Ποιοι θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας...

31.07.2013
Για έναν χρόνο περίπου, ο κυβερνήτης του Τοξότη, ο Δίας, αυτός που έχει ταυτιστεί με την έννοια της επέκτασης και την τύχη, θα σουλατσάρει στον Καρκίνο. Αυτή τη φορά υπόσχεται να φέρει τον έρωτα και μια γεμάτη αισθηματική ζωή. Σε ποιους όμως πέφτει ο κλήρος;

Από τον Γιώργο Σοφιάνη

Η διέλευση του Δία στον Καρκίνο μέχρι και τις 15 Ιουλίου του 2014 μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ή την ευκαιρία για κάποια ζώδια να δουν την ερωτική ζωή τους να περνά στο επόμενο στάδιο. Ο Δίας στον Καρκίνο βρίσκεται σε έξαρση και έχει την ικανότητα να δυναμώνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μέσα από την ανταλλαγή συναισθηματικής τροφής με το σύντροφο, την εξέλιξη της προσωπικότητας μέσα από την ειλικρινή σχέση με ένα άτομο που αποτελεί την αδελφή ψυχή μας και το ξύπνημα ενστίκτων μέσα από την ασφάλεια και την ολοκλήρωση που προσφέρουν η συμβίωση και η απόκτηση οικογένειας.

Η τύχη με το μέρος σας
Έχοντας λοιπόν στο νου τις παραπάνω θετικές πτυχές της επιρροής του Δία στον Καρκίνο, καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι) να έχουν υπόψη τους πως το προσεχές δωδεκάμηνο μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους σχέσεις. Ταυτόχρονα, η παρουσία του Κρόνου στον Σκορπιό (που έχει ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2014), μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα σύμμαχο, κυρίως για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς, ώστε να κατανοήσουν την ανάγκη τους να έχουν σχέσεις που είναι απαλλαγμένες από υπολείμματα και διακρίνονται από την ειλικρίνεια όσον αφορά τις συναισθηματικές ανάγκες τους, κάτι που σημαίνει πως το συναισθηματικό χάος μετατρέπεται σε γόνιμη αλληλεπίδραση.

Σε δεύτερο πλάνο...
Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι) θα πρέπει να περιμένουν την είσοδο του Δία στον Λέοντα (16/7/2014-10/8/2015) για να μπορέσουν να βάλουν στέρεα θεμέλια στη σχέση τους, αφού εκείνη την περίοδο η έννοια του γάμου αποκτά και μια πιο γήινη και εκλογικευμένη διάσταση, πέρα από την κάλυψη των σωματικών και σεξουαλικών αναγκών. Ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 οι εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων θα μπορούσαν να συνδυάσουν αρμονικά την παρουσία του Δία στον Λέοντα και του Κρόνου στον Σκορπιό για να πιστέψουν περισσότερο στο γάμο, αρκεί να έχουν μια σχέση που δεν έχει πολλές ρωγμές. Σ’ αυτή την περίπτωση πιθανόν να επενδύσουν σε μια νέα γνωριμία.

Στη σειρά...
Τέλος, οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύς) θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη υπομονή, αφού η διέλευση του Δία από την Παρθένο (11/8/2015-8/9/2016) φαίνεται να ενεργοποιεί την έννοια της συμβίωσης και του γάμου στη ζωή τους. Με την ταυτόχρονη μάλιστα παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη (κάνει ποδαρικό τα Χριστούγεννα του 2014), είναι σαν να πρέπει να χτίσουν οι ίδιοι μια σχέση σε γερά θεμέλια.

Οι τέσσερις «ευνοημένοι» του ζωδιακού, Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, που θα πάρουν πρώτοι την απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα... (Το χρονικό διάστημα 17/7/2013-15/7/2014)

Κριός
21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
Ουσιαστική επαφή

Η δωδεκάμηνη παραμονή του Δία στον Καρκίνο φαίνεται ικανή συνθήκη για να επαναπροσδιορίσετε την έννοια του γάμου στη ζωή σας μέσα από εξελίξεις στην ευρύτερη οικογένειά σας. Ανήκετε σε ζώδιο που δύσκολα δεσμεύεται, αφού επιθυμεί να διατηρεί την ανεξαρτησία του σε βάθος χρόνου και να μην μπαίνει σε σχέσεις που θεωρεί φυλακή. Τον τελευταίο καιρό, όμως, με τον Κρόνο στον Σκορπιό, και μέχρι το τέλος του 2014, ίσως η έννοια της σεξουαλικής έλξης και της ψυχολογικής ταύτισης να αλλάζει στη σχέση σας. Αν το σεξ έχει χάσει την αρχική του σπιρτάδα, τότε μάλλον αναζητάτε άλλο τρόπο για να νιώσετε κοντά στο σύντροφό σας. Με τον Δία στον Καρκίνο, μπορείτε να τον βρείτε. Μια συγκατοίκηση, ένα ειλικρινές άνοιγμα της καρδιάς σας απέναντι στο σύντροφό σας, μια συζήτηση με τους γονείς σας για να επιλύσετε ζητήματα που κουβαλάτε χρόνια μέσα σας μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στην αύξηση της οικειότητας και στην ενίσχυση της δέσμευσης. Και δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν το καλοκαίρι του 2014 σας βρει σε ένα σπίτι με σύζυγο και παιδιά, και όχι με περαστικά άτομα από τη ζωή σας.

Η έξυπνη κίνηση
Οι περίοδοι κατά τις οποίες ευνοούνται οι προσπάθειες να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας ή να γνωρίσετε το άτομο που θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο γάμο είναι το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013 και ο Φεβρουάριος και ο Μάιος του 2014. Ενδιάμεσα, όμως, και ειδικότερα όταν η Αφροδίτη στον Αιγόκερω (21/12/2013-30/1/2014) και ο Άρης στον Ζυγό (1/3/2014-19/5/2014) κινούνται σε ανάδρομη πορεία, ο χωρισμός είναι πιθανός, ίσως και λόγω της επιστροφής κάποιων ατόμων από το ερωτικό παρελθόν σας. Φροντίστε λοιπόν τα παραπάνω δύσκολα διαστήματα να εξετάσετε σε μεγαλύτερο βάθος τη σχέση σας και να έρθετε ακόμα πιο κοντά στο σύντροφό σας, αν αυτό είναι κάτι που σας ικανοποιεί βαθιά.

Καρκίνος
22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου
Φτάνει με το παρελθόν!

Είστε το κατεξοχήν ζώδιο του γάμου και της οικογένειας, και έχετε ανάγκη από μια σταθερή σχέση, που είναι ικανή να βαδίσει πάνω στα παραδοσιακά χνάρια ενός σπιτιού όπου συνυπάρχουν αρμονικά γονείς και παιδιά. Με την είσοδο λοιπόν του Δία στο ζώδιό σας ήδη από τις 26 Ιουνίου και την παραμονή του εκεί για ένα χρόνο, έχετε την ευκαιρία να δώσετε σάρκα και οστά στο όνειρό σας. Με την παρουσία του καλότυχου Δία στο ζώδιό σας, θα νιώσετε μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση για να ανοιχτείτε σε νέες ερωτικές γνωριμίες, με στόχο τη ανάπτυξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που είναι ικανή παράμετρος για να οδηγήσει στη συγκατοίκηση και την απόκτηση οικογένειας. Ταυτόχρονα, όμως, θα αντιμετωπίσετε ερωτικές προκλήσεις. Έτσι, μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο το ερωτικό παρελθόν σας και να προκαλέσει αναστάτωση, γεγονός για το οποίο πιθανόν να φταίτε κι εσείς. Αντί λοιπόν να συγκρίνετε τη γνωριμία που θα κάνετε ή τη σχέση σας με το παρελθόν (μια δική σας παλιότερη σχέση ή την εικόνα του γάμου που έχετε από τους γονείς σας), ξεκινήστε από το μηδέν. Άλλωστε, η αντίθεση του Δία από το ζώδιό σας με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω φωνάζει από μακριά πως είναι ώρα να πατήσετε πάνω σε νέα, γόνιμα εδάφη για να δείτε την προσωπική σας ζωή να ανθίζει.

Η έξυπνη κίνηση
Το διάστημα από τον Νοέμβριο έως τις 20/12/2013 είναι εξαιρετικό για νέες γνωριμίες. Από εκεί και πέρα, το διάστημα της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω (21/12/2013-30/1/2014) και του ανάδρομου Άρη στον Ζυγό (1/3-19/5/2014) είναι κατάλληλα για επαναπροσδιορισμό της προσωπικής σας ζωής και νέες γνωριμίες, τις οποίες όμως δεν θα πρέπει να υπερεκτιμήσετε. Τότε μπορεί να περνάει δύσκολα η σταθερή σας σχέση, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τα θεμέλιά της, αφού μια αναδρομή σε παλιότερες εποχές της ζωής σας μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τα καλά στοιχεία του συντρόφου σας, που μάλλον παραβλέπατε τον τελευταίο καιρό.

Ζυγός
23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου
Η δέσμευση σας πάει πολύ

Αν κάποιος ρωτήσει ποιο θεωρείται το κατεξοχήν ζώδιο της σχέσης, οι περισσότερες απαντήσεις θα αφορούν εσάς. Είναι γνωστό πως αντιλαμβάνεστε πολύ καλύτερα τον εαυτό σας τις περιόδους που έχετε σχέση παρά εκείνες που είστε μόνοι. Όταν λοιπόν ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο, για τους επόμενους δώδεκα μήνες περίπου, θα πρέπει να δείξετε πως γνωρίζετε πολύ καλά την καταλυτική επίδραση μιας σχέσης που οδηγεί στο γάμο στη δημόσια εικόνα σας, αφού μέσα από το γάμο θεωρείτε πως δείχνετε πολύ πιο αποδεκτοί στο περιβάλλον σας. Βέβαια, με τον Δία στον Καρκίνο να ευνοεί έντονα και θέματα καριέρας, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο υπερβολικός όγκος δουλειάς ή η ψυχολογική πίεση στη σχέση σας την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω (21/12/2013-30/1/2014) να αποτελέσουν αφορμές για απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το άτομο που θα έχει μπει στη ζωή σας τους προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, ο ανάδρομος Άρης στο ζώδιό σας (1/3-19/5/2014) θα σας βάλει στη διαδικασία να αναζητήσετε καλύτερα προσωπικά πατήματα ακόμα και εκτός μιας σχέσης που θεωρούσατε μόνιμη στο ξεκίνημά της, κοντά στο καλοκαίρι του 2013.

Η έξυπνη κίνηση
Ακόμα και σε αυτές τις περιστάσεις, όμως, έχετε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε την έννοια του γάμου στη ζωή σας και να βελτιώσετε την υπάρχουσα σχέση σας ή να περάσετε σε μια νέα γνωριμία, αναζητώντας μεγαλύτερη ουσία στη σχέση σας και όχι επιφανειακή κάλυψη της ανάγκης σας για συντροφικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν ο Δίας στον Καρκίνο δεν θα φέρει κοντά σας ένα οποιοδήποτε άτομο, αλλά θα σας βοηθήσει να εξετάσετε τη σχέση ως μια δέσμευση που μιλά στην καρδιά σας, πάνω από συμβιβασμούς και κοινωνικά στερεότυπα. Αν αναζητάτε περιόδους για μια εκκίνηση με μέλλον, τότε ο Αύγουστος του 2013, η περίοδος Νοέμβριος - 20 Δεκεμβρίου 2013 και ο Φεβρουάριος του 2014 είναι για εσάς.

Αιγόκερως
22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου
Επιθυμία για ταύτιση

Η είσοδος του Δία στον Καρκίνο από τις 26 Ιουνίου, (το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το δικό σας και αντιπροσωπεύει τις διαπροσωπικές σχέσεις σας) και η δωδεκάμηνη παραμονή του εκεί αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο ή να δείτε θετικά το γάμο και την απόκτηση οικογένειας. Η παράλληλη παρουσία του Δία στον Καρκίνο και του Πλούτωνα στο ζώδιό σας είναι μια εξαιρετική αφορμή για να κατανοήσετε τη δυνατότητα να σταθείτε καλύτερα στα πόδια σας μέσα από μια προσωπική σχέση που δεν αντιλαμβάνεστε σαν βάρος στους ώμους σας. Η έντονη ανάγκη σας να έχετε τον πλήρη έλεγχο στη ζωή σας μπορεί να χαλαρώσει τους επόμενους μήνες, αφού θα ανακαλύψετε ένα άτομο που θα μπορούσε να δράσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά απέναντί σας. Το δίμηνο Νοέμβριος - 20 Δεκεμβρίου 2013, αλλά και ο Φεβρουάριος του 2014 είναι κατάλληλες περίοδοι για να επιδιώξετε ερωτικές γνωριμίες ή να εξελίξετε τη σχέση που ήδη έχετε, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρείτε την ερωτική ευτυχία που αναζητάτε.

Η έξυπνη κίνηση
Έχετε κατά νου πως την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης στο ζώδιό σας (21/12/2013-30/1/2014) θα υπάρξουν παρεξηγήσεις ή... επιστροφές ατόμων από το παρελθόν, που θα σας αναστατώσουν. Επιπλέον, την περίοδο του ανάδρομου Άρη στον Ζυγό (1/3-19/5/2014) οι παρεξηγήσεις στη δουλειά ή το σπίτι μπορεί να γίνουν συχνότερες απ’ ότι είχατε συνηθίσει. Τις δύο παραπάνω περιόδους αποφύγετε τα νέα ξεκινήματα, αφού θα είστε εξαιρετικά ευέξαπτοι και θα ψάχνετε να αποδείξετε πως όποιο άτομο είναι κοντά σας έχει ως στόχο να σας καταπιέσει. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε τις περιόδους της ανάδρομης Αφροδίτης και του ανάδρομου Άρη για να ενισχύσετε τα θεμέλια της σχέσης σας μέσα από την ψυχική επαφή με το σύντροφό σας.

Ραντεβού με το άλλο σας μισό
Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος) θα πρέπει να περιμένουν την είσοδο του Δία στον Λέοντα (16/7/2014-10/8/2015) αν θέλουν μια αισθηματική ζωή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Από την άλλη, τα μεταβλητά (Δίδυμος, Τοξότης, Παρθένος, Ιχθύες) προβλέπεται να πιάσουν το... τζόκερ στις 11/8/2015-8/9/2016, καθώς τότε ευνοούνται οι σταθερές σχέσεις και ο γάμος γι’ αυτά.