεξη ενώ το κυρίως γεύμα μπορεί να είναι κινέζικο κοτόπουλο ή ινδικό ενώ το γλυκό μπορεί να είναι τηγανητή μπανάνα με σοκολάτα!

Ιχθείς: το παραδοσιακό φαγητό είναι το φόρτε του αν ανήκει στο ζώδιο και εσύ δεν έχεις παρά να το πάρεις αυτό πολύ σοβαρά!

Η συνταγή που θα τον κάνει να λιώσει: τα ντολμαδάκια (σαν της μαμάς του) είναι ότι πρέπει για ορεκτικό ενώ αν τα συνοδέψεις με λίγο δροσερό γιαουρτάκι τότε θα δεις το μάτι του να γυαλίζει από χαρά. Η χωριάτικη σαλάτα είναι απαραίτητη για να "γλιστρήσει" καλύτερα το φαγητό ενώ για κυρίως γεύμα το σουβλάκι από τα χεράκια σου θα έχει την επιτυχία που θέλεις. Μετά από τέτοιο γεύμα μια σόδα ή ένα δροσερό παγωτάκι είναι ότι πρέπει πριν αρχίσει να χειροκροτεί ευχαριστημένος!

Στην ενότητα ΓΕΥΣΕΙΣ&ΣΠΙΤΙ του womenonly θα βρεις όλες τις παραπάνω συνταγές που θα τον κάνουν να λιώσει από έρωτα!

Από την Ελένη Αναστασάκη